Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Άσθμα. Ανεξαρτήτου αιτιολογίας και η φυσική αντιμετώπιση του.

Μια σοβαρή χρόνια νόσος που ταλαιπωρεί τους πάσχοντες αρκετούς μήνες τον χρόνο, μα και κάθε χρόνο. 

 Πάθηση του αναπνευστικού συστήματος ουσιαστικά που επειδή δεν εκδηλώνει τουλάχιστον στα αρχικά στάδια όλο το εύρος της σοβαρότητας της, οι πάσχοντες συνήθως την υποτιμούν !

Όμως αυτή εμφανίζεται δριμύτερη κάθε φορά μέχρι να φτάσει στο τελικό της στάδιο.
 

Τι είναι το άσθμα αρχικά:
Το άσθμα είναι πάθηση του αναπνευστικού συστήματος, τις περισσότερες φορές χρόνια, η ποια προκαλεί στένωση των βρόγχων με εμφανή συμπτώματα την δύσπνοια.
Η στένωση των βρόγχων προκαλείται από διάφορα ερεθίσματα που οφείλονται τόσο στον βρογχόσπασμο, ( Σπασμός των λείων μυών που περιβάλουν τους βρόγχους ) όσο και από φλεγμονή που ως γνωστό προκαλεί οίδημα μειώνοντας έτσι την χωρητικότητα τους σε αέρα. 


Συμπτώματα:
Συνήθως εκδηλώνεται μετά από χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών και έντονο βροχόσπασμο.
Η δύσπνοια, ο έντονος βήχας και ο συριγμός κατά την εισπνοή, ή εκπνοή είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα του Άσθματος.
Το άσθμα δεν είναι μόνιμα σε έξαρση.
Υπάρχουν χρονικά διαστήματα που δεν εκδηλώνει τα συμπτώματα του και άλλα που βρίσκονται σε έξαρση.


Μορφές του άσθματος:
Το εξωγενές άσθμα:
Εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και έχει σαν αιτία εξωγενείς παράγοντες. Αλλεργιογόνος ουσίες, ( Σκόνη, ακάρεα, τρίχωμα γάτας, γύρη κ.α. ) που το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών που πάσχουν θεραπεύεται σταδιακά από μόνο του αρκεί να υπάρξει προσοχή στην αγωγή των κρίσεων.
Το ενδογενές άσθμα:
Σε τελείως αντίθεση με το ενδογενές, το εξωγενές η αιτίες είναι άγνωστες, όπου απλά συμπτωματολογικά και κλινικά επιδιώκεται η ανάβραση που το προκάλεσε και χορηγείται ανάλογη θεραπεία.


Κανόνες προφυλάξεων:
Και στις δυο περιπτώσεις είναι κοινοί οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο πάσχον και το οικογενειακό του περιβάλλον.
Το κάπνισμα είναι απαγορευτικό ακόμα και υπό μορφή παθητικού καπνιστή.
Το ανοσοποιητικό πρέπει να είναι πάντα σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Η ενίσχυση του οργανισμού με φυσικούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες είναι απαραίτητη.
Αποφυγή έκθεσης του ατόμου σε αλλεργιογόνους παράγοντες που του προκαλούν εξάρσεις.
Τέλος, σωματική ελαφριάς μορφής έστω άσκηση όλο τον χρόνο.


Συμπερασματικά:
Εύκολα γίνετε αντιληπτό ότι το άσθμα αφενός δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του γιατί ο ασθενής πραγματικά υποφέρει με την πνιγμονή που προκαλεί και αφετέρου έχει να κάνει με την καλή και απαραίτητη οξυγόνωση όλου του σώματος.
Τόσο οι αλλεργιογόνοι παράγοντες από την μια, όσο και αυτοί που προκαλούν την φλεγμονή και κατά συνέπεια την έξαρση, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο ενισχύοντας ταυτόχρονο την οξυγόνωση του σώματος και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Ο συνδυασμός των A.F.A. του Colostrum 29% ( Πρωτόγαλα ) και οι αποτοξίνωση που προσφέρει η φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών, θα διατηρεί το ανοσοποιητικό σε υψηλά επίπεδα με συνέπεια την μείωση των παραγόντων που προκαλούν το άσθμα.
Την μόνιμη αποτροπή των φλεγμονών και την άριστη οξυγόνωση όλων των κυττάρων θα την επιτύχουμε με την συστηματική και στοχοποιημένη λήψη σε Ganoderma.
Τέλος, το Cordyceps είναι αυτό που θα διατηρήσει την ελαστικότητα όχι μόνο των βρόγχων αλλά στο σύνολο τους πνεύμονες και θα συνδράμει στην μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα.
Εκεί που θα πρέπει να σταθώ και να σας επιστήσω την προσοχή είναι στο γεγονός της προσπάθειας που προσφέρει η προτεινόμενη αγωγή στο να μην υπάρξουν κρίσεις άσθματος, οπότε η λήψη τους πρέπει να γίνεται και την εποχή που δεν υπάρχει έξαρση.

Αυτός αλώστε είναι και ο λόγος που δημοσιεύω σήμερα το θέμα, ανεξάρτητα αν η εποχή δεν χαρακτηρίζεται εποχή έξαρσης.
Κλείνοντας είναι σημαντικό για την υγεία μας σφαιρικά το να μπορέσουμε να ιαθούμε χωρίς τα γνωστά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα της νόσου με τις τόσες γνωστές παρενέργειες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα: 
Δυνατό ανοσοποιητικό ?  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Δυνατό ανοσοποιητικό  &  Ποιες τροφές προκαλούν αλλεργίες στα παιδιά;  &  Λεβάντα και αναπνεύστε ελεύθερα.  &  Ευκάλυπτος  &  Πρωτόγαλα. Η απογείωση σώματος και οργανισμού ?  &  Ganoderma Lucidum  &  Cordyceps. Ακόμα ένα θαύμα ?


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα