Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τι θα κερδίσω αν κόψω το τσιγάρο.

Επειδή δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αναφερθεί στα οφέλη της υγείας μας αν κατορθώσουμε να κόψουμε το τσιγάρο, σήμερα στους χαλεπούς καιρούς που όλοι ζούμε
στην πατρίδα μας, θα ασχοληθώ μόνο με
την οικονομική του ζημιά.
Μπορεί το σημερινό μας άρθρο να στεναχωρεί τους εμπόρους καπνού και τον υπουργό οικονομίας, αλλά σίγουρα θα κάνει την τσέπη μας να χαρεί.

Γιατί πώς να το κάνουμε άλλωστε !

Ο μεν έμπορος θα χάσει ένα ποσοστό 5 με 10% από τα κέρδη του, ο δε υπουργός των οικονομικών τα εκατονταπλάσια γιατί δεν ξέρω αν το ξέρετε στα τσιγάρα δεν υπάρχει μόνο το ΦΠΑ που ούτος ή άλλος θα μας το πάρει από κάπου αλλού εκτός και αν αποφασίσουμε να τα αποταμιεύουμε έτσι απλά.

Έστω λοιπόν πως είσαι ένα καπνιστής που μαζί με τις τράκες ( Συχνό φαινόμενο σήμερα ) καπνίζεις 1 πακέτο τσιγάρα την ημέρα της κατώτατης τιμής που αν δεν κάνω λάθος είναι τα 3,50 ευρώ.

Αν τα αποταμιεύσεις, σε 1 χρόνο θα έχεις στον κουμπαρά σου 1.277,50 ευρώ.

Εδώ θα σταθώ να τονίσω ότι τα χρήματα της αποταμίευσης αναφέρονται σε ένα άτομο και ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα.

Αν καπνίζετε στο σπίτι 2 άτομα, πράγμα συνηθισμένο, το ποσό διπλασιάζεται και φτάνει τα 2.555,00.

Τώρα αν είστε θεριακλήδες και αγγίζετε με ευκολία τα 3 πακέτα την ημέρα, τότε μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε αποταμιεύσει 3.832,50  ! ! !

Αναλογίσου λοιπόν πόσα χρήματα έχανες από τα εισοδήματα σου ανά δεκαετία.  

1η περίπτωση. 12.775,00 ευρώ. Αλλαγή αυτοκινήτου με καινούργιο.

2η περίπτωση. 25.550,00 ευρώ. Αγορά καινούργιου καλού αυτοκινήτου.

3η περίπτωση. 38.325,50 ευρώ. Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και σκάφους αναψυχής.

Μετά από αυτό το χειροπιαστό παράδειγμα, μόνοι σας υπολογίστε την οικονομική ζημιά που είχατε ανά δεκαετία, για να καταστρέψετε ουσιαστικά την υγεία σας.

Πληρώσατε δηλαδή και από πάνω, για να φλερτάρετε με τον καρκίνο, την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ( ΧΑΠ ) το έμφραγμα, το εγκεφαλικό, τον ΘΑΝΑΤΟ.

Αλλά στις μέρες μας επειδή δεν μπορεί κάνεις να κάνει εύκολα αποταμίευση, θα σας φέρω ως παράδειγμα οικονομικού οφέλους μέρα με την ημέρα πιάνοντας ως βάση το ενάμιση πακέτο τσιγάρα την ημέρα.  

    
 
I.        Μόνο σε 1 εβδομάδα θα κερδίσεις  το γεύμα σε ένα καλό ταβερνάκι για 2 άτομα και παγωτό για επιδόρπιο. ( 36,75 ευρώ )
   II.        Σε 2 εβδομάδες θα κερδίσεις  τα εισιτήρια μιας καλής θεατρικής  παράστασης για 2 άτομα και ποτάκι στο αγαπημένο σου Rock μπαράκι με Live μουσική. ( 73,50 ευρώ )

 III.        Σε 4 εβδομάδες εσύ που είσαι οικογενειάρχης θα κερδίσεις 12 με 15 ημέρες τα βιολογικά τρόφιμα για το κυρίως γεύμα της οικογένειας. ( 147,00 ευρώ )

 IV.        Σε 8 εβδομάδες θα κερδίσεις απλά θα κερδίσεις 300,00 ευρώ να τα κάνεις ότι θέλεις.  

   V.        Τέλος σε 20 εβδομάδες θα κερδίσεις το 13 μισθό που σου έχουν κόψει αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος, ή 1 εβδομάδα διακοπές στην πανέμορφη πατρίδα μας. ( 735,00 )

Έτσι ακριβώς είναι φίλοι μου είναι η οικονομική ζημιά του τσιγάρου, που πέρα αυτού αγγίζει και την τραγικότητα στις κακές συνέπειες που έχει αποδειγμένα στην υγεία μας.

Για υγεία, κατανοητό, ευεξία, έχω χρήματα, ομορφιά, δεν γερνώ χωρίς τσιγάρο, σταματήστε το κάπνισμα σήμερα.   

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός.

 

 


Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα:

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα