Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

Η Αρθρίτιδα ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και μάλιστα φορές τους κάνει ανήμπορους ακόμα και για εργασία.

Τα αρθριτικά στην καθομιλουμένη έχουν άμεση σχέση και με τους ρευματισμούς σε ένα μεγάλο ποσοστό και πέρα από τους ισχυρούς πόνους που προκαλούν, αναφέρονται σε μια μόνιμη, ή σχεδόν μόνιμη φλεγμονή των αρθρώσεων που ως γνωστό κάθε φλεγμονή στο ανθρώπινο σώμα επιφέρει μια σειρά και άλλων νοσημάτων κύρια του καρδιαγγειακού συστήματος.
Το κεφάλαιο αρθρίτιδα, καθώς και οι ρευματισμοί αποτελούνται από μια σειρά δεκάδων διαφορετικών μορφών και συμπτωμάτων που σε προσεχή δημοσίευση θα τις αναλύσω την κάθε μια ξεχωριστά.
Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας.
Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις».
Στατιστικά Στοιχεία:
  • 103.000.000 άτομα στην Ευρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους.
  • Το 14% του ελληνικού πληθυσμού (1.400.000 Έλληνες) επισκέπτονται το γιατρό τους με προβλήματα των αρθρώσεων, μια παθολογική κατάσταση που προκαλεί πόνο, απώλεια εργατοωρών, κακή ποιότητα ζωής, γρήγορη συνταξιοδότηση και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σοβαρή αναπηρία στον πάσχοντα.
  • H αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας. Eίναι πιο συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών αν και ορισμένοι τύποι αρθρίτιδας μπορεί να επηρεάσουν και παιδιά.
  • Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από αρθρίτιδα και συχνά παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα.
Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της αρθρίτιδας είναι συνδυασμός διατροφής, καθημερινής άσκησης, βότανα και φαρμακευτικάαντιφλεγμονώδη ιδιοσκευάσματα.
Διαβάστε ακόμα:ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙΠΗΓΗ:
sansimera.gr

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας, ΑΘΡΙΤΙΔΑ, ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΟΝΟΣ & ΑΘΡΙΤΙΚΑ, ΑΘΡΩΣΕΙΣ, ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, GANODERMA LUCIDUM, CORDYCEPS,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα