Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Αιμοκάθαρση και ποιότητα ζωής.

Πάνω από ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες Έλληνες πάσχουν από χρόνια νεφρικά νοσήματα.


Από αυτούς περίπου το 30% με 33% μονόδρομα καταλήγει στην συστηματική αιμοκάθαρση.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιαστήκαν από την Ελληνική νεφρολογική εταιρία κρούοντας ταυτόχρονα
και τον κώδωνα του κινδύνου για την μέχρι σήμερα αντιμετώπισης των χρόνιων νεφροπαθειών.


Η έγκυρη διάγνωση νεφρικής ανεπάρκειας, σε συνδυασμό με ειδικευμένη διατροφή, άσκηση και κατάλληλη φαρμακευτική και φυσική ιαματική αγωγή δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς από την επιβράδυνση του νοσήματος έως και την σταθεροποίηση του.

Πια είναι όμως η αιμοκάθαρση ?
Είναι το τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας που ουσιαστικά την διύλιση του αίματος που κάνουν οι νεφροί αναλαμβάνουν ειδικευμένα μηχανήματα και σε ειδικευμένες κλινικές να κάνουν.

Διαδρομή προς την αιμοκάθαρση:
Ο προθάλαμος για την αιμοκάθαρση είναι η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Προοδευτική πάθηση των νεφρών, μη αναστρέψιμη που ανάλογα με την αντιμετώπιση της μπορεί να διαρκέσει από δυο χρόνια έως και αρκετά   περισσότερα πριν από την άμεση μηχανική υποστήριξη με αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση. 

Ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές στην αιμοκάθαρση:
Πολλά είναι τα προβλήματα που επιφέρει η αιμοκάθαρση στον ασθενή  και γι’ αυτό απαιτείται στενή παρακολούθηση από εξειδικευμένους ιατρούς καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό κατά το διάστημα της συνεδρίας.

Οι κλασικές ανεπιθύμητες ενέργειες επιφέρουν πολλές φορές απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης, κόπωση για αρκετές ώρες μετά την λήξη της συνεδρίας, ναυτία, πονοκέφαλο και κράμπες.

Οι ασθενείς στην αιμοκάθαρση επίσης είναι εκτεθειμένοι σε λοιμώξεις μιας και το ανοσοποιητικό τους σύστημα κλονίζεται ριζικά και απατιέται ιδική διατροφή και ειδικευμένα φυσικά ιάματα, σε σταθερό πειθαρχημένο ωράριο.

Οι αιμορραγίες επίσης αποτελούν πονοκέφαλο για όλους καθώς και η απόφραξη της εισόδου για την αιμοκάθαρση.

Τέλος με την εισαγωγή του ασθενούς στην αιμοκάθαρση δυστυχώς αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιακών νοσημάτων.

Η ένταξη στην συστηματική Γανοθεραπεία.
Φυσιολογικά ο ασθενής θα πρέπει να ενταχτεί σε μια συστηματική Γανοθεραπεία από την ημέρα που θα διαγνωστεί η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Το Ganoderma Lucidum σε μια συστηματική χορήγηση θα του εξασφαλίσει αφενός την προστασία σε όλο το καρδιαγγειακό του σύστημα, αλλά και αφετέρου κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι αρχικά θα ανασταλεί την εξέλιξη της νόσο, αλλά και σε μεγάλα ποσοστά θα επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα την λειτουργία των νεφρών έστω και σε βάθος χρόνου.

Στην δε περίπτωση που ο ασθενής χρήζει αιμοκάθαρσης, το  GanodermaLucidum σε μια συστηματική χορήγηση θα του εξασφαλίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, ομαλή λειτουργία των υπολοίπων εργασιών του οργανισμού και βέβαια σαφώς προστασία στο καρδιαγγειακό του σύστημα.

Τέλος η καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενούς μετά βεβαιότητας να θεωρηθεί δεδομένη.

Κλείνοντας θα σταθώ ιδιαίτερα και στην κλινικά αποδειγμένη αρωγή που θα εξασφαλιστεί στον ασθενή της αιμοκάθαρσης από το GanodermaLucidum στην περίπτωση μεταμόσχευσης νεφρού.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.


Διαβάστε ακόμα:

 

Το άρθρο αυτό
είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο
που αποτελούσε στην ζωή μου την δεύτερη μάνα.
 



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
 

 
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα