Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ακράτεια ούρων. Υπαρκτό πρόβλημα αν και η φύση έχει την οριστική λύση !

Αν και σε γενικές γραμμές τηλεόραση δεν βλέπω, εντούτοις έχω την συνήθεια αν θα βρεθώ σε ανοικτή που να παίζει διαφημίσεις πραγματικά,
ναι το ομολογώ, τις χαζεύω.
Μου αρέσουν οι διαφημίσεις !
Εκείνο που μου έχει τελευταία κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι η αύξηση των διαφημίσεων που απευθύνονται σε γυναίκες ως επι το πλείστων που πάσχουν από ακράτεια.

Υπαρκτό πρόβλημα τελικά, με αρκετά μεγάλα ποσοστά που όμως ταμπού δεν επιτρέπουν να καταγραφεί το μέγεθος του.
Τι ακριβώς συμβαίνει στην ακράτεια και ποιος είναι εκείνος ο φυσικός τρόπος που ουσιαστικά την θεραπεύει ?
Αυτό είναι το σημερινό μας θέμα με κάθε λεπτομερια και κάθε φυσικη λύση.

Εν’ αρχή η ακράτεια ούρων:
Η ακράτεια ούρων είναι η οποιαδήποτε άθελη απώλεια
ούρων
Είναι ένα κοινό και συνάμα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής. 
Η ακράτεια ούρων συνήθως οφείλεται σε κάποιο θεραπεύσιμο αίτιο αρκεί να βρεθεί το θάρρος της ομολογίας. 
Αυτό προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση μιας και η ακράτεια ούρων ανήκει σε εκείνη την ομάδα ( Ασθενειών ) που οι πάσχοντες δύσκολα το επικοινωνούν ακόμα και στους οικείους τους. 
 
Τα αίτια που την προκαλούν: 
Αρχικά υπάρχουν δυο βασικοί τύποι ακράτειας. 
  • Η ακράτεια προερχόμενη από ξαφνικό stress. 
  • Η επιτακτική ακράτεια urge.
Αν αυτές τύχει να συνυπάρξουν τότε έχουμε ένα τρίτο μίτο τύπο ακράτειας.
Τέλος υπάρχει και μια άλλη περίπτωση ακράτειας από υπερπλήρωση σε συνδυασμό με την προσπάθεια να μην επισπευτούμε την τουαλέτα.
Η τελευταία κατηγορία είναι και η πιο συχνή αγγίζοντας ακόμα και το 70% των περιπτώσεων κύρια στις γυναίκες, εν αντιθέσει της μεικτής που φτάνει ένα ποσοστό 20 με 30%.
Ο τύπος της επιτακτικής είναι ο σπανιότερος και δεν ξεπερνά το 10%
Η ακράτεια από προσπάθεια οφείλεται σε απώλεια της στήριξης της

ουροδόχου κύστης και στο γεγονός ότι η σύγκλειση της ουρήθρας είναι ανεπαρκής επειδή κινείται πολύ εύκολα, ως αποτέλεσμα μαιευτικού τραύματος, τοκετών και εγχειρήσεων στην περιοχή ( Υστερεκτομή, κυστεοκήλη ) οι οποίες επηρεάζουν τη σταθερότητα των μυών και των συνδέσμων του πυελικού εδάφους και την μείωση των οιστρογόνων, τα οποία βοηθούν στη σωστή ευθυγράμμιση της ουρήθρας.
Επίσης μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια του σφικτηριακού μηχανισμού της ουρήθρας, πχ. εξαιτίας χειρουργικών επεμβάσεων, τραυματισμό ή βλάβη της νεύρωσης του σφικτήρα ( Χειρουργικές επεμβάσεις, πολυνευροπάθεια του
σακχαρώδη διαβήτη, παθήσεις του κατώτερου κινητικού νευρώνα ) και ακτινοβολία στην πύελο.
Η απώλεια της στήριξης της ουροδόχου κύστης οδηγεί σε διαρροή ούρων με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης σε διάφορες φυσιολογικές δραστηριότητες, όπως ο βήχας, το φτέρνισμα, η ανύψωση αντικειμένων, η οποία υπερνικά την πίεση της ουρήθρας.
Η επιτακτική ακράτεια οφείλεται σε αύξηση της δραστηριότητας της κύστης και του εξωστήρα μυ, δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανάγκης για ούρηση με μικρή προειδοποίηση, και χαρακτηρίζεται από μεγάλες απώλειες ούρων.
Αίτιά της μπορεί να είναι συχνές
ουρολοιμώξεις, νεοπλάσματα της ουροδόχου κύστης, υποκυστική απόφραξη, ( πχ. στην υπερτροφία του προστάτη ) νευρολογικές παθήσεις ( Πολλαπλή σκλήρυνση, νόσος του Πάρκινσον, εγκεφαλικά επεισόδια, τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, δισχιδής ράχη ) και λίθοι της ουροδόχου κύστης.
 
Τέλος υπάρχουν επίσης και διάφορες τροφές και φάρμακα τα οποία προκαλούν προσωρινή ακράτεια ούρων.
Αυτά είναι το
οινόπνευμα, η καφεΐνη, τα ντεκαφεϊνέ ροφήματα, τα ανθρακούχα ποτά, τα τεχνητά γλυκαντικά, το σιρόπι καλαμποκιού, τρόφιμα με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, μπαχαρικών και οξέων, μεγάλες δόσεις βιταμινών Β και C και αντιυπερτασικά, κατασταλτικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα και ουσίες.

Παρατηρώντας τα αίτια σχολαστικά:
Παρατηρώντας τα αίτια σχολαστικά ουσιαστικά το θέμα υπάρχει στην μυϊκή αδυναμία της ουρήθρας και της κύστης ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
Αν θα εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που αυτό συμβαίνει από παρενέργεια φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, υπερβολικής λήψης βιταμινών B & C, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι αντιμετωπίσιμες και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Θεραπεία με φυσικούς τρόπους:
Η θεραπεία της ακράτειας ούρων με φυσικούς τρόπους εξαρτάται από το είδος της ακράτειας και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.
Η θεραπεία πρώτης γραμμής της ακράτειας από προσπάθεια είναι μια σειρά ασκήσεων των μυών του πυελικού εδάφους γνωστές και ως ασκήσεις Kegel.
Ονομάζονται έτσι από τον γιατρό που τις επινόησε τον Dr. Kegel.
Σκοπός τους είναι να σφίξουν οι δύο βασικοί μύες που βρίσκονται κατά μήκος της μήτρας,
Οι μύες αυτοί ονομάζονται συχνά και μυικό τρίγωνο.
Δεν έχεις παρά να ξαπλώσεις στο έδαφος δοκιμάζοντας να συσφίξεις τους συγκεκριμένους μύες.
( Σε επόμενη δημοσίευση θα σας τις αναλύσω επακριβώς. )
Δεν λέω η ανταπόκριση είναι αργή και απαιτείται υπομονή και επίμονη. Ασφαλώς και άμεσα θα χρειαστούν αλλαγές στο τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην ακράτεια και είναι η απώλεια βάρους, η διακοπή υπερβολικής λήψης υγρών, η διακοπή του καπνίσματος και του οινοπνεύματος, η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και τέλος ο εξατομικευμένος καθορισμός από ειδικούς φυσικών ιαμάτων. 

 

Στην περίπτωση πρόκλησης ακράτειας ούρων από συχνές ουρολοιμώξεις ή φλεγμονής της ουροδόχου κύστης η θεραπεία συνδυασμού Propolis φόρμουλας αποτοξίνωσης ( Pine Bark – Grape Seed extract – Ginko Biloba ) και Carlic θα έχει άμεσα αποτελέσματα και απαλλαγής των συμπτωμάτων μια για πάντα.
Η προσαρμογόνα maca είναι αυτή που θα σας βοηθήσει ριζικά στην ρύθμιση των οιστρογόνων και μάλιστα αν θα συνδυαστεί με το επίσης προσαρμογόνο Cordyceps θα επιτευχτεί και η ενδυνάμωση των μυών κύστης και ουρήθρας.
Τα προαναφερόμενα στην περίπτωση συνύπαρξης stress πραγματικά θα κάνουν την ζωή σας εύκολη αν συνδυαστούν με την Valerian ή το μοναδικό Lion’s Mane.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η ακράτεια ούρων με κατάλληλους συνδυασμούς φυσικών ιαμάτων, διατροφής και ασκήσεων στο μεγαλύτερο ποσοστό θεραπεύεται αρκεί η διάγνωση να είναι σωστή και το θεραπευτικό σχήμα εξατομικευμένο, προσαρμοσμένο κατά περίσταση.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Γυναικείες ασθένειες ?  &  Οι ουρολοιμώξεις προσβάλουν περισσότερο τις γυναίκες.  &  Βαρθολίνειος αδένας, βαρθολινίτιδα.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Πρόπολη  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Garlic το θαυματουργό, ή αλλιώς σκόρδο το φλογοβόλο από αρχαιοτάτους χρόνους.  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  &  Lion’s Mane. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙ  &  Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα & παρενέργειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα