Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Στέλιος Ανδρεάδης. Επικεφαλής ερευνητικού προγράμματος για τα βλαστοκύτταρα !

 
Η έρευνα στο κεφάλαιο των βλαστοκυττάρων δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα, γεγονός που δεν μας δημιουργεί καμία απολύτως έκπληξη.
Ευχάριστη έκπληξη και σύγχρονος υπερηφάνεια όμως μας δημιουργεί ο συμπατριώτης μας Στέλιος Ανδρεάδης που προΐσταται μεγάλης ερευνητικής ομάδας.
 


Είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Χημικών Μηχανικών και Βιολογικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις στη διάρκεια της καριέρας του, αλλά πιο πρόσφατα, έγινε ο επικεφαλής ερευνητής σε επιχορήγηση 1,85 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο από κοινού με το Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου Roswell Park, με σκοπό τη δημιουργία ενός διεπιστημονικού ερευνητικού προγράμματος σχετικά με τα βλαστοκύτταρα.

Το πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Τα βλαστοκύτταρα στην υπηρεσία της αναγεννητικής ιατρικής ( SciRM )» θα περιλαμβάνει 18 άτομα από τη σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, τη σχολή Ιατρικής και τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, καθώς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ινστιτούτου Roswell Park.
«Για να γίνει επιτυχώς η μετάβαση από τις ανακαλύψεις στα βλαστοκύτταρα σε πραγματική θεραπεία απαιτείται διεπιστημονική προσέγγιση από μια ποικιλία γνωστικών πεδίων», λέει ο Στέλιος Ανδρεάδης που θα είναι ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος.
«Σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτής της πρόκλησης δημιουργώντας ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα που θα εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα», προσέθεσε.
Η επιχορήγηση δόθηκε από τον οργανισμό New York State Stem Cell Science, έναν κρατικό οργανισμό με κρατική επιχορήγηση που είναι επιφορτισμένος με την ανάπτυξη της προόδου στον τομέα των βλαστοκυττάρων.
Θα υποστηρίζει οικονομικά οκτώ μεταπτυχιακούς φοιτητές το χρόνο για πέντε χρόνια. Κάθε ένας από αυτούς θα πραγματοποιεί την έρευνά του στο εργαστήριο ενός μέλους του προγράμματος.
Για να υπάρχει περισσότερη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, οι φοιτητές θα βρίσκονται υπό την καθοδήγηση κι ενός ακόμα μέλους του προγράμματος.
Περιμένουν έτσι πως το πρόγραμμα θα προσελκύσει αριστούχους μεταπτυχιακούς φοιτητές και θα οδηγήσει σε νέες συνεργασίες μεταξύ του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο και του Ινστιτούτου Roswell.
Τα ευρήματα αναμένεται να οδηγήσουν σε επιστημονική, τεχνολογική και εμπορική πρόοδο στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης, κάτι που θα ωφελήσει την οικονομία της περιοχής.


Ο Ανδρεάδης πήρε το πτυχίο του από το τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου φοίτησε από το 1985 ως το 1991.
Πήρε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν από το 1991 μέχρι το 1992, ενώ από το 1992 ως το 1996 πήρε το μεταπτυχιακό του στα Μαθηματικά -και πάλι από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν- στον τομέα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, καθώς και το διδακτορικό του στον τομέα της Βιολογικής Μηχανικής.
Από το 1996 μέχρι το 1998 ήταν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Κέντρο Βιοτεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, στη Βοστόνη.
Όσον αφορά την επαγγελματική του καριέρα και εμπειρία, από το 1998 ως το 2003 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιολογικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Από το 2000 ως το 2003 διετέλεσε Βοηθός Καθηγητή στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών στο ίδιο πανεπιστήμιο.
To 2003 έγινε Βοηθός Αναπληρωτή Καθηγητή και πάλι στο πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών.
Από το 2003 ως το 2008 ήταν επίσης Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιολογικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Από το 2009 είναι Επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης, στο τμήμα Αιματολογίας-Ογκολογίας. Από το 2008 είναι Καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιολογικής Μηχανικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής, και τέλος, είναι και Πρόεδρος του παραπάνω τμήματος από το 2012.



Διαβάστε ακόμα:
 Εξετάσεις αίματος.  &  Τριγλυκερίδια  &  Φάρμακα και ο τρόπος δράσης τους.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Αθηροσκλήρωση: Πρόληψη και θεραπεία με φυσικούς τρόπους.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα