Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Καρκίνος του πνεύμονα. Θερίζει ζωές σήμερα και μάλιστα από μικρές ηλικίες.

 
Η προτίμηση του . . . όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη
με την Ελλάδα να κρατά μια από τις πρώτες θέσεις.Από την άλλη, τόσο ύπουλος, όπου το 50% των πασχόντων θα το ανακαλύψουν αφενός σε προχωρημένο στάδιο και αφετέρου
από ένα τυχαίο γεγονός.
Ποιος είναι τελικά ο καρκίνος του πνεύμονα ?
 

Ποια τα αίτια που τον προκαλούν ?
Τέλος πως θα μπορούσαμε με φυσικούς τρόπους να τον αποτρέψουμε ακόμα και να τον πολεμήσουμε ?


Αρχικά ο καρκίνος του πνεύμονα:
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των καρκινικών
κυττάρων στους ιστούς του πνεύμονα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί δυναμικά, ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των καρκινικων κυτταρων μπορεί να εξαπλωθεί και πέραν του πνεύμονα με μια διαδικασία που ονομάζεται μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος.
Οι περισσότεροι καρκίνοι που ξεκινούν στον πνεύμονα, γνωστοί ως πρωτογενείς καρκίνοι του πνεύμονα, είναι
καρκινώματα που προέρχονται από επιθηλιακά κύτταρα.
Οι κύριοι τύποι καρκίνου του πνεύμονα είναι το καρκίνωμα των μικρών κυττάρων του πνεύμονα, ( SCLC ) που ονομάζεται επίσης καρκίνος κυττάρων βρώμης, και το καρκίνωμα των μη μικρών κυττάρων του πνεύμονα. ( NSCLC ) Η πιο κοινή αιτία του καρκίνου του πνεύμονα είναι η μακροχρόνια έκθεση στον
καπνό, ( Κάπνισμα, καπνός από τζάκι, ψησταριές κτλ ) η οποία προκαλεί το 80-90% των καρκίνων του πνεύμονα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κυρίως οι μη καπνιστές αντιστοιχούν μόλις στο 8 με 11% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα. 
Αυτό τέλος το χαμηλό ποσοστό συχνά αποδίδεται σε ένα συνδυασμό
γενετικών παραγόντων, όπως το αέριο ραδόνιο, στον αμίαντο, την ατμοσφαιρική ρύπανση, ακόμα και το παθητικό κάπνισμα.
Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ο επίμονος βήχας, η ξαφνική αιμόπτυση, η αναίτια απώλεια βάρους και η αδικαιολόγητη δύσπνοια.
Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να διαγνωσθεί σε
ακτινογραφία θώρακος, αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία,( CT scan ) ακόμα και βιοψία. 
Ο πιο συχνός καρκίνος του πνεύμονα είναι ο μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος Πνεύμονα ( ΜΜΚΠ) Αντιστοιχεί σε περίπου 85 έως 90% των καρκίνων του πνεύμονα.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες και η τρίτη συχνότερη στις γυναίκες ενώ αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και εκτιμάται ότι ευθύνεται για σχεδόν έναν στα πέντε θανάτους από καρκίνο ( 1,59 εκατομμύρια κάθε έτος ).
Τέλος ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μία από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου στον άνθρωπο, με συνολικό ποσοστό επιβίωσης 5 ετών και 10 με 15%.
Οι ασθενείς με προχωρημένο ( Σταδίου IV ) καρκίνο του πνεύμονα έχουν ποσοστό 5 έτους συνολικής επιβίωσης μόλις 2%.

Πρόληψη:
Η πρόληψη είναι το πιο αποδοτικό μέσο μετριασμού της ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα. 

Ενώ στις περισσότερες προηγμένες χώρες της Ευρώπης και πολιτείες της Αμερικής, οι βιομηχανικές και οικιακές καρκινογόνες ουσίες έχουν εντοπιστεί και απαγορευθεί, το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι το πιο διαδεδομένο.
Η εξάλειψη του καπνίσματος είναι ένας πρωταρχικός στόχος στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, και η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα σημαντικό προληπτικό πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις για να μειωθεί το παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια και τους χώρους εργασίας έχουν γίνει πιο συχνές σε πολλές δυτικές χώρες.
Ο
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις να θεσπίσουν πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης προϊόντων καπνού για να αποτρέψει τους νέους από το να αρχίσουν να καπνίζουν.
Η μακροχρόνια χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και ειδικευμένων φυσικών ιαμάτων είναι ένα δεύτερο βήμα στην απομάκρυνση της πιθανότητας να νοσήσει κανείς. 
Τέλος η συχνή αποτοξίνωση και η προσπάθεια διατήρησης του ανοσοποιητικό συστήματος πάντα με φυσικούς τρόπους θα πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες πράξεις για όλους. 

Θεραπεία: 
Με τα ποσοστα θνησιμοτιτας σε τρομακτικο ποσοστο, πολλες φορες μου κανει εντυπωση όταν χρισιμοποιηται η λεξη Θεραπεια.
Παρολλα αυτά υποχρεοτικα θα αναφερω την χειρουργικη επεμβαση, την χειμειοθεραπεια και τις ακτινοβολιες.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σήμερα και στην Ελλάδα η Ένωση Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας ( ΕΟΠΕ ) στηρίζει την ανοσοθεραπεία αναφέροντας χαρακτηριστικά. 
Η ανοσοθεραπεία αποτελεί πλέον μια καινοτόμο θεραπευτική αγωγή στην αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα και μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς εμφανίζουν καλύτερη επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου αλλά και σημαντικά αυξημένη συνολική επιβίωση έναντι της χημειοθεραπείας.
Επιπλέον η εξέταση του βιοδείκτη PD-L1 στην 1η & 2η γραμμή του ΜΜΚΠ, θα δώσει στους Επαγγελματίες Υγείας την δυνατότητα να επιλέξουν την θεραπεία που είναι καταλληλότερη για κάθε ασθενή.
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου η κ. Σοφία Αγγελάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογικής Ογκολογίας, ΠΑΓΝΗ και Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ, χαρακτήρισε την ανοσοθεραπεία ως ορόσημο και τόνισε ότι η εισαγωγή των στοχεύουσων θεραπειών και η χρήση των βιοδεικτών επέτρεψε την εξατομίκευση της θεραπείας του ΜΜΚΠ σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στην θεραπεία του.
Η κ. Έλενα Λινάρδου στην συνέχεια, ( Αν. Διευθύντρια Α’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείου "Metropolitan, ) αναφέρθηκε στις ενδεδειγμένες ανοσοθεραπείες για τη θεραπεία του ΜΜΚΠ, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε στοιχεία διαφόρων μελετών.


Συμπερασματικά:
Ο καρκίνος του πνεύμονα στις δυτικές χώρες αυξάνει χρόνο με τον χρόνο τα ποσοστά του, χωρίς ωστόσο η μέχρι σήμερα κλασικοί τρόποι αντιμετώπισης του να έχουν για να επιδείξουν τίποτα σημαντικό, πλην της αναγνώρισης της μεθόδου της ανοσολογίας. ( Ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος )
Από την άλλη αυτός είναι ένας δρόμος γνωστός στην φύση που πεισματικά κάποιοι θέλουν να τον υποτιμήσουν, αγνοήσουν ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. 
Κοντολογίς ένας ακήρυκτος πόλεμος ενάντια σε ότι φυσικό μοιάζει να τερματίζεται μιας και η αντικαρκινικές ιδιότητες της Graviola του Cordyceps, του Reishi Gano & Ganocelium πλέον δεν αμφισβητούνται.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 
Διαβάστε ακόμα:
 Ανθρώπινη φυσιολογία & Θεραπευτικά ιάματα.  &  Graviola. Όνομα άμεσα συνδεδεμένο με τον αγώνα κατά του καρκίνου  &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα