Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ρίγανη & Ριγανέλαιο

Ταπεινή και άφθονη με ξεχωριστό άρωμα στην χώρα μας η Ρίγανη αλλά και δεκάδες οφέλη για την υγεία μας.
Σημαντικό είναι ότι ενώ την ρίγανη θα την συναντήσουμε σε πολλές χώρες της Μεσογείου και ης κεντρικής Ασίας, αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα έχει αποδεδειχθεί μακρά η καλύτερη.
Το δε Ριγανέλαιο ή ριγανόλαδο απλοϊκά είναι ένα άριστο αντιβιοτικό, αντί-μυκιτιακο χωρίς ίχνος παρενεργειών
και δημιουργίας ανθεκτικών στελεχών.


Αυξήστε την χρήση της ρίγανης ανεπιφύλακτα.

Πέρα της νοστιμιάς που δίνει στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα χαρίζει υγεία, ευεξία και ομορφιά.  

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα σε όλο της το φάσμα.

Με την επιστημονική της ονομασία Origanum vulgare ή Οριγάνον η Ρίγανη είναι ένα ποώδες πολυετές θαμνώδες φυτό της μεσογείου και της κεντρικής Ασίας.

Ανήκει στο γένος Ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών.

Ιστορική αναδρομή:
Η Ρίγανη είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες και την χρησιμοποιούσαν ως αφέψημα για τον πονόλαιμο, βήχα και κοιλιακά άλγη, ενώ εξωτερικά έκαναν εντριβές σε θλάσεις και κλειστά τραύματα.

Φαρμακευτικές ιδιότητες:
Ένα κουταλάκι του γλυκού Ρίγανης έχει 12 φορές περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από ένα Πορτοκάλι και 42 από ένα μήλο.

Πέρα αυτού η Ρίγανη υπό μορφή αφεψήματος έχει αντιφλεγμονώδη δράση κύρια στο γαστρεντερικό, αντιδιαρροϊκή σε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης ή κρυολογήματος, αντιβακτηριδιακή, αντιβηχική και αποχρεμπτική.

Στην γνωστή φαρμακευτική ουσία  καρβακρόλη ( Ουσία που χρησιμοποιούν πολλά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ) οφείλει τέλος και την προστασία που δίνει στον οργανισμό από ιούς και βακτήρια.

Η συχνή χρήση της ακόμα και καθημερινή θα ωφελήσει στην καλύτερη ρύθμιση της υπέρτασης και την καταπολέμηση της χρόνιας ρευματοπάθειας.    

Το έλαιο της Ρίγανης:
Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι το Ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό ευρέως φάσματος που πιάνει ακόμα και τους μύκητες.

Εκτός αυτού, βοηθά σημαντικά στην αποσυμφόρηση των αναπνευστικών οδών, την καταπολέμηση των μυϊκών πόνων και τέλος τον οργανισμό έναντι των ιώσεων.

Συμπερασματικά:
Η Ρίγανη και το Ριγανόλαδο δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Σε ότι αφορά την Ελληνική κουζίνα χρησιμοποιήστε την γιατί πραγματικά είναι σημαντικός παράγοντας της γεύσεις ( Εκεί που ταιριάζει ) αλλά και ως αφέψημα ή έλαιο ( Αραιωμένο πάντα σε νερό ή ελαιόλαδο ) σε όλες τις προαναφερόμενες ενδείξεις.  

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.

    

 

 


Διαβάστε ακόμα: 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα