Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Βαφές μαλλιών: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού !

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχω αναφερθεί στις αναπόφευκτες τοξικές
και συνάμα καρκινογόνες συνήθειες
της καθημερινότητας μας.
Επίσης έχω αναφερθεί και για την αναγκαιότητα της συχνής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας,
αλλά και την αναγκαιότητα της φυσικής μας προστασίας για υγεία, ευεξία και ομορφιά,
ακόμα και από τις νεαρές ηλικίες. 

Ακόμα μια τεκμηρίωση των απόψεων μου αυτών έρχεται από την Αμερική που αναφέρει πως η χρήση καλλυντικών και βαφών των μαλλιών αυξάνει σημαντικά το κίνδυνο στις γυναίκες ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού.  

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ, διαπίστωσαν ανησυχητική αύξηση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών και προϊόντα για να ισιώνουν ή να κατσαρώνουν τα μαλλιά τους.
Οι έγχρωμες γυναίκες που έβαφαν τα μαλλιά τους είχαν 51% αύξηση του κινδύνου, ενώ οι λευκές γυναίκες που χρησιμοποιούσαν προϊόντα για ίσιωμα των μαλλιών είχαν 74% αύξηση του κινδύνου.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει σχέση ανάμεσα στις σκληρές θεραπείες για τα μαλλιά και τον καρκίνο του μαστού, αλλά στις περισσότερες δεν συμμετείχαν γυναίκες αφρομερικανικής καταγωγής.
Η νέα μελέτη διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Αντιμετώπισης του Καρκίνου Rutgers.

Οι ειδικοί ρώτησαν περισσότερες από 4.000 λευκές και έγχρωμες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ για τις συνήθειές τους να βάφουν και να ισιώνουν τα μαλλιά τους, καθώς και αν χρησιμοποιούν προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης.
Παράλληλα, εξέτασαν το ιστορικό τους για να διαπιστώσουν αν τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν αύξησαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Οι έγχρωμες γυναίκες που χρησιμοποίησαν σκούρα βαφή μαλλιών είχαν συνολικά κατά 51% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Είχαν επίσης κατά 72% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού με θετικούς υποδοχείς οιστρογόνων, που είναι ο πιο κοινός τύπος της ασθένειας.
Αντίστοιχα, οι λευκές γυναίκες που χρησιμοποίησαν χημικά για ίσιωμα των μαλλιών είχαν κατά 74% αύξηση του κινδύνου.
Γενικά, οι έγχρωμες γυναίκες έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου και οι λευκές γυναίκες 13%.
Η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης Adana Llanos δήλωσε:
Μια υπόθεση είναι ότι η χημική σύνθεση των προϊόντων μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και χρησιμοποιούνται από τις λευκές γυναίκες μπορεί να διαφέρει από τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά για χρήση από Αφροαμερικανούς.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι η αύξηση του κινδύνου μπορεί να σχετίζεται με τη βλάβη που προκαλεί στο DNA ή το σώμα απορρόφηση των χημικών που περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
Η Llanos πρόσθεσε:
Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί με σαφήνεια ποιες ενώσεις και χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες, αλλά και ποια συγκεκριμένα προϊόντα και εμπορικά σήματα περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες.

Συμπερασματικά:
Δεν με διακρίνει γενικότερα σαν άνθρωπο η απαισιοδοξία ή ο υποχονδριασμός των αντικοινωνικών στερήσεων προκομμένου να προστατεύω την υγεία των αγαπημένων μου προσώπων και του εαυτού μου.
Πιθανά να έχω λίγες περισσότερες γνώσεις παρά πάνω σε θέματα υγείας καθώς και της άμυνας στο σύγχρονο τρόπο ζωής με φυσικούς τρόπους.
Έτσι ενώ θεωρώ ανόητο να προσπαθήσω να πίσω μια γυναίκα να μην βάφει ή περιποιέται τα μαλλιά της.

Θεωρώ εφικτό όμως να πρωτινό με αποτέλεσμα θετικό να χρησιμοποιήσει βιολογικά φυσικά προϊόντα για τον σκοπό αυτό και να προστατεύει τον εαυτό της με συχνή αποτοξίνωση και την λήψη βοτάνων που κλινικά έχουν αποδείξει την αντικαρκινική τους δράση.
Graviola λοιπόν προληπτικά φίλες μου, η φόρμουλα αποτοξίνωσης του πανεπιστημίου των Αθηνών, Ganoderma Lucidum και άσκηση ας γίνει η άμυνα σας όχι μόνο για τις καρκινογόνες περιποιήσεις των μαλλιών σας, αλλά γενικότερα για την υγεία σας, την ευεξία σας μα και προ πάντων της ομορφιάς σας.

 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834 


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 





 
Πηγή:  OnMed.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα