Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό

και η επιβεβλημένη αποτοξίνωση.

Τελικά αναλύοντας τον μακρύ κατάλογο
των τοξικών που μας περιβάλουν, μου μοιάζει απίθανο να υπάρχει άνθρωπος
που να πιστεύει ότι διατηρείται αποτοξινωμένος χωρίς την αρωγή
φυσικών ιαμάτων.
Δεν λέω πολύ είναι οι αναγνώστες μου που κάνουν ουσιαστική προσπάθεια να ζήσουν χωρίς τοξίνες, όμως αυτό το επιτυγχάνουν ?

Βομβαρδισμό τοξινών μας επιβάλει ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης κύρια στις μεγαλουπόλεις και αν μη τι άλλο οφείλουμε να το ξέρουμε και να προστατεύουμε την υγεία των παιδιών μας μα και την δική μας.

Σε μια συνοπτική καταγραφή του καταλόγου των τοξινών που άθελα μας λαμβάνουμε, δημιούργησα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια έξη μεγάλες κατηγορίες.

Εδώ θα υπενθυμίσω πως οι τοξίνες δεν είναι μια
 
αφηρημένη έννοια που απλά μας κάνουν
 
αόριστα κακό.

Οι τοξίνες είναι υπεύθυνες για τον γηρασμό του καρδιαγγειακού μας συστήματος και της προβληματικής ποιότητας αίματος, που ως συνέπεια υπάρχει ο γηρασμών των κυττάρων όλου του σώματος και λογικά την κακή λειτουργία του οργανισμού. ( Ασθένειες, παθήσεις κτλ )

Της λαμβάνουμε δε είτε από το γαστρεντερικό μας σύστημα, είτε από το αναπνευστικό, αλλά ακόμα και από την απορρόφηση του δέρματος.

Διαβάζοντας και εσείς τον κατάλογο πηγής των τοξινών σίγουρα θα διαπιστώσετε πόσο θύματα είστε και εσείς αυτών και πόσο δίκαιο έχω.

   
I.        Τοξίνες από την διατροφή μας.
Συντηρητικά από συσκευασμένα τρόφιμα, Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, Πρόσθετα βελτιωτικά γεύσεως, Πρόσθετες χρωστικές ουσίες, Ορμόνες πάχυνσης πουλερικών βοοειδών ψαριών ιχθυοτροφιών, Λιπάσματα, Φυτοφάρμακα, Αρωματικές εσανς, Γλυκαντικές ουσίες, Μεταλλαγμένα λίπη και έλαια κ.α. 

 
 
II.        Τοξίνες από το περιβάλλον.
Μονοξείδιο του άνθρακα, Air condition, Μολυσμένη ατμόσφαιρα, Παθητικό κάπνισμα, Ανακυκλούμενος αέρας, Καπνός από εστίες θέρμανσης, Αιωρούμενη σκόνη, Ατμόσφαιρα κλειστών χώρων, Μαζικά μέσα μεταφοράς κ.α.

III.        Τοξίνες από την ακτινοβολία.
Από κινητά τηλέφωνα, Από ασύρματα τηλέφωνα,  Από ηλεκτρονικούς υπολογιστές,  Από φούρνους μικροκυμάτων, Από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Από κολόνες υψηλής τάσης ηλεκτροδότησης, Από αντικλεπτικά σκάνερ πολυκαταστημάτων,  Από σκάνερ αεροδρομίων,  Από σκάνερ Τραπεζών, Από ακτινολογικές εξετάσεις κ.α.

IV.        Τοξίνες από τα καλλυντικά και είδη ατομικού καθαρισμού.
Από βαφές Μαλίων, Από αποσμητικά με προωθητικά αέρια, Από στερεωτικές λακ, Από στερεωτικά τζελ, Από εκπτωτικά αφρόλουτρα, Από εκπτωτικά σαμπουάν, Από κρέμες περιποίησης του δέρματος, Από συνθετικά αρώματα, Από εκπτωτικά κραγιόν, Από χημικά λευκαντικά των δοντιών, Από είδη μακιγιάζ, ντεμακιγιάζ κ.α. ( Εξαίρεση αυτής της κατηγορίας αποτελούν τα προϊόντα βιολογικής πιστοποιημένης προέλευσης )

   V.        Τοξίνες από τα είδη καθαρισμού του σπιτιού.
Από απορρυπαντικά πλυντηρίου με συνθετικά αρώματα, Από απορρυπαντικά γενικού καθαρισμού, Από χρώματα τοίχων και στιλβωτικά επίπλων, Από καθαριστικά χαλιών και μοκετών, Από λευκαντικά ρούχων και σκευών κ.α.

VI.        Τοξίνες από το νερό.
Από νερό της βρύσης επιβαρημένο με χλώριο, φθόριο, Βαρέα μέταλλα, απόβλητα εργοστασίων, κτηνοτροφικών μονάδων κ.α. Από το δίκτυο ύδρευσης με ακατάλληλους σωλήνες, Από εμφιαλωμένα νερά σε λάθος αποθηκευτικούς χώρους, Από μολυσμένο υδάτινο ορίζοντα κ.α.

Για ευνόητους λόγους δεν έχω εντάξει σε καμιά κατηγορία την υποχρεωτική φαρμακευτική αγωγή που φορές αναγκαστικά λαμβάνουμε έστω και περιστασιακά, αλλά πόσο μάλλον αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Αν και το πιθανότερο αυτή μου η αναφορά να σας μοιάζει αυτονόητη, όμως το σίγουρο είναι ότι τρομάζει γιατί είναι η μαύρη αλήθεια και πολλούς θα βοηθήσει να το συνειδητοποιούσουν περισσότερο.  

Βέβαια ο οργανισμός μας έχει όλους εκείνους τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης όμως με τέτοια επιβάρυνση σίγουρα θέλει και την βοήθεια μας είτε από τροφές που την βοηθούν, είτε επιπροσθέτως από τα αναγνωρισμένα κλινικά φυσικά ιάματα.

 
Το επιβεβλημένο είναι να έχουμε πάντα κατά νου την Αποτοξίνωση.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

  

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα