Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Στηθάγχη και ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης.

Οξύς παροδικός πόνος στο στήθος αναίτια,
ή σε συγκινησιακή φόρτιση, ή και σε απότομη ανάγκη δράσης, σφίξιμο ψηλά προς τον λαιμό,
φορές και αίσθημα πνιγμού
είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της στηθάγχης.
Το δυσάρεστο είναι ότι το κακό δεν σταματά εδώ, αφού προσδιορίζει στην ουσία ισχαιμικό φαινόμενο στην προκάρδια περιοχή που διαρκώς επιδεινώνεται παρά τις όποιες χρήσης ειδικευμένων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.


Με λόγια απλά:
Κακή, ελλειμματική αιμάτωση της περιοχής, φτωχής κύρια σε οξυγόνο που αδυνατεί να καλύψει σε ενέργεια την καρδιά και εκδηλώνει πόνο κτλ.

Αυτό βέβαια επαναλαμβάνεται αρκετές φορές και όσο το νόσημα της στηθάγχης εξελίσσεται, τόσο τα μεσοδιαστήματα ηρεμίας μικραίνουν.

Το χειρότερο όμως δεν είναι μόνο αυτό, έπονται πολλά ακόμα προβλήματα του καρδιαγγειακού συστήματος αλλά κύρια της περιφερικής κυκλοφορίας του αίματος.

Απλά, δεν έχουν πρόβλημα μόνο τα αγγεία στην προκάρδια περιοχή.

Έχουν πρόβλημα γενικότερα τα αγγεία σε όλο τω σώμα από την κορφή μέχρι τα νύχια.

Αναλυτικά:    

Τα είδη στηθάγχης είναι τρία αν και το αίτιο παραμένει στην ουσία το ίδιο.

          Σταθερή στηθάγχη.

Σε αυτή την περίπτωση ο στηθαγχηκός πόνος εμφανίζεται όταν υπάρξουν αυξημένες ανάγκες στο καρδιακό έργο σε οξυγόνο. ( Δηλαδή απαιτηθεί ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ Αίμα )

Τέτοιοι παράγοντες είναι η σωματική άσκηση, το έντονο απότομο ψύχος, η συγκινησιακή φόρτιση, ένα βαρύ γεύμα, ακόμα και η έντονη σεξουαλική πράξη.

Ο πόνος διαρκεί μερικά λεπτά και υποχωρεί με την χαλάρωση, ή δυστυχώς με την χορηγήσει νιτρώδους φάρμακου που προκαλεί ταχεία αγγειοδιαστολή και κατά συνέπεια φτάνει περισσότερο αίμα, περισσότερο οξυγόνο.

          Ασταθής στηθάγχη.

Ο στηθαγχηκός πόνος εμφανίζεται χωρίς να υπάρξουν οι παράγοντες που το μυοκάρδιο θα απαιτήσει περισσότερο οξυγόνο.

Ο πόνος αυτός αφανίζεται ακόμα και στον ύπνο και είναι πιο ισχυρός από αυτόν της σταθερής στηθάγχης και διαρκεί περισσότερο.

Είναι σοβαρότερη μορφή της νόσου η ασταθής στηθάγχη και θα απαιτηθεί στην κρίση λήψη νιτρώδους φάρμακου. ( Συνήθως είναι  τα επονομαζόμενα Υπογλώσσια )

          Στηθάγχη Prinmetal.

Μοιάζει πολύ με την ασταθή στηθάγχη, αλλά  προκαλείται από σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών.

Εμφανίζεται πάντα σε ηρεμία, ή συνηθέστερα στον ύπνο.


Αντιμετώπιση :

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο μόνος αρμόδιος γνωμάτευσης και υποστήριξης με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα του ασθενούς που πάσχει από στηθάγχη είναι ο ειδικός θεράποντας ιατρός.

Επικουρικά ο ασθενής αφού πρωτίστως συνειδητοποιήσει την κατάσταση του επιβάλλεται να ακολουθήσει τα έξεις:

·         Τακτικό αιματολογικό έλεγχο.
Όλες οι αιματολογικές εξετάσεις που άπτονται της λειτουργιάς του καρδιαγγειακού θα πρέπει να είναι στα φυσιολογικά επίπεδα. ( Γλυκόζη στο αίμα, Χοληστερίνη, Τριγλικερίδια κτλ )

·         Προσαρμοσμένο διατροφικό πρόγραμμα.
Πέρα από την αποφυγή τροφών που επιβαρύνουν το αίμα με κορεσμένα λίπη και τοξίνες, θα πρέπει να μπει ένας σταθερός προγραμματισμός των γευμάτων. Πολλά γεύματα την ημέρα και μικρά.

·         Άσκηση.
Το καθημερινό βάδισμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση της διατήρησης του καρδιαγγειακού σε καλό επίπεδο.

·         Απομάκρυνση κάθε επιβαρυντικής συνήθειας του καρδιαγγειακού.
Κύρια το κάπνισμα, το άσκοπο ξενύχτη και το υπερβολικό αλκοόλ θα πρέπει άμεσα να αποβληθούν από την ζωή του πάσχοντα.


Φυσική αντιμετώπιση.

Όπως είναι γνωστό σε όλους τα φυσικά ιάματα δρουν σε μια τελείως διαφορετική διαδρομή από τα αναγκαία στην προκειμένη περίπτωση χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.

Κύρια διάφορα τους είναι η αμεσότητα ως προς την δράση που έχουν τα χημικά, έναντι του χρόνου που απαιτούν για να δράσουν τα φυσικά.

Το μεγάλο διπλό όμως πλεονέκτημα των φυσικών ιαμάτων είναι τα κλινικά αποδεδειγμένα αφενός της δράσης τους στον στόχο, κέντρο του προβλήματος και αφετέρου η παντελής έλλειψη παρενεργειών για ορισμένα.

Ίαμα επιλογής κατά την δική μου άποψη, σύμφωνη με δεκάδες κλινικές μελέτες για την στηθάγχη, είναι το Ganoderma Lucidum ως προς την βάση της θεραπείας.

Είναι το ίαμα που ουσιαστικά θα ομαλοποιήσει την πηκτικότητα και ποιότητα του αίματος ως προς τις θρεπτικές, ιαματικές ουσίες, θα το εμπλουτίσει με οξυγόνο και θα καθαρίσει τον αυλό των αγγείων βελτιώνοντας παράλληλα και την ελαστικότητα τους.

Απαραίτητα επικουρικά ειναι η Πυκνογενόλη που θα καθαρίσει όλα τα τριχοειδή στην προκάρδια και περικάρδια περιοχή απομακρύνοντας ταχύτερα τις τοξίνες από το αίμα και τέλος το συνένζυμο Q 10 που παγκοσμίως είναι αποδεκτό ως ο προστάτης της καρδίας.

Σημαντικό τέλος είναι ότι όλα τα προαναφερόμενα φυσικά ιάματα έχουν ισχυρή αντιθρομβωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Συμπερασματικά:

Η Στηθάγχη δεν είναι μια πάθηση που μπορεί κανείς να την υποτιμήσει και απαιτεί την προσοχή μας για πάντα.

Ως φυσικά ιάματα επιλογής είναι ο συνδυασμός των τριών προαναφερομένων ουσιών σε συνδυασμό και δοσολογία ανάλογη της βαρύτητας του πάσχοντα.
Την ένταξη στην συστηματική Γανοθεραπεία την θεωρώ δεδομένη κοντολογίς καθώς και την παράλληλη λήψη επιλογής των Antiοxidant 24h  & Cardio Q 10Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα