Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αποτοξίνωση για πάντα φυσικά !

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην αναγκαιότητα της διαρκούς αποτοξίνωσης οργανισμού και σώματος.
Άλλες τόσες όμως φορές έχω επικεντρωθεί
και στην αντίθεση μου σε κάθε άσκηση βίας
που γίνεται στον οργανισμό ακόμα και για την αναγκαία αποτοξίνωση.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν συντρέχει λόγος να ακολουθήσει κανείς μεθόδους δυο και τριών ημερών που με χυμούς, με περίεργες ουσίες, φορές με ασιτία και άφθονο νερό, να κάνει προσπάθεια να αποτοξινωθεί όταν η φύση μας προσφέρει δεκάδες ήπιες λύσεις.


Φυσική αποτοξίνωση λοιπόν χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο διατάραξης του οργανισμού μας αλλά και πρωτίστως το αίσθημα της μαύρης πείνας και των στερήσεων.

Παντζάρια.          
Σε αφθονία τα παντζάρια αυτό τον καιρό που με πολλούς τρόπους μπορείτε να τα καταναλώσετε.

Από την αγαπημένη γνωστή βραστή σαλάτα καθημερινά μέχρι και τον απολαυστικό χυμό τους.

Πέρα από τον πλούτο που θα μας προσφέρουν σε φυτικές ίνες έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά το γαστρεντερικό, θα μας καλύψουν τις ανάγκες μας σε φαλλικό οξύ της αποτοξίνωσης, υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Γκρέιπφρουτ.
Ένα με δυο ποτήρια φρεσκοστημένος χυμός γκρέιπφρουτ την ημέρα θα μας κόψη την πείνα, αλλά το κυριότερο θα μας καλύψει σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες C & A, κάλιο και φυτικές ίνες.

Εκτός αυτών το Γκρέιπφρουτ έχει και λιποδιαλυτική δράση μην το ξεχνάμε.

Αγγούρια.
Την εποχή του το αγγούρι είναι ιδανικό.

Θα μας χορτάσει λοιπόν ως ενδιάμεσο σνακ, αλλά θα μας ωφελήσει με την διουρητική του δράση να αποβάλουμε κατακρατημένα υγρά.

Σπανάκι.
Μια σαλάτα από ωμό σπανάκι και χορταίνει και δεν παχαίνει που έλεγε η γνωστή διαφήμιση. Εκτός αυτού είναι μια πολύ καλή αντιοξειδωτική τροφή πλούσια σε βιταμίνες Κ & Α, μαγνήσιο, κάλιο και ασφαλώς σίδηρο.

Καρότα.
Είτε ως χυμός, είτε ως σνακ ψιλοκομμένα τα καρότα δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού, αλλά συνάμα είναι και πλούσια σε βιταμίνη Α & C & καροτίνη και το κυριότερο μας αποτρέπουν την επιθυμία κατανάλωσης γλυκού.

Σπαράγγια.
Τα αδικημένα σπαράγγια για εμάς τους Έλληνες ( Αν και έχουμε παραγωγή ) με λίγες θερμίδες μας προσφέρουν άφθονο φυλλικό οξύ της αποτοξίνωσης, φυτικές ίνες και βιταμίνη Α. Εκτός αυτών καταναλώνονται με πολλούς τρόπους και προσωπικά τα έχω ως καλή λύση εναλλαγής στο πιάτο μου.   

Κρεμμύδια.
Πλούσια σε έλαια και ανόργανα συστατικά τα κρεμμύδια επιταχύνουν τον μεταβολισμό, αποβάλουν συσσωρευμένο λίπος, βελτιώνουν το καρδιαγγειακό, ενισχύουν τις καύσεις των θερμίδων. Θέλετε και αλλά ? Γι πολλούς βέβαια η χαρακτηριστική μυρωδιά του κρεμμυδιού τους αποτρέπει την κατανάλωση τους, όμως υπάρχει και η λύση του μαγειρέματος έστω και αν χάνεται αρκετή από την δράση τους.

Μέντα.
Να και κάτι πιο ευχάριστο στην γεύση που μπορεί να προστεθεί σε όλα τα ροφήματα φρέσκια. Θα σας κόψει την όρεξη αφενός αλλά θα βοηθήσει σημαντικά στην καύση των θερμίδων πέρα των υπόλοιπων ευεργετημάτων που κλινικά έχει αποδείξει ότι διαθέτει.

Κεράσια.
Λίγες θερμίδες, όλη η γεύση μα προ πάντων συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση. Εδώ δεν θα παραλείψω να σας θυμίσω ότι τα κεράσια λόγο ψεκασμών θέλουν πολύ καλό πλύσιμο.

Βέβαια τον κατάλογο με τα φρούτα και λαχανικά που συμβάλουν στην αποτοξίνωση θα μπορούσα να τον έχω με άλλες τόσες και λίγες λέω σελίδες απλά αναφέρομαι σε κάποια βασικά.

Ασφαλώς βέβαια δεν θα παραλείψω να σας αναφέρω και την συνδρομή που μας δίνει στην ουσιαστική αποτοξίνωση το Ganoderma Lucidum, ή ο συνδυασμός που προτείνει η κλινική φαρμακευτική Αθηνών με τις δεκάδες κλινικές αποδείξεις της Πυκνογενόλης, των εκχυλισμάτων  κουκουτσιών από τα σταφύλια και του Ginko Biloba.

Συμπερασματικά.
Η επιβεβλημένη αποτοξίνωση σώματος και οργανισμού σαφέστατα δεν έχει ανάγκη βίαιων μεθόδων. Μπορεί να πραγματοποιηθεί ιδανικά και με πολλαπλό κέρδος για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά μας, αρκεί να δήξουμε σχολαστικότητα στην εφαρμογή των προαναφερομένων.  

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 


 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα