Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Garlic το θαυματουργό, ή αλλιώς σκόρδο το φλογοβόλο από αρχαιοτάτους χρόνους.

Φλογοβόλο κατά του γηρασμού της καρδιάς, των αρτηριών, των αγγείων, της αρρυθμίας, της υπέρτασης κ.α.Για να σας δώσω επακριβώς να καταλάβετε, κάποτε διάβασα μια εισαγωγή για το σκόρδο που πραγματικά μου γεννήθηκε η απορία αν όντως είναι έτσι τα πράγματα.{ Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους, το κρυολόγημα, τα συμπτώματα της γρίπης, ο πυρετός, ο βήχας, ο πονοκέφαλος, ο στομαχικός πόνος, το συνάχι, οι μύκητες των κάτω άκρων, η ποδάγρα, οι ρευματισμοί, οι αιμορροΐδες, το άσθμα, η βρογχίτιδα, η υπέρταση,
η αρρυθμία, η υπογλυκαιμία, ο καρκίνος, το δάγκωμα φιδιού και η χαμένη libido ?
Για να καταλήξει στο τέλος ο συντάκτης του κειμένου,
πως όλα αυτά γιατρεύονται με το σκόρδο. }  
 
 
 
 Το κράτησα αρχικά κατά νου και στην συνέχεια παρατήρησα πως το σκόρδο το συναντάμε ως θεραπευτικό ίαμα στα βάθη των αιώνων σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, με παράδοξο το αν και δεν είχαν σχέση και επικοινωνία μεταξύ τους να το χρησιμοποιούν σε ίδιες ενδείξεις.
Στις μέρες μας συνειδητοποίησα από τους πολλούς επισκέπτες στο φαρμακείο, ( Από την δυσάρεστη ομολογουμένως οσμή του ) ότι στις συνειδήσεις πολλών μεγάλων συνήθως σε ηλικία ανθρώπων ότι είναι ταυτισμένο με την διατήρηση της καλής τους υγείας και το καταναλώνουν αυτούσιο από το πρωί.
Τι λένε όμως οι σύγχρονες έρευνες για το σκόρδο και τα ευεργετήματα του στο καρδιαγγειακό σύστημα ?
Αρχικά το ονομάζουν όσο τρόφιμο, τόσο και φάρμακο επιγραμματικά.
Η ιατρική σχολή του Harvard το ταξινόμησε στην κατηγορία Β, δηλαδή πολύ καλό φάρμακο για την καρδιά και τα αγγεία χάρη στην ισχυρή υπολιπιδαιμική δράση του, δίνοντας συνάμα και το στοιχείο ότι συμβάλει σημαντικά στην μείωση της συστολικής πίεσης.
Η Γερμανική επιτροπή βοτάνων ( Commission E ) προσθέτει σε όλες τις ενδείξεις του σκόρδου για το καρδιαγγειακό σύστημα και γενικότερα την υπέρταση είτε διαστολική, είτε συστολική.
Κοινά αποδέχονται λοιπών όλοι για την καρδιά και τα αγγεία ότι το σκόρδο με πολλές επίσημες κλινικές μελέτες παρεμποδίζει τον σχηματισμό θρομβώσεων και την εξέλιξη της αθηροματικής πλάκας, κύριας αιτίας της καταστροφής των αγγείων.
Τέλος, πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι το σκόρδο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακού νοσήματος σε καπνιστές και παχύσαρκους.
Αυτό το οφείλει στην μείωση που προκαλεί στην C – αντιδρώσα πρωτεΐνη ασκώντας επιπροσθέτως και αντιφλεγμονώδη δράση και την ομοκυστεϊνη.
Σκόρδο και καρκινικά κύτταρα.
Σε μεγάλη διπλή τυφλή μελέτη που έγινε στην Αμερική και δημοσιεύτηκε στον ειδικευμένο ιατρικό τύπο διαπιστώθηκε πως το σκόρδο χάρη κύρια στις θειούχες ουσίες που περιέχει παρεμπόδισε αρχικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε όσους το ελάμβαναν και στην συνεχεία μεγάλο μέρος αυτών τα κατέστρεψε.
Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και σε πειραματόζωα που προηγήθηκε της συγκεκριμένης μελέτης.
Αυτές οι ωφέλιμες αντικαρκινικές δράσεις του σκόρδου παρατηρήθηκαν σε διάφορους ιστούς και όργανα, αλλά σε διαφορετικούς χρόνους. ( Χρονικά διαστήματα )
Με τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα τεκμηριωμένα η αντικαρκινική δράση του σκόρδου συσκοτίζετε με τον καρκίνο του προστάτη και του στομάχου.
Το σκόρδο στις λοιμώξεις.
Στο βάθος των αιώνων το σκόρδο είχε χρήση κύρια στις εντερικές λοιμώξεις.
Ο Louis Pasteur ήταν ο πρώτος σύγχρονος επιστήμονας που αναφέρθηκε με βεβαιότητα ότι το σκόρδο μπορεί να σκοτώσει πολλούς τύπους βακτηριών, μερικούς ιούς και μύκητες, μα όλα τα εντερικά παράσιτα.
Η δράσεις του αυτές είναι κλινικά πλέων αποδεδειγμένες και δικαιολογούν κατά μεγάλο ποσοστό την χρίση του σε παρελθόντα χρόνο σε κρυολογήματα και γρίπη.
Συμπερασματικά:
Φάρμακο ή τρόφιμο ?
Χωρίς καμία μου αμφιβολία και λόγο του είδους της σελίδας μας θα κρατήσω το φάρμακο που η συστηματική του λήψη αποδεδειγμένα ωφελεί πρωτίστως το καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε αμελητέα και την αντικαρκινική, αντιβακτηριδιακή του δράση.
Από την άλλη σήμερα το πρόβλημα της έντονης οσμής που έχει το σκόρδο δεν υφίσταται με δεδομένο πολλές εταιρίες κυκλοφορούν το σκόρδο σε ταμπλέτες ή κάψουλες και το μόνο που μένει σε όλους μας είναι να επιλέξουμε το καλύτερο.
Προσωπικά προτείνω το Carlic Macerate βιολογικής καλλιέργειας και σε κάψουλες προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανή επιπλοκή από την ταμπλέτα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com
η στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 
Διαβάστε ακόμα: 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα