Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Πιες και εσύ τα καφεδάκια σου ελεύθερα.

Ότι ο καφές κάνει καλό στην υγεία
και υπό προϋποθέσεις το έχω ξανά αναφέρει.

Το ότι ο καφές αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής πραγματικά δεν το ήξερα και βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον στην έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο του Χάρβατ.

Την βρήκα δημοσιευμένη στο ιατρικό περιοδικό Circulation και πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της Δημόσιας υγείας και επιδημιολογίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Φραγκ Χου.

Στην ανάλυση που παρουσιάζει ο καθηγητής πράγματι τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και αξίζει τον κόπο να τα δείτε.

Το δείγμα αποτελείτο από 40.500 άνδρες και 168.000 γυναίκες και η διάρκεια της μελέτης κράτησε 30 χρόνια.

Η ανάλυση έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ σχετιζόταν με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακάαίτια, διαβήτη τύπου 2, νευρολογικές παθήσεις όπως το Πάρκινσον και αυτοκτονία.

Η κατανάλωση καφέ δεν συσχετιζόταν με τον κίνδυνο για θάνατο από καρκίνο σε καμιά περίπτωση.

«Η μελέτη παρέχει πρόσθετα στοιχεία ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ μπορεί να επιφέρει οφέλη για την υγεία, όσον αφορά την μείωση των πρόωρων θανάτων από αρκετές παθήσεις.

Γι’ αυτό, θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα μιας υγιούς και ισοροπημένης διατροφής», δήλωσε ο Χου.

Σημειωτέον ότι τα οφέλη φάνηκε να ισχύουν για τον καφέ τόσο με καφεϊνη, όσο και χωρίς.

Η προστατευτική δράση του καφέ, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται μάλλον σε βιοδραστικές ουσίες που περιέχει και οι οποίες μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τους βιολογικούς μηχανισμούς που παράγουν τα οφέλη για την υγεία.

Από την άλλη, οι άνθρωποι που πίνουν καφέ, τείνουν να καπνίζουν και να πίνουν αλκοόλ, συνήθειες που έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. Συνεπώς, κατά τους ερευνητές, τα οφέλη του καφέ είναι πιο ορατά στην περίπτωση των μη καπνιστών.

Ακόμη, ομάδες του πληθυσμού όπως οι έγκυοι και τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν την πολλή καφεΐνη.

Σημειωτέων:
Η μελέτη δεν αναφέρεται σε φραπεδάκια και φραπόγγαλα που λένε οι Θεσσαλονικείς, ( Όλοι ξέρουμε την ποιότητα  του.) παρά μόνο στον κλασικό σουρωτό καφέ και γι’ αυτό η αναφορά γίνεται σε κούπες.

Φανταστείτε αν στον καφέ που αναφέρεται ο καθηγητής υπήρχε επί πρόσθετα και το Ganoderma Lucidum πια θα ήταν τα αποτελέσματα.

Τέτοιος καφές, αρίστης ποιότητας  Arabica σήμερα ύπαρχοι και στην Ελλάδα με την ονομασία Lingzhi Black Coffee από την DXN Pharmaceuticals και μάλιστα σε ατομικές συσκευασίες που εύκολα θα μπορεί να γίνει ο μοναδικός καφές που καταναλώνετε ακόμα και στις μετακινήσεις σας.

Θυμίζω ότι τα ευεργετήματα από το Ganoderma Lucidum για την υγεία μας είναι πολλά και κλινικά αποδεδειγμένα.

Από σήμερα λοιπόν μπορείτε να πίνετε το καφεδάκι σας ελεύθερα και βέβαια πάντα με μέτρο.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.

Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα:
Lingzhi Black Coffee | Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν εδώ
  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα