Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων

World Brain Tumor Day

Ένας καρκινικός όγκος στο κεφάλι δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και μπορεί να δημιουργηθεί
είτε από μετάσταση, είτε και από μόνος του
χωρίς καμία αιτιολογία.
Ανάλογα με την θέση του και για τον λόγο ότι πιέζει τμήμα του εγκεφάλου μπορεί να δώσει πολλά και περίεργα συμπτώματα, από ισχυρούς πονοκεφάλους έως και αλλαγή συμπεριφοράς.
Τέλος με τις διαστάσεις που έχει πάρει γενικότερα ο καρκίνος στην ανθρωπότητα μας υποχρεώνει να είμαστε πάντα προσεκτικοί σε καρκινογόνες ουσίες και να προστατευόμαστε με φυσικά αντικαρκινικά ιάματα και τροφές.

Η 8η Ιουνίου  κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στους πάσχοντες από εγκεφαλικούς όγκους και τις οικογένειές τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων (World Brain Tumor Day) ξεκίνησε το 2000 με πρωτοβουλία της γερμανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Deutsche Hirntumorhilfe e.V» («Γερμανική Ένωση Εγκεφαλικών Όγκων»).

Ο εγκεφαλικός όγκος είναι οποιοσδήποτε ενδοκρανιακός όγκος, που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη διαίρεση κυττάρων.

Οι εγκεφαλικοί όγκοι διακρίνονται σε πρωτογενείς, που εμφανίζονται από μόνοι τους, χωρίς να έχει γίνει μετάσταση από κάποιο άλλο μέρος του σώματος, και σε δευτερογενείς, που είναι μεταστάσεις καρκίνων από διαφορετικά όργανα του σώματος.

Σήμερα οι γνώσεις μας για τον καρκίνο μπορεί να θεωρηθούν επαρκής για να τις εκμεταλλευτούμε προκειμένου να τον αποφύγουμε.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 


Διαβάστε ακόμα:

 

 

 

 ΠΗΓΗ: sansimera.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα