Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ρευματοειδής αρθρίτιδα. Φυσική πρόληψη, σίγουρη αναχαίτιση, έως και οριστική λύση.

Δεν είναι η δυσκαμψία μόνο που ταλαιπωρεί τους πάσχοντες, είναι ο οξύς πόνος και στην εξέλιξη της 
η νόσος τους καθιστά ανήμπορους ακόμα 
και να αυτοεξυπειρετηθούν.
Εκατομμύρια συνανθρώπων μας ζουν αυτή 
την βάσανο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας 
και μάλιστα με αυξητικές τάσεις 
χρόνο με τον χρόνο.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που η ειδικότητα της ρευματολογίας ήταν σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους.
Όμως η αύξηση των ποσοστών της νόσου ήταν τέτοια που σήμερα θα συναντήσουμε ειδικούς ιατρούς ρευματολόγους ακόμα και σε κέντρα υγείας επαρχιακών πόλεων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. 

Εν’ αρχή τι είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα:
Είναι μια χρόνια συμμετρική, πολυαρθρική κύρια συστηματική φλεγμονώδης νόσος που προσβάλει κυρίως τον αρθρικό υμένα των μικρών αρθρώσεων.
Σε προχωρημένα στάδια προκαλεί, δυσκαμψία και παραμόρφωση τέτοιου βαθμού που αγγίζει την αναπηρία.
Παγκοσμίως απασχολεί το 1,1% του πληθυσμού των ενηλίκων με ιδιαίτερη προτίμηση τις γυναίκες.
Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες.
Την ρευματοειδή αρθρίτιδα των ενηλίκων καθώς και την νεανική.
Η κλινική εικόνα και η πορεία των ασθενών αυτών των δύο κατηγοριών διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους.

Αιτιολογία.
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι κληρονομική νόσος αν και οι ειδικοί ρευματολόγοι σήμερα την κατατάσσουν στα αυτοάνοσα νοσήματα.
Τέλος, δεν είναι γνωστό ακόμη ποίες ουσίες αποτελούν έναυσμα για την ενεργοποίηση αυτών των αντιδράσεων του οργανισμού που προκαλούν την ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Συμπτώματα:
Αρχικά η ρευματοειδής αρθρίτιδας εκδηλώνεται με πόνους στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών.
Ακολουθεί μια δυσκαμψία τις πρωινές ώρες κυρίως που σιγά, σιγά απλώνεται δυσκολεύοντας τις κινήσεις των δακτύλων.
Καθώς εξελίσσεται η νόσος οι αρθρώσεις διογκώνονται και αρχίζει η σταδιακή παραμόρφωση τους μέχρι του σημείου που αν δεν αντιμετωπιστεί συστηματικά και έγκαιρα να στρεβλώσουν ακόμα και οι παλάμες του πάσχοντα προς τα έξω.
Σε όλα τα προαναφερόμενα στάδια υπάρχει ο πόνος και κυρίως σε αλλαγές του καιρού ή μεγάλης υγρασίας.
Τέλος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα δεν περιορίζεται μόνο στις αρθρώσεις όμως.
Συχνά εκδηλώνεται και εξωτερικά σε τένοντες, κ.α. όπως τα ρευματοειδή οζίδια πάνω ή κοντά στις αρθρώσεις.
Επίσης μπορεί να προσβάλει τους οφθαλμούς, να προκαλέσει σύνδρομα όπως Sjogren και Felty μα δυστυχώς δεν σταματά εδώ.
Οι νευρολογικές εκδηλώσεις, ( Γνωστό ως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες ) οι πνευμονικές εκδηλώσεις, οι καρδιακές εκδηλώσεις, αιματολογικά εμφανίζεται ως ρευματοειδής αγγειίτιδα, ακόμα τέλος και σε νεφρούς και σε όλο το γαστρεντερικό σωλήνα.

Κλασική θεραπεία.
Έως και σήμερα η ( Θεραπεία ) περιορίζεται στην συγκάλυψη των συμπτωμάτων με διάφορους χημικούς τρόπους.
Με αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα με τις γνωστές συνέπειες στο γαστρεντερικό αλλά και αλλοιώσεις στο αίμα, με κορτιζόνη επίσης με γνωστές παρενέργειες και άλατα χρυσού.

Εναλλακτικές θεραπείες.
Τα ιαματικά λουτρά, έχουν αποδείξει ότι βελτιώνουν την δυσκαμψία χωρίς ωστόσο να καταπολεμούν το αίτιο ύπαρξης της φλεγμονής στην ρίζα του.
Οι πάσχοντες κατά την διάρκεια των λουτρών θα δουν σίγουρα μια βελτίωση στην δυσκαμψία ( Κίνηση ) και μια προσωρινή υποχώρηση του πόνου αλλά σε μεγάλες διακοπές η νόσος θα επιστρέψει στο πρότερο στάδιο της.
Η επιστήμη επίσης της φυσικοθεραπείας παρουσιάζει αξιόπιστες λύσεις βελτίωσης χωρίς ωστόσο και αυτή να μπορεί να αναχαιτίσει το αίτιο που την προκαλεί.
Τα ειδικά παπούτσια ή τα επιθέματα, νάρθηκες κτλ μπορούν να βοηθήσουν μόνο στα πρώτα αρχικά στάδια.
Τέλος οι ομόκεντροι εύκαμπτοι μαγνήτες, ( ΟΧΙ οι απλή μαγνήτες μέσα σε ζώνες ή βραχιόλια που συναντάμε συνήθως. ) έχουν δείξει σημάδια απλής ανακούφισης ακόμα και σε προχωρημένα στάδια.

Με τα όπλα της φύσης.
Πολλές φορές το έχω αναφέρει και θα το επαναλαμβάνω ας γίνομαι κουραστικός.
Η φύση έχει όλα τα όπλα διατήρησης της υγείας, μα και αυτή, αυτά της θεραπείας κάθε νοσήματος.
Βασική προϋπόθεση ασφαλώς είναι να υπάρχουν εκείνες οι ειδικές γνώσεις που συνδυαστικά και εξατομικευμένα για τον χειρισμό τους.
Απλοϊκά λοιπόν στην Ρευματοειδή αρθρίτιδα θα πρέπει να υπάρξει από τα νεανικά μας κιόλας χρόνια, ( Κύρια όταν υπάρχει κληρονομικότητα σε αυτή. ) αφενός η πρέπουσα προσοχή σε μικροτραυματισμούς των αρθρώσεων σε άκρα και αφετέρου να υπάρξει προσπάθεια διατήρησης του ανοσοποιητικού και του καρδιαγγειακού σε άριστη κατάσταση και πάντα ασφαλώς με φυσικούς τρόπους.
Η άσκηση, η προσεγμένη διατροφή, η συχνή αποτοξίνωση του οργανισμού θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο ασπίδας στην συγκεκριμένη νόσο.
Στην συνέχεια περνώντας τα χρόνια όλοι θα έχετε ακούσει και οι περισσότεροι συνειδητοποίηση πως ορισμένες από τις βασικές ουσίες της καλής λειτουργίας των αρθρώσεων εισέρχονται στην εκπτωτική φάση και εμείς από την θέση μας θα πρέπει να τις ενισχύουμε φυσικά.
Για παράδειγμα τόσο το κολλαγόνο και το υαλουργικό, ( Ουσίες που παράγει ο οργανισμός δια μέσου της καλής ισορροπημένης διατροφής ) τόσο και η χονδροϊτίνη με την γλλουκοζαμίνη αρχίζουν να μην καλύπτουν τις απαιτούμενες ανάγκες μας.
Εκεί θα πρέπει να επέμβουμε εμείς και με τα κατάλληλα συμπληρώματα να τις υποστηρίζουμε.
Όμως για να έχει ακόμα και αυτό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχουμε ένα καλό γαστρεντερικό σε ότι αφορά τη απορρόφηση των ουσιών που του χορηγούμε, καθώς και καλή μικροκυκλοφορία ( Τριχοειδή αγγεία ) του αίματος.
Ακόμα και αυτό έχει προβλέψει η φύση !
Υπάρχουν ειδικευμένα φυσικά ιάματα θα επαναλάβω, αρκεί να τα γνωρίζεις και να ξέρεις τα απαιτούμενα δασολογικά σχήματα.
Εύλογα θα αναρωτηθούν οι πάσχοντες αναγνώστες μου.
Ωραία για την πρόληψη, τι θα γίνει με εμάς τους ασθενείς της δύσκολης και επώδυνης αυτής ασθένειας ?
Ασφαλώς και η φύση δεν μένει με τα χέρια ψηλά και πέρα των προαναφερομένων υπάρχουν φυσικά ιάματα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που απαιτεί ένας ασθενής προκειμένου να ανακουφιστεί από την βάσανο της δυσκαμψίας, της στρέβλωσης των αρθρώσεων και του οξύ πόνου που προκαλεί η Ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Εν’ αρχή κάθετη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ( Κάτι που αποδέχεται σήμερα και η κλασική ιατρική επιστήμη, άσχετα αν την ονομάτισε ανοσολογία. )
Στην παράλληλα επιλογή φυσικών ιαμάτων μα ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Με αυτόν τον τρόπο αφενός το κακό, ( Ρευματοειδής αρθρίτιδα ) θα καταπολεμηθεί στην ρίζα του και αφετέρου θα μπορούμε να μιλήσουμε για
αναχαίτιση της νόσου.
Τα μόνα που θα χρειαστούν από πλευράς ασθενών είναι πίστη για την οριστική ίαση, συνέπεια, επιμονή και υπομονή και από πλευράς εναλλακτικού, γνώση και εξατομίκευση επιλογής ιαμάτων και δοσολογιών.

Συμπερασματικά:
Δεν είναι μόνο η δράση των φυσικών ιαμάτων που κτυπά επαναλαμβάνω την ρίζα του κακού στην καταπολέμηση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είναι και ελάχιστη έως ανύπαρκτη πιθανότητα επίπονων παρενεργειών.
Με την σωστή και εξατομικευμένη επιλογή και κατεύθυνση του ειδικού γνώστη των όπλων της φύσης, το Ganoderma Lucidum, η πικνογενολη, ( Pine Bark ) τα A.F.A., τα εκχυλίσματα από τα κουκούτσια του κόκκινου σταφυλιού ( Grape Seed extract ) το Colostrum max, Yalogen, Υαλουργικό και τόσα άλλα, πραγματικά κάνουν ουσιαστική θεραπεία και όχι απλή συγκάλυψη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα