Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

Υπέρταση.
Μια διαρκής σιωπηλή απειλή για την υγεία που δυστυχώς φορές την ανακαλύπτουμε
από ένα τυχαίο γεγονός.
Με αυξητικές τάσεις σε ποσοστά η υπέρταση σήμερα προσβάλει το 20% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως.
Αυτό είναι ακόμα μια περίτρανη απόδειξη της απομάκρυνσης του ανθρώπου από την φυσιολογική ζωή σε ότι αφορά την διαβίωση, διατροφή και περιβάλλον.

Η  17η Μαΐου  έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης

( World Hypertension League ) ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης, της πολύ διαδεδομένης αυτής « σιωπηλής » νόσου.

Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, είναι μία πάθηση χωρίς συμπτώματα.  

Για το λόγο αυτό γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δεν ελέγχεται, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων παθήσεων.

Έτσι, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος της πίεσης, από πάσχοντες και μη, για να διασφαλιστεί ο έλεγχος, η πρόληψη, αλλά και η ορθή θεραπεία της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, δηλαδή το 20% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχει από υπέρταση και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 δισεκατομμύρια έως το 2025.

Στην Ελλάδα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικους Έλληνες πάσχει από υπέρταση, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς λαμβάνουν αγωγή.

Η υπέρταση είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης νοσηρότητας και θνητότητας.

Υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το 6% των θανάτων διεθνώς.

Αναλυτικότερα, η μη καλά ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας ( στηθάγχη, έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια ), αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης των νεφρών και των ματιών.

Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για το 62% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και το 49% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.

 
Δεν είναι τυχαίο λοιπών που η ηλεκτρονική μας σελίδα bio365 αναλώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό με την ενημέρωση σας για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η ισορροπημένη φυσική διατροφή, η προγραμματισμένη διαβίωση και η καθημερινή άσκηση, με αρωγούς φυσικά ιάματα είναι τα όπλα μας ενάντια της μάστιγας που ονοματίζεται υπέρταση.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

  ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα