Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας. 29 Απριλίου 2017.

 
Είναι καιρός επιτέλους να αποδεχτούμε όλοι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι συνυφασμένο με την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.
Εδώ και μερικές δεκαετίες κλινικά αποδείχτηκε
ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό δεν προστατεύει απλά από ιογενείς λοιμώξεις τον άνθρωπο,
αλλά από όλα εκείνα τα σύγχρονα νοσήματα
που ατυχώς αποτυχημένα αποπειράθηκαν
να τα καταπολεμήσουν με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ανοσοκαταστολής.

Η ανοσολογία εν αρχή είναι η αναλυτική μελέτη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η σύγχρονη αυτή επιστήμη της ιατρικής αποδέχτηκε απλά πως σκοπός του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να µας προστατεύει από ασθένειες µε το να εντοπίζει εγκαίρως και να σκοτώνει παθογόνα και καρκινογόνα κύτταρα.
Για να επιτευχτεί αυτό επιστρατεύονται µια σειρά από πολυσύνθετους μηχανισμούς της φύσης του οργανισμού, που έχουν ως στόχο την εξουδετέρωση εξωτερικών και φορές εσωτερικών παθογόνων εισβολών.
Από το 2004 η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών ( EFIS ) καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Ανοσολογίας στις
29 Απριλίου
με στόχο να ενημερώσει κυρίως τους νέους και τα παιδιά για το σημαντικό ρόλο που είχε η επιστήμη της Ανοσολογίας στη διαμόρφωση της υγείας, στις σύγχρονες κοινωνίες.
Από το 2007 η εκδήλωση έχει πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα.
Η Ανοσολογία τονίζω πως είναι ειδικός κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τους μηχανισμούς άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε κάποιον εξωτερικό βλαπτικό παράγοντα και τους τρόπους βελτίωσής τους.
Για παράδειγμα το AIDS, οι ιογενείς ηπατίτιδες, η φυματίωση, ο καρκίνος, όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα, η αλλεργία, οι αποβολές, οι ανοσοανεπάρκειες, οι αιματολογικές δυσκρασίες, είναι μερικά από τα νοσήματα που εξαρτώνται σε ένα μεγάλο βαθμό από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.
Τέλος η μεταμόσχευση οργάνων έγινε πραγματικότητα, καθώς κατανοήθηκε επακριβώς ο ρόλος του ανοσιακού, ανοσοποιητικού συστήματος στην ανοχή ή απόρριψη του μοσχεύματος.
Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας ( ΕΕΑ ) μέλος της EFIS, συμμετέχει επίσημα στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοσολογίας, με ενημερωτικές εκστρατείες και επιστημονικές εκδηλώσεις.
Κλείνοντας θα θυμίσω πως κλινικά έχουν αποδειχτεί όλοι εκείνοι οι φυσικοί τρόποι που έχουν την δυνατότητα να διατηρούν το ανοσοποιητικό σύστημα σε άριστη κατάσταση αφενός, αλλά και αφετέρου όλοι εκείνοι οι παράγοντες που το καταβάλουν, ταλαιπωρούν. ( Πολυφαρμακία, τοξίνες, κακή διατροφή, κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κτλ )



Διαβάστε ακόμα: 
Το φαρμακείο της φύσης & ανοσοποιητικό.  &  Ανοσοποιητικό σύστημα. Επιβεβλημένη η διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο ?  &  Δυνατό ανοσοποιητικό ?  &  Αυτοάνοσα νοσήματα.  &  Αυτοάνοσα νοσήματα. Η μεγάλη πρόκληση των φυσικών ιαμάτων.  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  Ganoderma Lucidum & ανοσοποιητικό σύστημα.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα