Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Άλλη μια παγκόσμια ημέρα πανδημίας με μοναδικό σκοπό να αναχαιτίσει τουλάχιστον την αυξητική τάση εξάπλωσης της. 
HIV θανατηφόρος λοίμωξη με τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας και το σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας.

Η νόσος παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει τη λειτουργία του, κάνοντας τα άτομα που νοσούν με AIDS περισσότερο να αποκτήσουν διάφορες άλλες λοιμώξεις, όπως ευκαιριακές λοιμώξεις και όγκους που συνήθως δεν προσβάλουν τα άτομα με λειτουργικά ανοσοποιητικά συστήματα.
Αυτή η ευπάθεια χειροτερεύει με την εξέλιξη της νόσου με τελικό αποτέλεσμα τον Θάνατο.
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία.
Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, γύρω στα 35.550.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 78.000.000 που είναι φορείς του ιού HIV.
Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV και κυρίως αυτής μεταξύ ανδρών, ( Κατά 82,7% ) και ακολουθούν οι χρήστες ναρκωτικών με κοινή σύριγμα και ασφαλώς από την οροθετική μάνα στο παιδί.
Στην Ελλάδα τα περιστατικά έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τις 15.5 χιλιάδες ενώ έχουν χάσει την ζωή τους περισσότερη από 2.800 άνθρωποι.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα