Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μα πως θα χάσω βάρος ?

Ένα θλιβερό περιστατικό μιας νεαρής μητέρας που συνόδευε την μικρή της κόρη στο κολυμβητήριο στάθηκε η αφορμή του άρθρου αυτού, μιας και λιποθύμησε
στα καλά καθούμενα στα χέρια μου.

 
Σαφέστατα όλοι οι παραβρισκόμενοι αναστατώθηκαν, πολύ περισσότερο η μικρή της κόρη που ήταν απαρηγόρητη ενώ αποχωριζόταν την μητέρα της
όταν την έπαιρνε το ΕΚΑΒ για το εφημερεύων νοσοκομείο.
Τελικά την μικρή την παρέλαβαν μετά από ώρες συγγενικά της πρόσωπα από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας του αρμοδίου τμήματος της περιοχής, ( Που πραγματικά με υποδειγματική στοργικότητα έκαναν το καθήκον τους. ) ενώ η μητέρα της ξανά βρήκε τις αισθήσεις της μετά από 6 ώρες περίπου και πείρε εξιτήριο μετά από 48 ώρες ευτυχώς δυνατή χωρίς  περεταίρω προβλήματα.

Το ιατρικό πόρισμα ?

Οξύ λιποθυμικό με μεγάλη διάρκεια επεισόδιο, λόγο κακής διατροφής - δίαιτας απώλειας περιττών κιλών  και συγχρόνως λήψης ακατάλληλου αδυνατιστικού ροφήματος.

Να ενημερωθεί αρμοδίως η διαιτολόγος, φέρουσα αυτούσια την ευθύνη.

Τώρα εγώ τι θα πρέπει να σας αναφέρω ακόμα μια φορά σχετικά με τις συνέπειες μιας γρήγορης, χωρίς εξατομίκευσης δίαιτας ?

Φταίει η συγκεκριμένη μητέρα που βλέποντας το μπικίνι για την παραλία να της είναι μικρό αποφάσισε να κάνει μια γρήγορη δίαιτα να χάσει αυτά τα 6 με 8 κιλά που πείρε τον χειμώνα ?

Φταίει η συγκεκριμένη διαιτολόγος που δεν εμπέδωσε ότι όλοι οι άνθρωποι μπορεί να μοιάζουμε αλλά δεν είμαστε ίδιοι ?

Φταίει το ρόφημα που διαφημίζεται στην τηλεόραση χωρίς κανένα έλεγχο ?

Τον επιμερισμό της ευθύνης ας τον κάνει η καθεμία και ο καθένας μόνη και μόνος, απλά μου δόθηκα άλλη μια φορά να αναφερθώ στο πόσο σημαντικό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί σε δίαιτες εξπρές και το ουσιαστικότερο να ασφαλίζουμε τις ανάγκες του σώματος χωρίς να διαταράσσουμε την λειτουργία του οργανισμού μας.

Άλλωστε έχω αναφερθεί πολλές φορές και στα φυσικά όπλα θωράκισης του οργανισμού μας από την σελίδα μας.

Το Mayco Veggie, τα A.F.A. η Spiroulina, το Ganoderma Lucidum κ.α. είναι απαραίτητα σε κάθε είδους δίαιτα για το σκοπό αυτό.

Κλείνοντας θα θυμίσω ότι όσο πιο αργά χάνουμε τα περιττά κιλά μας, τόσο πιο μόνιμο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Τέλος σας τονίζω τις ομάδες που απαγορεύεται κάθε είδους πρόχειρης δίαιτας.

ü  Παιδιά & έφηβοι.

Είναι σημαντικό να μην ανακόψουμε την ανάπτυξη τους από την μια, αλλά και από την άλλη να μην τους δημιουργήσουμε ψυχολογικά τραύματα και εμμονές για ακατάλληλες παχυντικές τροφές.

ü  Άτομα που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη.

Τα άτομα που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη επιβάλλεται να έχουν μια συγκεκριμένη διατροφική διαδρομή μέσα στην ημέρα με πολύ συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες σε ποσότητα και ποιότητα. Όποια παρέμβαση και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε αλλαγής, το σίγουρο είναι ότι θα απορυθμίσουμε τα ζάχαρα στο αίμα με δυσάρεστες συνέπειες.

ü  Άτομα με ψυχιατρικές ασθένειες.

Κάθε στερητική πρόχειρη δίαιτα είναι γνωστό ότι επιβαρύνει ακόμα και ένα υγιές νευρικό σύστημα. Φανταστείτε πόσο μάλλον ένα διαταραγμένο.

ü  Άτομα με διατροφική διαταραχή.

Η υπερφαγία, η βουλιμία, η ανορεξία γνωστές διατροφικές διαταραχές είχαν το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο σε δίαιτες επιβολής.

Σε ένα ανόρεκτο άτομο δηλαδή είχαμε προβλήματα τύπου νευρικής ανορεξίας, ή σε ένα υπερφαγό, ολονύκτιες κρυφές επιδρομές στο ψυγείο.

 
Συμπερασματικά:

Μόνο με την σωστή ισορροπημένη διατροφή διασφαλίζουμε και το ζητούμενο αποτέλεσμα και την υγεία μας.

Φυσικά ιάματα όπως προανέφερα, καθημερινή άσκηση έστω και βάδισμα και εξοπλισμένοι με υπομονή και επιμονή να είστε σίγουροι ότι και το αποτέλεσμα θα έρθει, αλλά και η υγεία μας δεν θα κλονιστεί όπως της άτυχης μητέρας στο κολυμβητήριο.  

    

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 
 
 Υ/Γ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο
 
 


Διαβάστε ακόμα: 



 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα