Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Hodgkin. Σοκ για την πρωτιά της Ελλάδα στις διαγνώσεις για λέμφωμα Hodgkin.


Είναι ο πιο ύπουλος καρκίνος που προσβάλει νέες ηλικίες από 15 έως 35 ετών. 
Τα αίτια δεν είναι γνωστά έως και σήμερα και προτιμά τους άνδρες. 
Πιο είναι όμως το λέμφωμα Hodgkin: 
Το Λέμφωμα του Hodgkin, επίσης γνωστό ως το λέμφωμα Hodgkin και προηγουμένως γνωστό ως νόσος του Hodgkin, είναι ένα είδος λεμφώματος, δηλαδή καρκίνος που προέρχεται από λεμφοκύτταρα.

Πήρε το όνομα του Thomas Hodgkin, που πρώτος περιέγραψε ανωμαλίες στο λεμφικό σύστημα το 1832.

Το λέμφωμα του Hodgkin χαρακτηρίζεται από την ομαλή εξάπλωση της νόσου από μία ομάδα λεμφαδένων στην άλλη και από την ανάπτυξη συστηματικών συμπτωμάτων με προχωρημένη νόσο.
Όταν τα κύτταρα Hodgkins εξετάζονται μικροσκοπικά, πολυπύρηνα κύτταρα Reed-Sternberg ( RS κύτταρα ) αποτελούν το χαρακτηριστικό ιστοπαθολογικό εύρημα.
Η εμφάνιση της νόσου εμφανίζει δύο κορυφές: 


H πρώτη στην αρχή της ενηλικίωσης ( 15-35 ετών ) όπου είναι η συχνότερη και η δεύτερη σε άτομα άνω των 55 ετών.


Στατιστικά στοιχεία:
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες νέες διαγνώσεις του λεμφώματος Hodgkin. 
Η χώρα μας έχει τα περισσότερα νέα περιστατικά παγκοσμίως σε αναλογία 5,3 ανά 100.000 ανθρώπους ( Στοιχεία του 2016. ) ενώ ο μέσος όρος διεθνώς είναι 1 νέο περιστατικό ανά 100.000 ανθρώπους.
Αυτό προκύπτει από μια νέα παγκόσμια μελέτη με το όνομα Πανόραμα του Καρκίνου, που καλύπτει 195 χώρες κατά την περίοδο 1990-2016 και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology".
Όμως, παρόλο που υπάρχουν αναλογικά τα περισσότερα νέα περιστατικά στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους θανάτους από λέμφωμα Hodgkin, καθώς οι περισσότεροι συμβαίνουν στο Αφγανιστάν ( 2,2 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους )
Η συγκεκριμένη μελέτη επίσης δείχνει ότι οι καρκίνοι των πνευμόνων και του παχέος εντέρου παραμένουν οι κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο στον κόσμο.
Αυτοί οι δύο καρκίνοι, όπως και του δέρματος, που συνδέονται με τον τρόπο ζωής και τις συμπεριφορές των ανθρώπων, εμφανίζουν δραματική αυξητική τάση κατά την τελευταία δεκαετία.
Από την άλλη, μείωση εμφανίζουν αρκετοί καρκίνοι λοιμώδους αιτιολογίας που οφείλονται σε μικροοργανισμούς ( Τραχήλου μήτρας, στομάχου κ.α. )

Το 2016, διαγνώσθηκαν 17,2 εκατομμύρια περιστατικά κάθε είδους καρκίνου διεθνώς, εμφανίζοντας αύξηση 28%, σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια, ενώ υπήρξαν 8,9 εκατομμύρια θάνατοι λόγω καρκίνου.
Στις περισσότερες χώρες μεταξύ 2006-2016 καταγράφεται μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο, αλλά αύξηση των νέων περιστατικών.
Ο καρκίνος του μαστού παραμένει η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, ενώ των πνευμόνων στους άνδρες.
Ο καρκίνος των πνευμόνων είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου από καρκίνο διεθνώς, με σχεδόν το 20% όλων των θανάτων από καρκίνο το 2016.
Τα περισσότερα νέα περιστατικά καρκίνου το 2016 και αναλογικά ανά 100.000 κατοίκους διαγνώσθηκαν στην Αυστραλία 744, στη Νέα Ζηλανδία 543 και στις ΗΠΑ 533, ενώ τα λιγότερα στη Συρία 85, στο Μπουτάν 86 και στην Αλγερία 87.
Οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο το 2016 πάντα ανά 100.000 κατοίκους καταγράφηκαν στη Μογγολία 272 και στη Ζιμπάμπουε 246, ενώ οι λιγότεροι στη Συρία 67 και στην Αλγερία επίσης 67.


Συμπερασματικά:
Αν και θλιβερό αυτό, μοιάζει λογική αυτή η συνεχιζόμενη αυξητική πορεία γενικότερα του καρκίνου στις μέρες μας.
Από την μια η διατροφή μας με τα τόσα μεταλλαγμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα και από την άλλη η ατμοσφαιρική ρύπανση σίγουρα δεν θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.
Η πρόληψη για ακόμα μια φορά θα αποδεδειχθεί επιτακτική κατά το δυνατόν και αναγκαία.
Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αυτή σαφέστατα είναι η δύναμη της φύσης αρκεί να ξέρεις να την χειριστείς χωρίς υπερβολές και παράλογες εφήμερες δοκιμασίες.
Για παράδειγμα αναφέρω πως η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που κατά μεγάλο ποσοστό χάθηκε από τον σύγχρονο Ελληνικό σπίτι, με την ισορροπία που την χαρακτηρίζει έχει αποδείξει πως είναι η πλέων υγιεινή παγκοσμίως.
Και από την άλλη πολλά βιολογικά ιάματα είναι γνωστά για την προσφορά τους σε ότι έχουμε χάσει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα: 

Χριστόφορος Λογοθέτης. Δεν υπάρχει ένα φάρμακο για όλους τους καρκίνους,   &  Graviola. Όνομα άμεσα συνδεδεμένο με τον αγώνα κατά του καρκίνου  &  Χημειοθεραπεία ΙΙ. Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση τους.  &  Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη ! *  &  Καρκίνος, θεραπεία με ενίσχυση του ανοσιακού συστήματος.  &  Καρκίνος, μεταστάσεις & Ganoderma Lucidum.  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ & Βικιπαίδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα