Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Spirulina για πραγματική απογείωση.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός
τα παραπούλια.

Έτσι και για εμένα προσωπικά θα ερχόταν ο καιρός που θα αναγνωριζόταν ακόμα και από τον ΟΗΕ με τους ειδικούς  εμπειρογνώμονες που διαθέτει σε θέματα υγείας, η αξία της Spirulina ως η καλύτερη τροφή του μέλλοντος.


Αποδεχόμενοι τις εκατοντάδες έγκυρες κλινικές μελέτες για τα ωφέλει της Spirulina, την κατέταξαν στα κορυφαία διατροφικά συμπληρώματα με πλήθος μάλιστα και θεραπευτικών εφαρμογών.


Ας δούμε μαζί σήμερα μερικά από τα νέα στοιχεία για την  Spirulina εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας.

     I.        Η Spirulina κατέληξαν οι επιστήμονες πως δεν είναι φυτό, αλλά είναι βακτήριο. Το γαλαζοπράσινο βακτήριο Spirulina και όχι όπως το ονομάζαμε μέχρι σήμερα το γαλαζοπράσινο φύκι.

   II.        Μακρά η ιστορία της Spirulina και όχι πρόσφατη ανακάλυψη που ισχυριζόντουσαν πολλοί.
Οι Αζτέκοι την γνώριζαν και την χρησιμοποιούσαν ως δυναμωτικό και την ονόμαζαν Tecuilatl, ενώ η φυλή Κανεμπού της Αφρικής την αποκαλούσε Dihe και την χρησιμοποιούσαν ως ίαμα κατά της κόπωσης και των πόνων. Τέλος οι κάτοικοι του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής την περισυνέλεγαν από λίμνες και την κατανάλωναν για ευεξία και υγεία.

 III.        Η Spirulina έχει τρομακτική ανεκτικότητα στην επεξεργασία όποια και να είναι και δεν χάνει τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αντέχει σε υψηλές όσο και χαμηλές θερμοκρασίες και παραμένει αναλλοίωτη.

 IV.        Συνολικά υπάρχουν 35 είδη Spirulina με ανώτερη όλων την Spirulina platensis με δεύτερη την Spirulina maxima.

   V.        Ανάλογα με το είδος της η Spirulina παραμένει μια από τις μεγαλύτερες πηγές πρωτεϊνών που ξεπερνούν όλες το 65% με μεγαλύτερη αυτή την  Spirulina platensis που ξεπερνά το 71%. Το γεγονός αυτό την καθιστά στην πρώτη θέση παροχής πρωτεϊνών στον οργανισμό από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο.

 VI.        Η περιεκτικότητα σε σίδηρο της Spirulina είναι μεγαλύτερη κατά πολύ από το ωμό σπανάκι, το κόκκινο κρέας, το μοσχαρίσιο συκώτι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως και σε πόστο πάνω από το 25% έως και 50% ανάλογα με το είδος της.

VII.        Όλα τα είδη Spirulina περιέχουν και τα 18 γνωστά αμινοξέα εκ των οποίων τα 8 είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

VIII.        Η μεγαλύτερη πηγή της βιταμίνης Β – 12 κλινικά αποδείχτηκε ότι είναι η Spirulina ακόμα και σε σύγκριση με το ωμό μοσχαρίσιο συκώτι.

  IX.        Η Spirulina επίσης αποδείχτηκε  ότι είναι η καλύτερη πηγη για τον οργανισμό σε Βήτα – καροτίνη και 10 φορές υψηλότερη από αυτή που περιέχουν τα καρότα.

    X.        Σε διπλές τυφλές κλινικές μελέτες που έγιναν ειδικευμένα σε αθλητές αποδείχτηκε πως  όσοι έπαιρναν Spirulina αύξησαν τόσο την μυϊκή τους δύναμη, όσο και την αντοχή τους σημαντικά.

  XI.        Μετά το μητρικό γάλα η Spirulina είναι η πιο πλούσια πηγή του οργανισμού σε γάμμα-λινολενικό οξύ, επονομαζόμενου GLA. Θυμίζω ότι το GLA είναι ο παράγοντας καταπολέμησης των φλεγμονών ολοκλήρου του σώματος.

XII.        Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που χαρακτηρίστηκε η Spirulina μοναδική είναι η συμπυκνωμένη χλωροφύλλη που διαθέτει. Η Χλωροφύλλη έχει αποδειχτεί ότι πέρα του γεγονότος της αρωγής στην καλή λειτούργει γενικά του γαστρεντερικού,  βοηθά σημαντικά αφενός στην απορρόφηση όλων των θρεπτικών και ιαματικών ουσιών από το έντερο και αφετέρου κρατά τον μεταβολισμό σε ψηλά επίπεδα καύσης.
 
Όλα τα προαναφερόμενα με επιπρόσθετα την μεγάλη περιεκτικότητα της Spirulina σε βιταμίνες C, E, Κ & D καθώς και τις φυτικές ίνες την καθιερώνουν ως συμπλήρωμα επιλογής για καλή υγεία, ευεξία και ομορφιά.

Θα συμβούλευα ανεπιφύλακτα την χρήση της έστω και τριών μηνών το χρόνο με εξαίρεση σε άτομα που κάνουν δίαιτα με διατροφή, υπερήλικες και χρόνια πάσχοντες που θα την συνιστούσα για μόνιμη λήψη και ανάλογα με την περίπτωση δοσολογία.

Τέλος θα τονίσω πως η Spirulina σε λογική χρήση πάντα δεν αντενδείκνυται σε άτομα με θυρεοειδή, κύηση, γαλουχία, παιδιά και εφήβους που φορές κακώς αναφέρονται.

Η απόφαση της χρήσης της και η επιλογή της Spirulina είναι δική σας.

Κατά την γνώμη μου προτιμήστε την βιολογική Spirulina platensis.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 
Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα:



 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα