Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Κάπνισμα. Μα το ντουμάνι καλά κρατεί.

Ακόμα μια αρνητική πρωτιά για την χωρά μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η Eurostat η Ελλάδα ανήκει στις χώρες των θεριακλήδων της Ευρώπης.

Με άλλα λόγια . . . στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. 
 
Παρότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ενώ παράλληλα υπάρχει και συνεχής ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του
καπνού, τα ποσοστά των καπνιστών σε ορισμένες χώρες παραμένουν αρκετά υψηλά.
Σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, η Σουηδία είναι η χώρα με τους λιγότερους καπνιστές με ποσοστό μόλις 16,7%, ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 17,3%.
Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Βουλγαρία που αγγίζει το 34,8%.
Η Ελλάδα, όπως παρουσιάζεται και στο χάρτη, ανήκει στις χώρες με το υψηλό ποσοστό καπνιστών, αφού απεικονίζεται με μαύρο χρώμα, με το ποσοστό της να αγγίζει το 30-35%.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Έλληνες είναι η δεύτερη χώρα στο κάπνισμα, μα πρώτοι στο παθητικό κάπνισμα.


Είναι γνωστή σε όλους σας η εικόνα των γονιών που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο ενώ στο πίσω κάθισμα είναι το μικρό ή τα μικρά παιδιά τους.
Για το τι γίνεται στα καφέ, καφενεία και κέντρα διασκέδασης . . . ε’ δεν το συζητώ.
Σύμφωνα με την έρευνα, σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό των ανδρών καπνιστών ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό των γυναικών.
Εν προκειμένου, μόνο η Ελληνική κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη μιας και εισπράττει ( Μάλιστα από την 1/1/2017 θα εισπράττει ακόμα περισσότερο ) μεγάλους φόρους από τους άμυαλους εραστές του καπνού.
Θα σας θυμίσω πως ένα πακέτο τσιγάρα των 4,00 ευρώ κοστίζει μαζί με το κέρδος όλης της αλυσίδας εμπορίας του 1,20 περίπου.
Απλά δηλαδή τα 2,80 ευρώ είναι ΦΟΡΟΙ.
Το εντυπωσιακό είναι πως κάποιος πληρώνει για να καταστρέψει την υγεία του, ενώ τσιγκουνεύεται για να την προστατεύει και μόνο όταν χασει . . .



Διαβάστε ακόμα:
Κάπνισμα ΙΙ. Όλοι οι τρόποι για να κόψετε το τσιγάρο  &  Κάπνισμα Ι. Τα βασικά κατηγορώ του καπνίσματος.  & 

3,5 εκατομμύρια θάνατοι από το τσιγάρο.  &  Τσιγάρο και υγεία εκ διαμέτρου αντίθετα.  &  Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους,



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα