Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης 2017.

Σιωπηλός δολοφόνος του σύγχρονου ανθρώπου με συνεχόμενη ανοδική πορεία χρόνο με τον χρόνο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2005 και έχει γίνει ένα ετήσιο γεγονός από τότε.

Κάθε χρόνο η 17η Μαΐου ονοματίστηκε ως παγκόσμια ημέρα κατά της υπέρτασης με δεδομένο πλέον το γεγονός ότι οι υπερτασικοί ασθενείς αγγίζουν τον μισό ενήλικο πληθυσμό του πλανήτη.  

Ο σκοπός της είναι να προωθήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υπέρταση και να ενθαρρύνει τους πολίτες όλων των χωρών να προλαμβάνουν και να ελέγχουν αυτόν τον σιωπηλό δολοφόνο, που δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη επιδημία.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης είναι Μάθετε τους αριθμούς σας.


Σύγχρονη επιδημία ή αλλιώς Σιωπηλός δολοφόνος !
Επιστημονική
έρευνα
που ήρθε στο φως πριν από λίγους μήνες δείχνει ότι τα τελευταία 35 χρόνια η συστολική πίεση εμφανίζει σαφή ανοδική τάση διεθνώς. Το 2015 εκτιμάται ότι 3,5 δισεκατομμύρια ενήλικες, περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δηλαδή, είχαν αυξημένη συστολική πίεση, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρίς να το γνωρίζουν, ενώ 874 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χαρακτηρισμένοι ως υπερτασικοί.
Η αρτηριακή συστολική πίεση που είναι 140 mm Hg και πάνω, έχει συσχετισθεί με διάφορα καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα νεφρών και άλλα.
Η παχυσαρκία να θυμίσω, όπως και το κάπνισμα επιτείνει το πρόβλημα της υπέρτασης.
Τέλος, τυπικά, υπερτασικός θεωρείται αυτός που η συστολική πίεση είναι πάνω από 140 mm Hg, ενώ η διαστολική πάνω από 95 mm Hg.
Στην Ελλάδα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικους Έλληνες πάσχει από υπέρταση, αλλά δυστυχώς μόνο οι μισοί από αυτούς το γνωρίζουν και λαμβάνουν μέτρα.
Τα αίτια που προκαλούν την υπέρταση είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους.
Από τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης, την διατροφή, την παχυσαρκία, μέχρι και τις τοξίνες που προκαλούν αθηρωμάτωση και σκληρύνσεις αρτηριών και αγγείων.
Κλείνοντας θα σας υπενθυμίσω ότι πέρα των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που στο σύνολο τους καταπολεμούν το σύμπτωμα της υπέρτασης, υπάρχει και η φυσική οδός που με σωστούς χειρισμούς καταπολεμά το αίτιο.


Διαβάστε ακόμα: 
Υπέρταση.  &  Υπέρταση και Αλάτι.  &  Παχυσαρκία ή περιττά κιλά ?  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα