Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μέλι και κανέλα κάνουν θαύματα ?

Δυο κοινά προϊόντα της φύσης που
όμως ο συνδυασμός τους χωρίς φανφάρες
και τυμπανοκρουσίες κάνει θαύματα.

Μέλι και κανέλα λοιπών, έτσι απλά στην πράξη βασισμένα σε παραδοσιακές ιατρικές συνταγές, για πολλούς γιατροσόφια που θα μας χαρίσουν υγεία, ευεξία & ομορφιά.
Άλλωστε μην μας διαφεύγει από τον νου τόσο το μέλι, όσο και η κανέλα επιστημονικά έχουν αποδείξει τα ευεργετήματα τους στην υγεία του ανθρώπου.

Το μέλι πέρα των άλλων ευεργετημάτων του, απλά το έχουν άμεσα συνδεδεμένο με την μακροζωία και την καλή υγεία των μελισσοκόμων, ενώ την κανέλα την θεωρούν σύμμαχο της υγείας και μέγα ευεργέτη του γρήγορου μεταβολισμού.

 
Σήμερα λοιπόν επιστήμονες δέχονται απλά τις ιαματικές ιδιότητες του καθ’ ενός ξεχωριστά και το συνδυασμού τους, με επίσημες ανακοινώσεις στον ειδικευμένο τύπο αλλά και σε συνεδρία, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν μια στάση αναμονής σε ότι αφορά την εφαρμογή τους.
 

Για την Αρθρίτιδα:
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κοφτό σκόνη κανέλας.

Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να υποχωρήσουν αισθητά.

Αυτό απέδειξε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, όπου διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Για την Χοληστερόλη:
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.

Για την Καρδιοπάθεια:
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα.

Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην υπάρξουν επιπλοκές.

Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς.

Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ελαστικότητα τους και φράζουν.

Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Για το Κρυολόγημα:
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες.

Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Για το Ανοσοποιητικό σύστημα:
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες.

Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Για το Αδυνάτισμα:
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ένα φλιτζάνι νερό ζεστό.

Εάν λαμβάνεται καθημερινά για κάποιο διάστημα, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο.

Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Για την Κούραση:
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος.

Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία.

Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Για την Μακροβιότητα:
Ρόφημα από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος.

Εδώ θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή τόσο στην αγορά του μελιού, όσο και της πραγματικής κανέλας.

Δυστυχώς και τα δυο νοθεύονται για κερδοσκοπικούς λόγους γι αυτό να προτιμήσετε να τα αγοράζετε από ειδικευμένα καταστήματα ή διαπιστευμένους παραγωγούς.

Τέλος καλό θα είναι η κανέλα να είναι Κεϋλάνης.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.

 

 


Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα: 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα