Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Με κάθε επιφύλαξη και με δεδομένη την αρχή της έγκυρης ενημέρωσης μεταφέρω την είδηση αυτούσια με την ευχή να είναι έτσι τα πράγματα και να μην υπάρχει δημοσιογραφική υπερβολή.

Δόθηκε πατέντα στο ελληνικό εμβόλιο για την πολλαπλή σκλήρυνση

Πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο που ανέπτυξε ο καθηγητής Γ. Ματσούκας, το οποίο φιλοδοξεί να θεραπεύσει από την πολλαπλή σκλήρυνση.

Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο που φιλοδοξεί να θεραπεύσει από την πολλαπλή σκλήρυνση, σύμφωνα με πληροφορίες του Patranews.

Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή.

Η κλινική δοκιμή θα αρχίσει σύντομα στην Αυστραλία από την διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνήτρια, Βάσω Αποστολοπούλου.

Η διάθεση του εμβολίου εκτιμάται πως θα γίνει τα αμέσως επόμενα χρόνια εφόσον είναι επιτυχής η δοκιμή.

 

Πηγή: iatronet.gr/

 

Θεραπευτικό εμβόλιο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Ένας σημαντικός στόχος

«Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, η ανάδειξη της καινοτομίας στην Ελλάδα μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή του διαγωνισμού “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη στην εθνική οικονομία».
Ο Δρ Ιωάννης Ματσούκας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Eldrug, μιας εκ των περσινών φιναλίστ, και καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αναφέρεται στην ανάπτυξη συχνά: «ακούμε συνεχώς τη λέξη “ανάπτυξη”. Εδώ παράγεται η ανάπτυξη», τονίζει. Το θεραπευτικό εμβόλιο πάνω στο οποίο εργάζεται η ομάδα, για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, αποτελεί γι’ αυτούς «εθνικό στόχο», καθώς «είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταφέρει η Ελλάδα να παράγει ένα δικό της προϊόν». Αν σκεφτεί κάποιος ότι τα αντίστοιχα φάρμακα που ήδη κυκλοφορούν για την ασθένεια, και απέναντι στα οποία η Ελμυελίνη φαίνεται να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, αποφέρουν στις χώρες παραγωγής τους €10 δις ετησίως, τότε πράγματι, η ανάπτυξη συμβαίνει μέσα σε ερευνητικά εργαστήρια όπως αυτά της ομάδας του κ Ματσούκα.

Η Ελμυελίνη είναι μια πεπτιδική χημική σύνθεση, επίτοπος της πρωτεΐνης Μυελίνη, που εμπλέκεται στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας δραστική σε πειραματόζωα, με ανοσορυθμιστική δράση και μπορεί να αποτελέσει εν δυνάμει θεραπευτικό εμβόλιο για την ανοσορύθμιση της νόσου  από την οποία υπολογίζεται ότι πάσχουν 2,5 εκ άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα προκλινικά της αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ένα φάρμακο καλύτερο από τις ιντερφερόνες που κυκλοφορούν σήμερα. «Καλύτερο φάρμακο» στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει πολλά: σημαίνει, κατ’ αρχάς, ότι δεν χρειάζεται τόσο συχνή χορήγηση, ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο αίμα, ότι αναχαιτίζει την ασθένεια, ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα εάν και οι τελικές προκλινικές τοξικολογικές δοκιμές είναι επιτυχείς, όπως πιστεύεται ότι θα είναι. Σύμφωνα με τη Δρ. Α. Μουζάκη, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνεργάτιδα της ομάδας: «τα πεπτίδια που έχουμε δημιουργήσει δεν είχαν ποτέ παρενέργειες τέτοιου τύπου σε κανένα από τα πειράματα που κάναμε, ακόμα κι αυτά που δεν είχαν λειτουργική δράση, δεν έβλαπταν καθόλου».

Ο καθηγητής ξεκίνησε να ασχολείται με τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας όταν το 1994 προσβλήθηκε από την ασθένεια ένα μέλος της ομάδας του. Το ενδιαφέρον αυτό μετατράπηκε σε ουσιαστική έρευνα, η οποία οδήγησε σε σειρά ανακοινώσεων πάνω στο θέμα, αλλά και σε πολλά μεταπτυχιακά και εννέα σχετικά διδακτορικά που δόθηκαν από το Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Eldrug δημιουργήθηκε πριν πέντε περίπου χρόνια, ως spin off εταιρία με τη χρηματοδότηση της Vianex, για να αξιοποιηθούν οι πολυετείς έρευνες της ομάδας. «Οι άνθρωποι αυτοί μας εμπιστεύτηκαν. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχαμε προχωρήσει με τους σημερινούς γρήγορους ρυθμούς σε ένα στόχο που είναι εφικτός», σημειώνει ο κ. Ματσούκας. Παράλληλα, προτρέπει όλους τους επιχειρηματίες να εισάγουν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό τα στοιχεία της Έρευνας και Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις τους.

Σήμερα, κατέχοντας παγκόσμιες πατέντες για τις συνθέσεις, η Eldrug προετοιμάζει τον φάκελο για την έναρξη των κλινικών δοκιμών της Ελμυελίνης. Για την ολοκλήρωσή τους θα χρειαστούν τέσσερα ως έξι χρόνια, προκειμένου να αποδειχτεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στους ανθρώπους, να ενημερωθεί η ιατρική κοινότητα και να κερδίσει το νέο φάρμακο την εμπιστοσύνη θεραπόντων και πασχόντων. Κι ύστερα, θα έρθει η ώρα της παραγωγής. Της παραγωγής ενός “made in Greece” φαρμάκου, όπως σημειώνει ο κ. Ματσούκας.

 

Πηγή:  kainotomeis.gr

 

Εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να σας παραθέσω και τον ορισμό του εμβολίου με δεδομένο ότι περισσότερο στην συνείδηση μας λειτουργεί προληπτικά και το έχουμε ακούσει ως θεραπευτικό τρόπο.

 

Εμβόλιο

Το εμβόλιο είναι μία βιολογική παρασκευή που παρέχει ανοσία στον οργανισμό απέναντι σε κάποιον συγκεκριμένο παθογόνο μικροοργανισμό.  

Το εμβόλιο συνήθως περιέχει έναν νοσογόνο παράγοντα ο οποίος είναι υπεύθυνος για μια ασθένεια και ο οποίος συνήθως προέρχεται από εξασθενημένα ή ακόμα και νεκρά μικρόβια καθώς και τοξίνες ή επιφανειακές πρωτεΐνες.  

Ο παράγοντας αυτός διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού ώστε να το αναγνωρίσει ως ξένο, να το καταστρέψει και να αποκτήσει μνήμη για αυτόν ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μπορεί αργότερα να τον αναγνωρίσει πιο εύκολα και να καταστρέψει οποιοδήποτε μικροοργανισμό τον περιέχει, εάν ο οργανισμός ξαναμολύνει τον άνθρωπο.

Τα εμβόλια μπορεί να έχουν τόσο προληπτικό ( με στόχο την απόκτηση ανοσίας απέναντι σε κάποιον νέο μικροοργανισμό) είτε θεραπευτικό ρόλο.

 

Πηγή: el.wikipedia.org

Με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της ΒΙΑΝΕΞ !

Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις!

Μια πολυδάπανη προσπάθεια αρκετών ετών, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ φαίνεται πως αποδίδει καρπούς!

Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο, που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή. Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά, εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου! Για ακόμη μια φορά νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες, καθώς ακόμα και στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, πρωτοπορούμε και επιτυγχάνουμε παγκόσμιες πρωτιές σε όλους τους τομείς!

 

Πηγή: cyclades24.gr

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι προκειμένου να τεθεί στην κυκλοφορία ένα νέο εμβόλιο, ή φάρμακο, μετά τους εργαστηριακούς ελέγχους, ( In Vitro ) απαιτούνται κλινικές μελέτες ( In Vivo ) πολλών ετών και σίγουρα πέρα των έξη.

Αυτό εξαρτάται από την νομοθεσία προστασίας της υγείας κάθε χώρας.

Δυστυχώς περισσότερες πληροφορίες δεν μπόρεσα να βρω πράγμα που θα κάνω με το που θα συμβεί αυτό.

Προσωπικά πιστεύοντας ακράδαντα στην αξιοσύνη των Ελλήνων επιστημόνων έχω την πεποίθηση ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν.  
 




 

Έρευνα και παράθεση πληροφοριών.

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός

 

 



 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα