Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Νεφρό. Αίτια πάθησης & προστασία του με φυσικούς τρόπους.

Κάθε χρόνο μέσα στο Μάρτιο είναι προκαθορισμένη η παγκόσμια ημέρα του νεφρού με σκοπό την ενημέρωση των ανθρώπων για τα αίτια που προκαλούν βλάβες στην λειτουργιά του.
Για το 2017 η παγκόσμια ημέρα νεφρού ένταξε και την συνύπαρξη της παχυσαρκίας και τον υγιεινό τρόπο ζωής για την υγεία των νεφρών. 

 
Τα στατιστικά στοιχεία ατόμων που θα χάσουν την ζωή τους από νεφρική βλάβη είναι συγκλονιστικά και δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες με αυξανόμενα χρόνο με τον χρόνο ποσοστά.
Άραγε ποια να είναι τα αίτια νεφρικής βλάβης με επίκεντρο πάντα τους κατοίκους της δύσης ?


Αρχικά & επιγραμματικά:
Το ανθρώπινο σώμα έχει δυο νεφρούς, όργανα ζωτικής σημασίας που καθημερινά φιλτράρουν 200 λίτρα αίματος και αποβάλουν από το σώμα περίπου 2 λίτρα περιττές ουσίες, πλεονάζον νερό και ασφαλώς πλήθος από τοξίνες.
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ηλικίας λογικά χάνουν λίγο, λίγο τις ικανότητες τους φυσιολογικά, αλλά αυτό μπορεί να προκληθεί ταχύτερα από ασθένειες, φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, κακή ποιότητα γενικότερα ζωής σε διατροφή κτλ.
Όταν αρχίσουν οι εκπτώσεις στην λειτουργία των νεφρών, ο άνθρωπος μπαίνει σε μια χρονική περίοδο με τον όρο χρόνια νεφροπάθεια που δυστυχώς αν δεν αντιμετωπιστεί σοβαρά έχει την τάση της επιδείνωσης.

Αίτια που προκαλούν χρόνια νεφροπάθεια:
Τα αίτια που θα προκαλέσουν μια νεφρική χρόνια νόσο δεν είναι πολλά από την μια, γνωστά δε από την άλλη και ορισμένα εξ’ αυτών πραγματικά εύκολα να τα αποφύγουμε αρκεί να το θέλουμε και να έχουμε συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα τους.


Παχυσαρκία:
Η παχυσαρκία είναι αυτή που από την μια αυξάνει τον όγκο διύλισης του αίματος από τους νεφρούς με χειρότερο ότι συνήθως το παχύσαρκο άτομο παρουσίαζε ταυτόχρονα λιμνάζουσες περιοχές στο αίμα τοπικά στο σώμα του και κατά συνέπεια θρομβώσεις που επιβαρύνουν τους νεφρούς περισσότερο.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο και με άξονα την διατροφή τόσο σε ποσότητες, όσο και σε συνδυασμούς, χωρίς στερήσεις και ύποπτα βλαβερά σουπερ μείγματα αδυνατίσματος, αργά αλλά σταθερά να επαναπροσδιορίσουμε αρχικά τον μεταβολισμό μας για γρηγορότερες καύσεις, να χάσουμε αργά αλλά επίσης σταθερά τα περιττά κιλά και τέλος να στηρίξουμε τον οργανισμό μας στις καθημερινές του ανάγκες πάντα με επιλεγμένα φυσικά ιάματα και συμπληρώματα.
 

 
Σακχαρώδης διαβήτης:
Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι νεφροί από την ύπουλη αυτή ασθένεια που λέγεται Ζαχαρώσεις διαβήτης τύπο 1 & 2.
Καταστρέφοντας τα αγγεία γενικότερα ο αρρύθμιστος διαβήτης, επηρεάζει γενικότερα την ανάπλαση των κυττάρων και κατά συνέπεια ακόμα και αυτών των νεφρών.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Αρχικά σχολαστική ρύθμιση του ζαχάρου, ειδική διατροφή και τέλος με την αρωγή φυσικών ιαμάτων την προστασία γενικότερα του καρδιαγγειακού ως προς την αποφυγή αφενός σχηματισμού αθηροματικής πλάκας και θρόμβων, καθώς επίσης τον εμπλουτισμό του αίματος με τα απαραίτητα στοιχεία θρέψης, ίασης και ιδανικής ρευστότητας.

Υπέρταση:
Η υπέρταση και μάλιστα ανεξαρτήτου αιτιολογίας, δεν αποτελεί απλά μια απειλή για ένα κίνδυνο καρδιακού νοσήματος η εγκεφαλικού.
Η ίδια πίεση απλοϊκά που μας δείχνει το πιεσόμετρο υπάρχει και γενικότερα σε όλα τα όργανα του σώματος μας.
Έτσι όπως ένας άνθρωπος με υψηλή πίεση μπορεί να χαρακτηρίζεται με μια ερυθρότητα στο πρόσωπο ( Δέρμα ) έτσι ακριβώς συμβαίνει και στους νεφρούς που τους επιβάλει να λειτουργούν υπό διαρκή πίεση.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Αφενός ο θεράποντας ιατρός αφού εντοπίσει το πραγματικό αίτιο της υπέρτασης και να το αντιμετωπίζει ( Ρυθμίζει ) σωστά, να προσέχουμε την διατροφή μας και ασφαλώς με την βοήθεια ειδικευμένων φυσικών ιαμάτων να φροντίζουμε την σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού τόσο στην ελαστικότατα αρτηριών και αγγείων, και την απαλλαγή τους από θρόμβους και αθηροματική πλάκα, όσο και στην ρευστότητα του αίματος.


Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα γενικότερα των νεφρών είναι οι παρενέργειες της χρόνιας πολυφαρμακίας.
Πέρα εκείνων των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία των νεφρών, ( Κορτιζόνη, χημειοθεραπεία, κ.α. ) η χρόνια λήψη ακόμα και θεωρητικά αθώων φαρμάκων σε ένα συνδυασμό με το πέρασμα των χρόνων της ηλικίας παρατηρούμε ότι άτομα χωρίς τα προαναφερόμενα αίτια κάποια στιγμή παρουσιάζουν νεφρική ασθένεια.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Λαμβάνουμε όσο μας επιτρέπει ο θεράποντας ιατρός μας τα λιγότερα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και μάλιστα θα επαναλάβω ακόμα μια φορά.
Δεν ανταλλάσουμε συνταγές μεταξύ μας γιατί ενδεχομένως κάποιο φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα μας έχει ωφελήσει, ( Όλοι μπορεί να μοιάζουμε μα δεν είμαστε ποτέ ίδιοι ) μα και τέλος ούτε καν επαναλαμβάνουμε από μόνοι μας συνταγές του παρελθόντος.
Από την άλλη επιλέγοντας σωστά και με γνώσεις φυσικά ακίνδυνα ιάματα μπορεί πραγματικά να βρούμε θεαματικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα μας.

Έλλειψη σωματικής άσκησης:
Η έλλειψη καθημερινής άσκησης δεν επηρεάζει μόνο το μυϊκό και αερόβιο σύστημα του ανθρώπου.
Πέρα του ότι δημιουργεί λιμνάζουσες περιοχές αίματος τοπικά στο σώμα και κατά συνέπεια κίνδυνο θρομβώσεων και φλεγμονές, τεμπελιάζει γενικότερα θα έλεγα απλοϊκά όλα τα όργανα.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Ανεξάρτητα αν η εργασία μας είναι ορθοστατική ή καθιστική, το καθημερινό έστω βάδισμα είναι απαραίτητο για την εξισορρόπηση της ίδιας κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα.
Εκτός από την καθημερινή άσκηση ασφαλώς και η προσαρμογή μας σε ότι πιο φυσικό θα βοηθήσει την ισορροπημένη κυκλοφορία του αίματος.

Κάπνισμα:
Το έχω ξανά αναφέρει.
Δεν υπάρχει έστω ένα θετικό στοιχείο για την υγεία μας από το τσιγάρο χωρίς να αποτελούν εξαίρεση τα νεφρά.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Απλά να κόψουμε το κάπνισμα και μάλιστα σήμερα υπάρχει η δυνατότητα με το υγρό ατμίσματος του πανεπιστημίου των Αθηνών.

Αλκοολισμός:
Αποδεδειγμένα ο αλκοολισμός πέρα από την κύρωση του ήπατος επηρεάζει γενικότερα την λειτουργία των νεφρών και αποφράζει τα τριχοειδή αγγεία.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Αποτοξίνωση με κάθε λογίς τρόπο.
Πέρα του κοινωνικού αποκλεισμού δυστυχώς είναι και θέμα υγείας. 

Κακή διατροφή:
Ατυχώς για εμάς τους κατοίκους του δυτικού κόσμου οι τοξίνες δια μέσου της διατροφής φορές μοιάζουν αναπόφευκτες.
Πόσο μάλλον να περιοριζόμαστε μόνο σε επεξεργασμένες τροφές, ή γρήγορα πρόχειρα γεύματα και περίεργες μονοφαγίες. ( Πίτσες, σουβλάκια, τσιπς, λάιτ γενικά προϊόντα κτλ )
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Να επανέρθουμε ολοταχώς στην ισορροπημένη Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με το Ελληνικό ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής τους κτλ.

Τέλος είναι επιβεβλημένο να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα αρίστης ποιότητας ( Κατά προτίμηση φιλτραρισμένο )

Ασθένειες:
Για το τέλος άφησα τα νοσήματα των νεφρών που είτε χαρακτηρίζονται από κληρονομικότητα, είτε ακόμα και από μια απλή ουρολοίμωξη που δεν της δώσαμε την πρέπουσα σημασία.
Τι θα πρέπει να κάνουμε.
Στην μεν πρώτη περίπτωση τακτικότατους ελέγχους από τους ειδικούς, προσαρμοσμένη διατροφή και κατάλληλη στήριξη της λειτουργίας τους από εξειδικευμένα φυσικά ιάματα, στην δε δεύτερη περίπτωση σχολαστική ολοκλήρωση της αγωγής που μας όρισε ο ειδικός ιατρός μέχρι της τελικής ολοκλήρωσης.
 

 

Συμπερασματικά:
Μπορεί η λειτουργία των νεφρών μας για τους περισσότερους να μην είναι κάτι που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσοχής τους, όπως είναι η λειτουργία της καρδιάς ή των πνευμόνων, αλλά επαναλαμβάνω είναι εξίσου ζωτικής σημασίας και τους οφείλουμε την μέγιστη προσοχή που τους αρμόζει.
Η συχνή αποτοξίνωση δεν είναι επιβεβλημένη μόνο για το συκώτι και γενικότερα τα κύτταρα μας, είναι και για τους νεφρούς που σας επαναλαμβάνω διυλίζουν πάνω από 200 λίτρα αίματος καθημερινά.
Η φόρμουλα αποτοξίνωσης του πανεπιστημίου των Αθηνών, το Ganoderma Lucidum, το ταπεινό Γαϊδουράγκαθο, το Cordyceps, το επίσης ταπεινό Σκόρδο, ακόμα και το φιλτραρισμένο νερό ( Απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, χλώριο κτλ ) μα και αλλά πραγματικά όχι μόνο δημιουργούν ισχυρές παρακαταθήκες για την καλή τους λειτουργία μέχρι τα βαριά μας γεράματα, αλλά είναι ικανά με σωστούς, σοβαρούς εξατομικευμένους συνδυασμούς μέχρι και να αναχαιτίσουν πτωτικές στην λειτουργία τους τάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Νεφρά, λειτουργία και προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά.  &  Παθήσεις των Νεφρών  &  Μπορείτε να εμπιστευτείτε το νερό που πίνετε ?  &  Κακή κυκλοφορία του αίματος.  &  Γανοθεραπεία και κυκλοφορικό σύστημα, ή καρδιαγγειακό.  &  Η ροή του αίματός σας  &  Θρόμβος. Μια σοβαρή απειλή της ζωής.  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.  &  Φίλτρο νερού. Η μόνη ουσιαστική λύση.  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  &  Ganoderma lucidum. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙΙ  &  Πόσο αθώα είναι τα φάρμακα,



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα