Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Ο Μέρμηγκας, ο Τζίτζικας και τα Κεράσια.

Σε ότι αφορά την σχέση Μέρμηγκα
και Τζίτζικα είναι γνωστή σε όλους από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά.

Αυτοί οι δυο τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν με τα κεράσια πιθανά να σας δημιουργεί κάποιες απορίες αλλά που θα τις λύσουμε ευθύς αμέσως.


Αφήνουμε στην άκρη τον Τζίτζικα που το μυαλό του το έχει μόνο στο τραγούδι και μας μένουν το θαύμα της φύσης που είναι τα κεράσια και ο εργατικός μέρμηγκας που θα κλιθούμε παρακάτω να ακολουθήσουμε την λογική του.

Εν’ αρχή τα κεράσια που είναι σήμερα της εποχής.

Είναι γνωστά τα ευεργετήματα τους για την υγεία μας και μάλιστα τώρα τελευταία μάθαμε πως και τα κοτσάνια τους ακόμα έχουν αναλγητικές ιδιότητες.

Τελικά είναι γεγονός πως τα κεράσια είναι εκείνο το φρούτο που δεν πετάς τίποτα γιατί τώρα θα σας διαβεβαιώσω πως τα κουκούτσια των κερασιών έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν την θερμότητα και να την αποδεσμεύουν λίγο, λίγο καθιστώντας τα ως μια τέλεια, ασφαλή θερμοφόρα για τον χειμώνα που θα έρθει.

Εδώ σας προτείνω ανεπιφύλακτα να λειτουργήσετε ως μέρμηγκες και να μαζέψετε τα κουκούτσια από τα κεράσια αδιαφορώντας αν ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη.

Θα πλύνετε τα κουκούτσια από τα κεράσια λοιπών πολύ καλά μέχρι να ξασπρίσουν και θα τα στεγνώσετε στον ήλιο.

Όταν στεγνώσουν εντελώς θα τα βάλετε μέσα σε υφασμάτινες θήκες ανεξαρτήτου σχήματος και τον χειμώνα θα αναλάβουν δράση.

Τοποθετήστε το μαξιλάρι που φτιάξατε πάνω στο σώμα του καλοριφέρ για 15 με 20 λεπτά ή αν είσθε βιαστικοί στον φούρνο μικροκυμάτων  για 2 με 3 λεπτά λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Αυτά θα πάρουν την θερμοκρασία βαθιά μέσα τους και θα την αποδεσμεύουν σιγά, σιγά κάτω από τις κουβέρτες ή το πάπλωμα μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.

Εκτός αυτού τα μαξιλαράκια με τα κουκούτσια από τα κεράσια αν ζεστά όπως είναι τα τοποθετήσουμε σε περιοχές που έχουν πόνο, ( Μέση, αυχένα κτλ ) εκτός από την ζέστη που θα εκπέμπουν θα μας κάνουν και ένα ελαφρύ ανακουφιστικό μασάζ.

Όπως ο μέρμηγκας φροντίζει το καλοκαίρι για τον χειμώνα του, έτσι κάντε και εσείς με τα κουκούτσια από τα κεράσια και δεν θα χάσετε.


Διευκρίνιση.

Δεν είναι δική μου η πατέντα, την είδα και την δοκίμασα σε πολλές παγωμένες χώρες της Ευρώπης και τον Καναδά που τέτοια μαξιλάρια κυκλοφορούν στο εμπόριο στα Natural Shop αντί για θερμοφόρες νερού και μάλιστα σε τσουχτερές τιμές απρόσιτες για τους τζίτζικες.

Ενδεικτικά θα αναφέρω πως το μικρό τετράγωνο μαξιλάρι 25 Χ 25 cm έκανε 35,00 ευρώ, του αυχένα 46,00, της μέσης 65,00  και το παιδικό με μορφή από ζωάκια από 40,00 έως και 60,00 ευρώ.

Υ/Γ Στην φωτογραφεία βλέπουμε μαξιλάρια θερμοφόρα με κουκούτσια κερασιών ( Ζώνη για την μέση, πέταλο για τον αυχένα και τετράγωνο. )


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα