Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ήπαρ. φυσική προστασία και αποτοξίνωση.


Μάθαμε για την λειτουργία και τις ασθένειες
που προσβάλουν το ήπαρ, μάθαμε για τα σημάδια
που δίνει έστω και αργά όταν έχει πρόβλημα,
τι φυσικότερο σήμερα να μάθουμε και την προστασία του με την δύναμη της φύσης.
Προληπτική προστασία του σήμερα από την μια, αλλά και θεραπευτική στην περίπτωση που νοσούμε.

Εν αρχή η αποτοξίνωση:
Γενικότερα η αποτοξίνωση στις μέρες μας και κύρια σε όσους ζούνε σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι επιβεβλημένη.
Μάλιστα θα έλεγα πως σε μόνιμη βάση θα πρέπει συντονισμένα να προσπαθούμε πάνω σε αυτή ασφαλώς και μόνο με φυσικούς τρόπους.
Η διατροφή θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο μέλημα μας, μέχρι και η σωστή επιλογή και λήψη φυσικών ιαμάτων. 



Αποτοξίνωση με την διατροφή:
Η Ελληνική κουζίνα θα επαναλάβω ακόμα μια φορά, αποτελεί τον κορμό της αποτοξίνωσης και γι αυτό έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πιο υγιεινή του κόσμου.
Το ελαιόλαδο ή ακόμα και τα ζωικά λίπη, τα πολλά λαχανικά και τα γνωστά Ελληνικά φρούτα, τέλος τα Ελληνικά βότανα ως αφεψήματα πραγματικά αποτοξινώνουν σώμα και οργανισμό στην ιδανική τους προέλευση ασφαλώς και στην απαιτούμενη αναλογία και ισορροπία.
Βασικές τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση στο ήπαρ είναι πολλές και επιγραμματικά σας τις αναφέρω προκειμένου να τις διαπιστώσετε και μόνοι.
Οι Αγκινάρες, τα Παντζάρια, το Μπρόκολο, το Λάχανο, το Κουνουπίδι, τα Σπαράγγια, οι Πικραλίδες, τα Άγρια χόρτα του βουνού, το Μαρούλι, οι Ντομάτες οι χωραφίσιες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, βόμβες θα τολμούσα να σας πω της αποτοξίνωσης.
Μα η διατροφή μας δεν σταματά εδώ, έχει και όλα εκείνα τα φυσικά βελτιωτικά της γεύσης όπως είναι το θαυματουργό Σκόρδο, τα Κρεμμύδια, ο Μαϊντανός, ο Βασιλικός, το επίσης θαυματουργό Λεμόνι, ο Κόλιανδρος, ο Άνηθος, το Μηλόξυδο, το Ξύδι, που επίσης αποτελούν βασικούς αρωγούς της αποτοξίνωσης.
Τέλος η πατρίδα μας είναι πλούσια σε δικά της φρούτα που πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως τα αφήνουμε στην άκρη για να τα αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα πιο μοδάτα.
Τα Μήλα, τα Πορτοκάλια, τα Μανταρίνια, τα Σταφύλια, τα Βερίκοκα, το Καρπούζι, τα Ρόδια, από μόνα τους αποτελούν αναφορές αποτοξίνωσης.
Ας αναλογιστούμε όλοι πόσο αποτελούν κορμό της διατροφής μας τα προαναφερόμενα ?
Πόσο προστατεύουμε το ήπαρ με όλα εκείνα τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά που σιγά, σιγά μας τα έκαναν συνήθεια ?

Αφεψήματα αποτοξίνωσης:
Την αποτοξίνωση γενικότερα μπορούμε να την βοηθήσουμε και με διάφορα φυσικά αφεψήματα όπως είναι το Πράσινο τσάι, το Φασκόμηλο, το Τσάι του βουνού, το Δίκταμο, το Φλαμούρι και πολλά άλλα φυσικής προέλευσης που μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τους πολλούς καφέδες, ή τα διάφορα προπαρασκευασμένα αναψυκτικά.

Βότανα αποτοξίνωσης του ήπατος:
Πολλά είναι τα βότανα που κατά καιρούς παρουσιάζονται ως ιδανικά για την αποτοξίνωση του ήπατος, όμως μην γελιόμαστε, αυτά που πραγματικά βοηθούν το ήπαρ με κλινικές αποδείξεις είναι συγκεκριμένα.

Γαϊδουράγκαθο:
Σήμερα το Γαϊδουράγκαθο θεωρείται το κορυφαίο βότανο για την προστασία, αντι-γήρανση και αποτοξίνωση του ήπατος καθώς βοηθά παράλληλα την ανάπλαση των ηπατικών υγιών κυττάρων.

Από την άλλη θα σταθώ ιδιαίτερα στην συνιστώμενη δοσολογία που πρέπει συστηματικά να λαμβάνουμε μιας και δεν είναι από τα βότανα που δεν παρουσιάζει σε εισαγωγικά τοξικότητα.
Τα 200mg είναι η ιδανική δοσολογία τόσο συντήρησης όσο και θεραπείας ήπιων παθήσεων του ήπατος.
Τέλος και προκειμένου να γίνω πιο κατανοητός, αυτός είναι και ο λόγος που πάντα προτείνω έτοιμο βιολογικό προϊόν αξιόπιστης εταιρίας σε κάψουλες.

Γλυκόριζα:
Αν και έγινε δημοφιλής για την παραγωγή καραμέλας, η Γλυκόριζα ως βότανο θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα για την αποτοξίνωση και αντι-γήρανση του ήπατος.
Συνάμα το βότανο αυτό έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιβακτιρηδιακη τοπική δράση στο γαστρεντερικό σύστημα και γι’ αυτό φορές το συνιστούν και για την δυσπεψία.

Ταραξάκο:
Το ταραξάκο μέχρι σήμερα δείχνει ότι ανήκει στα πολυδύναμα βότανα που μέσα στις δράσεις του παρουσιάζει και καλή προστασία στο ήπαρ σε ότι αφορά την αποτοξίνωση του.
Οι αναφορές στο Ταραξάκο προς στιγμής γίνονται πάνω στην πρακτική εφαρμογή του βοτάνου και σε in vitro μελέτες. 



Φύλλα Αγκινάρας:
Είναι γνωστά τα ευεργετήματα της Αγκινάρας ως βότανο στο ήπαρ.
Θεωρείται ένα από τα ιδανικά για την προστασία του ήπατος και της καλής λειτουργίας της χολής.

Ganoderma Lucidum:
Επίσης ένα πολυδύναμο βότανο που πέρα από την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος συμβάλει τόσο στην αποτοξίνωση του ήπατος, όσο και στην ανάπλαση των υγιών ηπατικών κυττάρων.
Πολλές κλινικές μελέτες αναφέρουν το Ganoderma Lucidum ως κατάλληλο ακόμα και για την θεραπεία σοβαρών παθήσεων του ήπατος όπως είναι ηπατίτιδες διαφόρων τύπων και η κύρωση. 



Συμπερασματικά:
Πέρα του γεγονότος ότι το ήπαρ αποτελεί ένα από τα βασικότερα όργανα καλής λειτουργίας του οργανισμού μας, ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης το καταπονεί συστηματικά με τοξίνες και αν μη τι άλλο οφείλουμε να το προστατεύουμε.
Φυσικές λύσεις υπάρχουν και μάλιστα αξιόπιστες τόσο για την προστασία του λοιπόν, όσο και για την θεραπεία του, όπου σε εμάς μένει αφενός να το συνειδητοποιήσουμε και αφετέρου να επιλέξουμε τον τρόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 


Διαβάστε ακόμα: 
Βότανα ως φάρμακα.  &  Προσαρμογόνα βότανα της εξισορρόπησης και τόνωσης του οργανισμού.  &  Αποτοξίνωση για πάντα φυσικά !  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.  &  Ήπαρ. Σημάδια που δίνει όταν κάτι δεν πάει καλά.  &  Ηπατίτιδα. Κρυφή απειλή για την υγεία του ανθρώπου.  &  Ganoderma Lucidum. Αλήθειες και ψέματα !  &  Ganoderma Lucidum. Ο άξονας κάθε θεραπείας.  &  Ganoderma lucidum. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙΙ

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα