Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Επιληψία και Lion’s Mane

Δεν είναι καθόλου σπάνιο νόσημα, μα δυστυχώς ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα ανήκει σε εκείνη την κατηγορία νοσημάτων που κρατιέται από τους οικείους του πάσχοντα ως επτασφράγιστο μυστικό.


Αν και η επιληψία είναι μια από τις συχνότερες  χρόνιες νευρολογικές παθήσεις και αποτελεί ουσιαστικό θέμα αντιμετώπισης για την δημόσια υγεία, εντούτοις ούτε το ένα δέκατο των περιστατικών δεν γίνεται γνωστό στους ειδικευμένους επιστήμονες προκειμένου να δώσουν τις όποιες λύσεις αρμόζουν. 

Συνήθως οι πάσχοντες απομονώνονται στα σπίτια τους ως ιδιωτική σύγχρονη Σπιναλόγκα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την χαρά της ζωής.

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα εμπλουτίζοντας έτσι απλά τις γνώσεις μας.

Αρχικά η επιληψία δεν έχει πατρίδα και δεν προτιμά περισσότερο άνδρες ή γυναίκες.

Είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από υποτροπιάζουσες και απρόκλητες επαναλαμβανόμενες κρίσεις.

Η επιληπτική κρίση προκαλείται από μία σύντομη εγκεφαλική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αυξημένες εκφορτίσεις των νευρώνων του φλοιού στον εγκέφαλο.

Σαν αποτέλεσμα της εκφόρτισης αυτής και ανάλογα με την εντόπιση των νευρώνων στον εγκέφαλο, παρατηρούνται από διαταραχή της συνείδησης και διαταραχές στη σκέψης, έως μυϊκές συσπάσεις.

Χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, την μικρή επιληψία και την μεγάλη.

Η μικρή επιληψία είναι εκείνη που ο ασθενείς για κάποια δευτερόλεπτα χάνεται με συμπτώματα που μοιάζουν ως παρατεταμένη αφηρημάδα, έως και αναίτια λιποθυμία.

Η μεγάλη είναι όταν ο ασθενείς σωριάζεται συνήθως στο έδαφος με σπασμούς και αυτό μπορεί να διαρκέσει για αρκετά λεπτά.

Η επιληψία μπορεί να προκληθεί από την γένεση ενός ατόμου, από υψηλό πυρετό, ακόμα και από ατύχημα.

Είναι σημαντικό να τονίσω ότι επιληπτικό άτομο δεν χαρακτηρίζεται εκείνο που για μια φορά στην ζωή του και για άγνωστη αιτία είχε σε κάποια στιγμή μια επιληπτική κρίση.

Μέχρι σήμερα οι διάφορες φαρμακευτικές θεραπείες μπορούν να  ελέγξουν  συμπτωματολογικά τις κρίσεις σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό της τάξης του 70 % των ασθενών, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς μπορεί να βιώσουν μεγάλη ελάττωση της συχνότητας των κρίσεων που παρουσιάζουν.

Διπλές τυφλές μελέτες που έχουν γίνει με φυσικά ιάματα απέδειξαν ότι το Lions Mane είναι εκείνο που μπορεί εν’ πρώτης να ελέγξει την ένταση των κρίσεων και στην συνέχεια να τις υποβαθμίσει σημαντικά χωρίς τις παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, ( Υπνηλία, ατονία, εθισμός ) με μοναδικό εντός εισαγωγικών μειονέκτημα τον χρόνο απόδοσης στο μέγιστο σημείο.

Αυτό όμως έδωσε και την πίστη στους μελετητές ότι η θεραπεία με το Lions Mane γίνεται στην ρίζα του κακού και όχι στο σύμπτωμα.

Οι μελέτες συνεχίζονται και με το που θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις θα σας ενημερώσω αμέσως.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.

 
Διαβάστε ακόμα:

 



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
 


 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα