Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η Τουρκία στέλνει μολυσμένα τρόφιμα στην Ελλάδα.

Σε πόσο μεγάλη εκτίμηση μας έχουν οι τούρκοι γείτονες κατά τα αλλά είναι γνωστό με τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις στον εναέριο μας χώρο, με τις προσβλητικές δηλώσεις των αξιωματούχων τους για την χώρα μας και τέλος τώρα τελευταία με την διεκδίκηση Ελληνικών νησιών και βραχονησίδων. 
Εμείς βέβαια από την άλλη, λαός υπεράνω κάνουμε σαν τρελοί για μια εκδρομή έστω και λίγων ημερών στην Κωνσταντινούπολη για ψώνια αφήνοντας το συνάλλαγμα μας, βλέπουμε τούρκικα σίριαλ μανιωδώς με υπότιτλους και πατριώτες κυβερνόντες δια μέσου του ΤΑΫΠΕΔ πωλούν αβέρτα Ελληνικά ακίνητα κοψοχρονιά σε τούρκους μεγιστάνες.
Έως εδώ ναι μεν γνωστά αλλά θα έλεγα και εκτός θέματος της σελίδας μας που έχει να κάνει με την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά του ανθρώπου.
Ελάτε μου όμως που βάλθηκαν με το στανιό να μας ταΐσουν και τοξίνες !
Η είδηση.
Πάνω από 400 τόνους ακατάλληλα προς βρώση τρόφιμα έπιασαν οι Ελληνικές αρχές μόνο από την είσοδο του Έβρου τον τελευταίο μήνα.
( Ας τονιστεί πως τρόφιμα από την Τουρκία εισάγουμε και από πολλά νησιά του δυτικού Αιγαίου. )
Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν ακατάλληλα τρόφιμα, όπως νωπά και αποξηραμένα φρούτα, στα οποία βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων και άλλων επικίνδυνων ουσιών, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας. 
Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία κατασχέθηκαν στον Έβρο.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Κήπων, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", από τους γεωπόνους ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, 62 τόνοι λεμόνια, 48.5 τόνοι ρόδια, 30 τόνοι αποξηραμένα βερίκοκα, 12 τόνοι φουντούκια και 4 τόνοι φιστίκια.
Μάλιστα, τα τουρκικά φουντούκια είναι πρώτα στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα και επιβλαβή εισαγόμενα στην Ευρώπη τρόφιμα, ενώ το 45% των πιπεριών που εισάγονται είναι τουρκικής προέλευσης και συχνά σημαντικές ποσότητες κατάσχονται ως ακατάλληλες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πιπεριές εντοπίστηκε ένα ζιζανιοκτόνο το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και 40 χρόνια.
Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα.
Οι υπηρεσίες είναι σε συναγερμό στον Έβρο, καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.
Για το θέμα αυτό, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής και Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas, Γιώργος Πολυχρονάκης.
Αυτό να το θεωρήσετε ως την κορυφή του παγόβουνου στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην χώρα μας.
Δεν έχουν ευθύνη μόνο οι κρατικοί λειτουργοί, ούτε και οι καιροσκόποι μεσάζοντες. Ευθύνη έχει δυστυχώς και ο Έλληνας της κρίσης που βλέπει μόνο την τιμή αψηφώντας πρωτίστως για την υγεία του και την υγεία των παιδιών του, αλλά και αδιαφορεί μοναδικά για την απώλεια συναλλάγματος και του μαρασμού του πρωτογενή τομέα.
Στην Πελοπόννησο σαπίζουν τα αρίστης ποιότητας λεμόνια πάνω στα δένδρα και εισάγουμε μολυσμένα από την Τουρκία και την Αργεντινή.
Κάτι ανάλογο γίνεται για τα πάντα μήδε του κρέατος εξαιρουμένου.
Κύρια εδώ στην Μακεδονία χορτάσαμε άνοστο λάχανο και καρότα από τα Σκόπια, σπανάκι μπρόκολο και κουνουπίδι από την Βουλγαρία και μεταλλαγμένο υβρίδιο κατσαρό μαρούλι Τουρκιάς.
Κατά τα άλλα, από την μια καλπάζει ο καρκίνος του παχεος εντέρου στην Ελλάδα με τους Μακεδόνες να κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς και από την άλλη, μαραζώνει ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος.
Δεν θα μπορούσα κλείνοντας να αναφέρω ότι στην περσινή σεζόν τα αρίστης ποιότητας ακτινίδια της Πιερίας τα αγόρασε ο έμπορος 0,30 λεπτά το κιλό, έφυγαν όλα στο εξωτερικό και πουλούσαν τα σουπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης κάτι καχεκτικά από Ινδία 2,50 και 3,50 ευρώ το κιλό.
Προσοχή λοιπόν στα πάντα που μας σερβίρουν ποντάροντας στην άγνοια μας.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα