Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ.

Alzheimer που όπως αποδείχτηκε χρόνια δεν κοιτά και είναι καιρός να σταματήσουμε
να την θεωρούμε ασθένεια μόνο
των υπερηλίκων.  
Μπορεί να έχει σχέση με την άνοια, αλλά θα
θυμίσω ότι υπάρχουν και καταγεγραμμένα περιστατικά νεανικού  Alzheimer.


Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Σήμερα, υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και 40.000.000 παγκοσμίως, ενώ από τη νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.

Εξάλλου, από τη νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει όλη η οικογένεια.

Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.

 
Το θέμα είναι ότι ουσιαστική λύση δεν έχει δοθεί με τις μέχρι σήμερα διάφορες φαρμακευτικές πολυδάπανες αγωγές και πραγματικά, προσωπικά, δεν μπορώ να κατανοήσω την άρνηση τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των ασθενών με τους οικείους τους στο να προχωρήσουν την καταπολέμηση της νόσου με τα κλινικά αποδεδειγμένα όπλα που μας χάρισε η φύση.

Δεν είναι δυνατών να απαξιώνονται φυσικά ιάματα όπως το Ganoderma Lucidum, η Picnogenol, το Ginkgo Biloba, το Lions Mane, ο StJohn που πραγματικά συνδυαστικά δίνουν ουσιαστική λύση και μάλιστα χωρίς ίχνος αλληλεπιδράσεων και παρενεργειών.  

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός  


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail erisianos@gmail.com 
ή το τηλέφωνο 6942.598.834
 


 
Διαβάστε ακόμα:

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα