Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

SOS Κρούσμα μεταλλαγμένης γρίπης Η3Ν2 στη Λάρισα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας
το συντομότερο η μεταλλαγμένη γρίπη Η3Ν2 τύπου Α δεν αστειεύεται.

Ήταν λογικό επόμενο να κάνει την εμφάνιση της και στην χώρα μας και ας λάβουμε υπ΄ όψιν μας ότι οι καιρικές συνθήκες φέτος στην χώρα μας ευνοούν όλες τις ιώσεις γενικότερα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνος αποδεικνύεται ο ιός της γρίπης τύπου Α στέλεχος Η3Ν2 που επικρατεί φέτος καθώς στις δυτικές χώρες έχει ήδη δείξει ότι προκαλεί σοβαρό, θανατηφόρο νόσησα.

Το πρώτο κρούσμα γρίπης (Η3Ν2 τύπου Α) για τη φετινή περίοδο, στη Λάρισα, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά σε 59χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο 59χρονος νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ίου της γρίπης, που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα ευθύνεται σήμερα για τα περισσότερα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα.

Γρίπη που προκάλεσε συναγερμό το 2009, με αφορμή την πανδημική κρίση του στελέχους Η1Ν1.

Ο ασθενής, με υποκείμενα νοσήματα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα τελευταία 24ωρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ όπου επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η γρίπη, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή.

Στο εξωτερικό η μεταλλαγμένη γρίπη Η3Ν2 έχει δείξει τα δόντια της.

Ξεπέρασαν τους 30 οι θάνατοι παιδιών από γρίπη στις ΗΠΑ με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να σπεύδουν εγκαίρως σε γιατρό ή νοσοκομείο όταν ο πυρετός ή τα αναπνευστικά προβλήματα επιδεινώνονται.

Στην Ελλάδα αντίστοιχη προειδοποίηση έκανε μετά την Πρωτοχρονιά και ο ΠΙΣ τονίζοντας ότι το στέλεχος Η3Ν2 που επικρατεί παγκοσμίως τον τρέχοντα χειμώνα δεν περιλαμβάνεται στο εποχικό εμβόλιο.

Ωστόσο, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι πιο προστατευμένοι.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση αλλά όχι πάνω από το αναμενόμενο για την εποχή ενώ πιο επικίνδυνοι μήνες θεωρούνται παραδοσιακά ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος.

Στην χώρα μας έχουν καταλήξει από τον περασμένο μήνα 2 ασθενείς άνω των 75 ετών και άνδρες.

 

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ & iatropedia.gr

 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα