Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μέλι & κανέλα ναι μεν . . .

. . αλλά και όσα δεν θέλει η φαρμακοβιομηχανία να ξέρετε.

Πολλά είναι εκείνα που χρωστάμε ως άνθρωποι στην φαρμακοβιομηχανία και για την ακρίβεια στην έρευνα της.
Όμως αυτή με την σειρά της δεν θα έπρεπε να ξεχάσει τόσο εύκολα τον εμπνευστή της που είναι η φύση.

Τα πάντα ξεκίνησαν από τα φυσικά ιάματα του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη, του Ασκληπιού και τόσων άλλων πατεράδων της υγείας.

Ακόμα αν το θέλετε μέχρι και σήμερα τεράστιο κομμάτι των ερευνών εξακολουθεί να βασίζεται στα φυσικά ιάματα.

Προς τι λοιπόν η τόσο μεγάλη απαξίωση ?

Ένα ερώτημα που θέτω ως άνθρωπος της έρευνας για την υγεία και αφήνω σε εσάς να σκεφτείτε πρώτα και να δώσετε την απάντηση.

Αναφορικά για την Ιστορία.
Είναι η μόνη τροφή που παράγετε σε όλο τον κόσμο από αρχαιοτάτων χρόνων και δεν θα χαλάσει ποτέ αν τοποθετηθεί σε ένα σκεπασμένο σκεύος.

Θα ζαχαρώσει ναι μεν, αλλά θα παραμείνει πάντα μέλι.

Μέλι και κανέλα:
Κλινικά έχει διαπιστωθεί πως ο συνδυασμός μέλι με την κανέλα προλαμβάνει όλες τις ασθένειες, αλλά και θεραπεύει πολλές από αυτές.

Ακόμα και οι ποιο σκληροπυρηνικοί επιστήμονες της χημείας, έχουν δεχθεί τα ευεργετήματα του μελιού στο καρδιαγγειακό σύστημα και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

Η κανέλα από την άλλη αν και δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος, in vitro έχει αποδείξει τις αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της.

Ο συνδυασμός και των δυο όμως στην πράξη έχει αποδείξει ότι καταπολεμά μια σειρά παθήσεων, γεγονός που αναγνωρίστηκε από την επιστημονική κοινότητα έρευνας και εφαρμοσμένης ιατρικής, κάτι που κατά καιρούς βλέπει το φως της δημοσιότητας σε διάφορα ιατρικά περιοδικά.

Διαβάστε  με προσοχή ορισμένες εφαρμογές που έχουν δημοσιεύσει ιατρικά περιοδικά και δεν θα ήταν λάθος μου να σας επιστήσω για μια ακόμα φορά την προσοχή σε ότι αφορά τις υπερβολές που δεν έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα.

Αν επιθυμείτε εφαρμόστε εγγυημένα αυτά που διαβάζετε και μόνο.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Παγκόσμια οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν πως η καθημερινή χρήση του μελιού με σκόνη κανέλας ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κάθετα.

Μια φορά την ημέρα αρκεί η εφαρμογή αυτή και μάλιστα σε πολλές μελέτες το είδα ως πρωινό.

Μακροζωία.
Τρις με τέσσερις φορές την εβδομάδα φτιάξτε ένα αφέψημα με μέλι και κανέλα.

Σε βραστό νερό και σε μια κούπα ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας και το αφήνετε για δέκα λεπτά.

Μετά ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας αγνό μέλι Ελληνικό και σιγά, σιγά το πίνετε.

Με αυτόν τον τρόπο κλινικά αποδείχτηκε ότι το καρδιαγγειακό σύστημα συντηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.

Καρδιοπάθειες.
Σε ένα κιλό μέλι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη και το ανακατεύομαι πολύ καλά.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ημέρα και στην συνέχεια το χρησιμοποιούμε ( Συνήθως ως πρωινό αντί κόπιας άλλης μαρμελάδας ) μια φορά την ημέρα.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε η ελαστικότητα των αρτηριών και αγγείων, καταπολεμάτε η χοληστερίνη και τα τριγλικερίδια σε μεγάλο βαθμό και τέλος διατηρούνται οι αυλοί ( Αρτηρίες, φλέβες, αγγεία ) καθαροί σε όλο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Αρθρίτιδα.
Σε πρόσφατη μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, σε 200 άτομα με αρθρίτιδα σε έξαρση, τους χορηγούσαν κάθε πρωί ένα αφέψημα ζεστό με μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα.

Από την πρώτη κι’ άλας εβδομάδα οι 73 ασθενείς παρουσίασαν σημαντικότατη βελτίωση και απαλλαγή από κάθε πόνο ενώ σχεδόν όλοι επανέκτησαν την κινητικότητα τους.

Στις 30 ημέρες όλοι οι ασθενείς είχαν σημαντική βελτίωση και απαλλαγή του πόνου.

Απώλεια περιττών κιλών.
Η καθημερινή λήψη ενός ζεστού αφεψήματος μέλι με κανέλα δυο φορές την ημέρα ( Ανά δωδεκάωρο ) βοήθησε σημαντικά στην σωστή και μόνιμη απώλεια των περιττών κιλών.

Η αγωγή αυτή δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τις τριάντα ημέρες, να επακολουθήσει διακοπή περίπου για άλλες τριάντα ημέρες και να την επαναλάβετε.

Ο συνδυασμός αυτός και σε περίπου τις προαναφερόμενες δοσολογίες έχει κλινικά δοκιμαστεί ακόμα σε φλεγμονές, σε πόνους, σε ιογενείς λοιμώξεις, κ.α. με πολύ καλά αποτελέσματα.

Επίσης το μέλι με κανέλα δοκιμάστηκε και για εξωτερική χρήση σε δερματοπάθειες μέχρι και σε ακμή με επίσης πολύ καλά αποτελέσματα.

Συμπερασματικά:
Η αξία του μελιού κλινικά έχει αποδεδειχθεί και αναγνωρίστηκε διεθνώς, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως ένα σημαντικό αρωγό στην καλή υγεία του ανθρώπου.

Ο συνδυασμός του δε με την κανέλα είναι άριστος σύμμαχος αυτής.

 

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.

 

 



Διαβάστε ακόμα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα