Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Γρίπη. Πρόληψη και πως αντιμετωπίζεται.

Ατυχώς για πολλούς από εμάς εξακολουθεί η γρίπη να είναι άμεσα συνυφασμένη με την φαρμακευτική αντιβίωση.

Ένα λάθος που ρίζωσε για τα καλά στην ζωή μας εκεί στην δεκαετία του 80 και εξακολουθεί να έχει ακόμα εραστές λες και η αντιβίωση είναι αθώες καραμέλες της ίασης.

Τι κάνουμε όμως τώρα την χειμερινή περίοδο που η γρίπη βασιλεύει ?

Υπάρχει ένα πλήθος από φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους λοιμώξεις και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας κοντολογίς και δεν θα διατρέξετε κανένα κίνδυνο.

Σήμερα λοιπόν θα αναφερθώ στους βασικούς κανόνες ενδυνάμωσης και διατήρησης ενός ισχυρού ανοσοποιητικού τεκμηριωμένα.  

Βιταμίνη C.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αναφερθεί στα ευεργετήματα της βιταμίνης C γενικότερα του οργανισμού, αλλά και την ενίσχυση που επιτυγχάνουμε στο ανοσοποιητικό.

Η επιπρόσθετη λήψη βιταμίνης C δεν είναι σημερινή ανακάλυψη όπου ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να το αμφισβήτηση ως μια νέα θεωρεία.

Υπάρχει από το 1970 όταν ο νομπελίστας βιοχημικός Linus Pauling απέδειξε ότι μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C προληπτικά σφραγίζουν την είσοδο λοιμώξεων του οργανισμού, αλλά και αν αυτές παραβιαστούν τα συμπτώματα θα είναι μικρής διάρκειας και χαμηλής έντασης.

Ο τρόπος λήψης επιπρόσθετης βιταμίνης C για εμάς τους Έλληνες είναι ευκολότερος από κάθε άλλο λαό, πέρα της μεθόδου των συμπληρωμάτων αυτής σε αναβράζοντα δισκία, κάψουλες ή και σκονάκια.

Ο λόγος είναι ένας και απλός.

Πορτοκάλια, μανταρίνια, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι και τόσα άλλα φρούτα και λαχανικά υπάρχουν στην διάθεση μας πως βρώση.

Αντί οποιοδήποτε άλλου αρτοσκευάσματος ή σνακ προτιμήστε τα μήλα, τα αχλάδια και όλα τα προαναφερόμενα.

Σίγουρα αν το κάνετε θα έχετε καλύψει στο 100% όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Βιταμίνη D

Τι να πούμε και εμείς με την τόση ηλιοφάνεια ακόμα και το καταχείμωνο.

Η Βιταμίνη D που για να συσταθεί έχει αποδεχτεί ότι απαιτείται η ηλιακή ακτινοβολία. ( ΦΩΣ )  

Πέρα λοιπόν της διατροφής βγείτε έξω από τα σπίτια σας τουλάχιστον μια δυο φορές την εβδομάδα.

Περπατήστε στην φύση, όσο κρύο και να κάνει.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε ακούσει για κάποιους συνανθρώπους μας που ενώ δεν βγαίνουν από το σπίτι τους είναι μονίμως με γρίπη.

Τι συμβαίνει ?

Κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι πέραν των άλλων η βιταμίνη D συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Σε παθολογικές καταστάσεις θα την πρότεινα ως συμπλήρωμα αλλά πάντα με προσοχή και με την μορφή του μουρουνέλαιου και μόνο τους χειμερινούς μήνες.

Άσκηση.

Πολλές φορές μπορεί να μοιάζω κουραστικός επιμένοντας στην αναγκαιότητα της καθημερινής άσκησης έστω και απλού βαδίσματος.

Πώς να το κάνω όμως διαφορετικά που αυτή θα μας διατήρηση εκτός από την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και την μικρό-κυκλοφορία του αίματος που απαιτεί να έχει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για του λόγου το αληθές, σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine διαπιστώθηκε ότι με την τακτική αερόβια άσκηση μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος της γρίπης ενώ συνάμα αυξάνεται κάθετα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση φαίνεται να προκαλεί προσωρινή αύξηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κυκλοφορούν στο σώμα με το αίμα και παρόλα ότι αυτά τα επίπεδα επανέρχονται στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες ώρες, το αποτέλεσμα συνολικά είναι αυξημένη προστασία από ιούς και παθογόνα βακτήρια, μειώνοντας έτσι τον αριθμό και τη σοβαρότητα παθήσεων όπως το κοινό κρυολόγημα.

Κλείνοντας η μελέτη επισημαίνει ότι, ( Όπως στο κάθε πράγμα κατά την άποψη μου ) οι υπερβολές στην άσκηση και η εντατικές προπονήσεις φέρνουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα λόγο κόπωσης.

Προβιοτικά

Η συστηματική λήψη προβατικών τροφών έχει αποδείξει ότι μειώνει τις πιθανότητες ίωσης κατά 12% σε ένα δείγμα 3.500 ανθρώπων.

Με άλλα λόγια, ένα γιαούρτη την ημέρα και μάλιστα θα τονίσω πλήρες ή στραγγιστό ( Όλοι ξέρετε ότι τα λάιτ δεν τα συνιστώ ) θα διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σε καλή κατάσταση.

Μείωση του στρες

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται ψυχολογικά κάτω από έντονο στρες έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό και είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα, τέτοια ώρα τέτοια λόγια με τα όσα περνά ο  Έλληνας τα τελευταία χρόνια πώς να μην έχει μόνιμο στρες.

Υπάρχουν  τεχνικές που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία ή και αθώα βότανα εντός εισαγωγικών  καταπολέμησης του στρες.

Ένα είναι το γεγονός γενικότερα.

Το στρες εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με φυσικούς τρόπους.

Η Μέντα σε ρόφημα, το ίδιο η Εχινάκεια, το τσάι του βουνού, ο Έρωντας, το πράσινο τσάι, ο καλός καφές και τόσα άλλα φυσικά ιάματα θα βοηθήσουν τον οργανισμό και να είναι αποτοξινωμένος και να έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Όμως κακά τα ψέματα θωράκιση του οργανισμού εξασφαλίζει μόνο το Ganoderma Lucidum σε μια πιο συστηματική έστω και ήπιας μορφής λήψη.

Κλινικά έχει αποδείξει ότι πέρα των άλλων ευεργετημάτων σε σώμα και οργανισμό το  Ganoderma Lucidum εξασφαλίζει μόνιμη αποτοξίνωση και ισχυρό ανοσοποιητικό.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 



 

 
Ganoderma lucidum| Για περισσότερες πληροφορίες  εδώ
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα