Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Πέρα από την οικονομική κρίση στην χώρα μας, που κάνει τα νέα ζευγάρια επιφυλακτικά στο να αποκτήσουν πολλά παιδιά, υπάρχουν και τα παθολογικά αίτια.
Δυστυχώς  τα προβλήματα της υπογεννητικότητας κάνουν αισθητή την παρουσία τους πολύ περισσότερο στις επονομαζόμενες προηγμένες χώρες της δύσης.
Η 15η Ιουνίου  έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης.

Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία.

Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Τα ανωτέρω επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν μία δυσάρεστη πραγματικότητα, οδήγησαν ειδικούς σε θέματα αναπαραγωγής απ' όλο τον κόσμο να συνασπισθούν και να αναλάβουν δράση, στοχεύοντας στη σωστή ενημέρωση των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.
Η ανεξάρτητη αυτή διεθνής πρωτοβουλία, ονομάστηκε ACT και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με την ίδρυση κατά τόπους παραρτημάτων.

Στην Ελλάδα, καταξιωμένοι επιστήμονες, γνωρίζοντας ότι τα περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια της χώρας μας και ο ευρύτερος κοινωνικός τους περίγυρος έχουν ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης και καθοδήγησης, προχώρησαν στη δημιουργία της ACT HELLAS.
Η Ελλάδα είναι η 20η χώρα στο κόσμο που συμμετέχει στη δράση της ACT International.

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο ( Παιδί του σωλήνα ), η Λουίζ Μπράουν...

Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα έχουν γεννηθεί πάνω από 1.500.000 παιδιά σ' όλο τον κόσμο χάρη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα την έφερε ο εξαίρετος άνθρωπος και έγκριτος και αναγνωρισμένος στο παγκόσμιο επιστήμονας Θέμος Μαντζαβίνος.

Κλείνοντας θα υπενθυμίσω πως υπάρχουν και φυσικά ιάματα που καταπολεμούν το πρόβλημα της γονιμότητας που σε προσεχές δημοσίευμα μου θα σας τα αναφέρω λεπτομερειακά.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

Διαβάστε ακόμα: 



 


 

 



ΠΗΓΗsansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα