Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Σκλήρυνση κατά πλάκας. Πώς συνδέεται η με τα πρόβατα ?

Το θέμα μας είναι αν όντος συνδέεται η σκλήρυνση κατά πλάκας με τα πρόβατα και πως μας προέκυψε αυτή η πληροφορία. 
Η έκθεση σε μια τοξίνη που εντοπίζεται κυρίως στα πρόβατα θα μπορούσε να συνδεθεί με την ανάπτυξη σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με νέα μελέτη, όπως γράφει η Sunday Telegraph.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και ο αριθμός αυτός έχει αυξητικές τάσεις χρόνο με τον χρόνο.
Είναι γνωστό ότι το νόσημα αυτό οδηγεί σε φλεγμονή του ΚΝΣ με συνέπεια φορές τον πόνο, την αναπηρία, μέχρι και σε σοβαρότερες περιπτώσεις ακόμα και πρόωρο θάνατο, ασχέτως αν οι ειδικοί μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να μην γνωρίζουν την υποκείμενη αιτία. 

Τώρα οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Exeter έχουν ανακαλύψει ότι σχεδόν οι μισοί από τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που μελετούσαν, έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την τοξίνη « Έψιλον ».
Η τοξίνη αυτή παράγεται στο έντερο των προβάτων από το βακτήριο Clostridium Perfringens και μπορεί επίσης να βρεθεί και στο έδαφος.
Οι ερευνητές εξέτασαν 250 άτομα, τα μισά από τα οποία είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας και διαπίστωσαν ότι το 43% των ασθενών έφεραν αντισώματα στην τοξίνη έψιλον, αποδεικνύοντας ότι ήταν στο σώμα αρκετό καιρό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει μια αμυντική απάντηση.
Η έρευνά μας δείχνει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της τοξίνης έψιλον και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, δήλωσε ο καθηγητής Rick Titball, από το Πανεπιστήμιο του Exeter. 

«Οι αιτίες των σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητές και ενώ είναι πιθανό ότι αυτή η τοξίνη παίζει ρόλο, είναι πολύ νωρίς για να το πούμε με βεβαιότητα.
Χρειάζεται τώρα περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς η τοξίνη μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο και πώς αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων εξετάσεων ή ακόμα και θεραπειών». 

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ( MS ) αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1860 και έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό ότι είναι πιο συνηθισμένη στα βόρεια, λιγότερο ηλιόλουστα κλίματα, δημιουργώντας θεωρίες ότι η κατάσταση θα μπορούσε να προκληθεί από έλλειψη βιταμίνης D.
Όμως, η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι επίσης συχνότερη σε γεωγραφικά πλάτη και σε χώρες όπου οι πληθυσμοί προβάτων είναι υψηλοί.
Οι ερευνητές λένε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν από την τοξίνη κοντά στα πρόβατα και τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν ωάρια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ταξιδέψουν για μεγάλες αποστάσεις στον αέρα.
Είναι απίθανο να υπάρξει μόλυνση δια μέσω της κατανάλωσης αρνίσιου κρέατος, ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα σκοτώνει την τοξίνη.
Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε τη μελέτη με την εταιρεία βιοεπιστημών MS Sciences Ltd αφού άκουσε ότι ορισμένοι ασθενείς με MS στην Αμερική είχαν βρεθεί θετικοί στα αντισώματα έψιλον της τοξίνης.
Δοκιμές στις ΗΠΑ έχουν δείξει ότι είναι δυνατόν να θεραπευτούν αποτελεσματικά μερικοί άνθρωποι από την κατάσταση επανεκκινώντας το ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας χημικοθεραπευτικά φάρμακα.
( Όμως τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα. ) 

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα σημαντικά ευρήματα από την πιο πρόσφατη μελέτη μας θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην απάντηση και τη λύση» δήλωσε ο Simon Slater, διευθυντής της MS Sciences Ltd.
«Αν αποδειχθεί η σχέση μεταξύ της τοξίνης έψιλον και της MS, τότε αυτό υποδηλώνει ότι ο εμβολιασμός θα ήταν μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψή της ή για την αντιμετώπισή της στα αρχικά στάδια της νόσου.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, αν και είναι γνωστό ότι η τοξίνη έψιλον είναι πολύ ισχυρή, δεν έχει αναπτυχθεί ποτέ ανθρώπινο εμβόλιο».


Συμπερασματικά:
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ακόμα και ας υπάρχει ορατό το πρόβλημα και μάλιστα θεόρατο μπροστά μας.
Ο μοναδικός προσωπικός προβληματισμός είναι ο εξής, απευθυνόμενος μάλιστα προς όλους τους ερευνητές υγείας και σε όλο το παγκόσμιο:
Ενώ γνωρίζετε την δύναμη της φύσης γιατί πεισματικά την αγνοείτε και μάλιστα φορές την μάχεστε λυσσαλέα ?
Ενώ αναγνωρίζετε το όφελος του ανθρώπου και ειδικότερα κατά της MS από συγκεκριμένα φυσικά ιάματα όπως είναι το Cordyceps, η φαρμακευτική Κανναβιδιόλη CBD, το συνένζυμο Q10, το Ganoderma Lucidum, το Lion’s Mane κ.α. γιατί επιμένετε να τα αντιγράψετε με πολυδάπανες και μακροχρόνιες έρευνες και δεν συμπλέετε μαζί τους επιτέλους ?
Σήμερα ψάχνετε για εμβόλια κατά της MS και επιμελώς δεν αναφέρεστε για το λάθος που έκανε το ανοσοποιητικό και ρωτώ απλά γιατί ?
Τέλος η προσπάθεια να τα φορτώσετε όλα σε μια τοξίνη των προβάτων και την ονομάζετε ( Αόριστα Έψιλον ) που αποσκοπεί, ενώ γνωρίζετε πως οι τοξίνες μας βομβαρδίζουν από παντού και άπαντες ?
Είναι γεγονός πως ο κάθε επιστήμονας υπό την σκέπη της έδρας που κατέχει, έχει το δικαίωμα και μπορεί να ανακοινώνει ότι νομίζει, αλλά από κάλπικες ελπίδες χορτάσαμε και κύρια οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που ταλαιπωρούνται ως πειραματόζωα μέχρι και σήμερα.
Έως και σήμερα γενικότερα θα έλεγα όλα τα αυτοάνοσα υπάρχουν και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.
Μα και από την άλλη οι κορτιζόνες με τα πειραματικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα κακέκτυπα των φυσικών δεν έχουν προσφέρει τίποτα στους ασθενείς.
Αυτά απλά από εμένα για σήμερα και ας βγάλει ο κάθε αναγνώστης μου τα συμπεράσματα του.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα