Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Μυρσίνη Καφώρου. Ανακάλυψε τεστ για την παιδική φυματίωση.

 
Από μια χωρά που διαρκώς εκβιάζεται από κάποιους υποτιθέμενους πλέων δανειστές η Μυρσίνη Καφώρου Έλληνας επιστήμονας δίνει τα φώτα της στο παγκόσμιο για την παιδική φυματίωση που θα σώσει εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη μας.

Η Μυρσίνη Καφώρου είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Imperial και υποψήφια Διδάκτωρ στη Βιοπληροφορική, μια ειδικότητα αιχμής για την ιατρική επιστήμη.
 


Ειδικεύεται στην ερμηνεία και αποκωδικοποίηση των μηχανισμών ανοσολογικής αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού κατά συγκεκριμένων ασθενειών.
Είναι μέλος μίας ομάδας ερευνητών που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καινούριο πειραματικό τεστ που θα μπορούσε να διαγνώσει τη φυματίωση στα παιδιά πιο γρήγορα, πιο φθηνά και αξιόπιστα σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους. 
Η έρευνα τους δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο New England Journal of Medicine.
Η Ελληνίδα ερευνήτρια σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο. ( ΕΜΠ )
Ακολούθησε η υποτροφία από το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, στο πρόγραμμα βιοστατιστικής και επιδημιολογίας.
Συνέχισε με το μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου και μετά με το διδακτορικό στους τομείς της Βιοπληροφορικής και της Ιατρικής.
Η έρευνα της επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες και στους υπολογιστικούς αλγορίθμους οι οποίοι θα παρέχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μοριακές υπογραφές, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο διάγνωσης των ασθενειών και στην ερμηνεία και αποκωδικοποίηση των μηχανισμών ανοσολογικής αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού κατά συγκεκριμένων ασθενειών.
Τον σεβασμό στην χώρα μας, χώρα που επιδιώκουν να την διαλύσουν, δεν το επαιτούμε, αλλά τον απαιτούμε πρώτα από τους ντόπιους αγάδες της προδοσίας και μετά από τους επίδοξους κατακτητές.


Διαβάστε ακόμα: 

Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους,  &  Αλέξανδρος Μακρυγιάννης. Πρωτοπόρος στον τομέα της Χημικής Βιολογίας  &  Σοφία Ζούνγκα. Πρόεδρος του Οργανισμού Διαβήτη Αυστραλίας  &  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης  &  Χοληστερίνη. Προσαρμόστε LDL και HDL στα φυσιολογικά πλαίσια με φυσικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα