Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβήτης. Ανυπολόγιστα τα προβλήματα που δημιουργεί στην υγεία, μα και τεράστια η αύξηση του στην χώρα μας.

 
Η πιο ύπουλη ασθένεια στην σύγχρονη ανθρωπότητα κτυπά την πόρτα μας.  
Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των Ελλήνων με διαβήτη που Χτυπάει πλέον ακόμα νέους και παιδιά.
Ένας στους 10 Έλληνες είναι διαβητικός και το γνωρίζει, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον άλλοι 3 με 5 πάσχουν αλλά δεν το γνωρίζουν.
 

Ο υπολογισμός αυτών που δεν το γνωρίζουν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 400.000 με 500.000.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις στατιστικές προσεγγίσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και από τα στοιχεία της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας ( Ε.ΜΕ.ΝΟ ) που ανακοινώθηκαν στο
15ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο.

Η Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας, έγινε σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού των ενηλίκων που ζουν στην Ελλάδα.
Από τα συνολικά 5.967 άτομα που συμμετείχαν, στα 5.843 άτομα (ποσοστό 97,7%) ήταν γνωστό αν είχαν ή όχι διαγνωσμένο διαβήτη.
Οι 660 δήλωσαν ότι είχαν διαγνωσμένο διαβήτη, με το 82,3% αυτών να βρίσκεται υπό θεραπεία για τον διαβήτη την τελευταία εβδομάδα.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις για 504 από το σύνολο των 660 ατόμων που ανέφεραν ότι έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, δείχνουν ότι το 26,7% έχουν γλυκοζυλιωμένη ≥ 7,1%, δηλαδή θεωρούνται αρρύθμιστοι.
Εξαιρώντας τα άτομα που είχαν διαγνωσμένο διαβήτη, βρέθηκαν 63 άτομα με ενδείξεις για αδιάγνωστο διαβήτη.
Με βάση τα στοιχεία αυτά ο συνολικός επιμερισμός του διαβήτη στον ενήλικο πληθυσμό, εκτιμάται στο 10%.
Τα έως σήμερα επιδημιολογικά στοιχεία για τον σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα, προσδιόριζαν τους διαβητικούς στο 8%-9% του πληθυσμού (800-900 χιλιάδες), ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 3%-4% του πληθυσμού που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, είναι ότι ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, και ότι ο διαβήτης τύπου 1 αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους. Επίσης, ο διαβήτης τύπου 2 προσβάλλει πλέον όλο και μικρότερες ηλικίες νέους και παιδιά.
Ενδιαφέρον έχει και η παρατήρηση, ότι ο διαβήτης έχει υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο, πράγμα που σχετίζεται με τη διατροφή και την καθιστική ζωή - αλλά και ότι οι διαβητικοί παρουσιάζουν ίδιο κίνδυνο εμφράγματος μυοκαρδίου, με τον κίνδυνο που έχουν για έμφραγμα, άνθρωποι που είναι κατά 15 χρόνια μεγαλύτεροι τους.
Ο διαβήτης δηλαδή γερνάει πρόωρα την καρδιά.
Συμπερασματικά:
Όλη οι δρόμοι οδηγούν στην πρόληψη με αρωγό την φύση.
Ατυχώς και το έχω ξανά αναφέρει ο διαβήτης ανεξαρτήτου τύπου δεν δίνει παθολογικά συμπτώματα ( Πόνο, κακουχία κτλ ) με αποτέλεσμα να κατασπαράζει το καρδιαγγειακό μας σύστημα ( Το κύριο πρόβλημα του ) και ο ασθενής να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Καθημερινή άσκηση, διατροφή με βάση την Ελληνική κουζίνα, κάθε χρόνο έστω αιματολογικές εξετάσεις και υπ όψιν πάντα την κληρονομικότητα, είναι τα πρώτα βήματα αυτά που από την μια θα μας προστατεύουν για να μην νοσήσουμε και από την άλλη εάν αυτό συμβεί να το μάθουμε πρώτοι.
Σημάδια όπως πολυδιψία, συχνοουρία, αδικαιολόγητη αποσπασματικά ατονία, μικρές πληγές αμυχές που δεν θρέουν σύντομα ακόμα και σε παιδιά θα πρέπει να μας οδηγήσουν στο μικροβιολογικό εργαστήριο και να κάνουμε καμπύλη ζαχάρου, γλυκοζιομένη και όχι μόνο απλή εξέταση ζαχάρου.
Τέλος επειδή η φύση ποτέ δεν μας άφησε εκτεθειμένους Ganoderma Lucidum τόσο στην πρόληψη αλλά κύρια και στην εύκολη ρύθμιση του εάν νοσήσουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834


Γιωργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:
Σακχαρώδης διαβήτης και Ganoderma Lucidum  &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.  &  Βότανα. Επιτέλους ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια.  &  Προσαρμογόνα βότανα ?  &  Καρδιά. Θωρακίστε την καρδιά σας με φυσικούς τρόπους ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα