Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

 
Υπαρκτό, όσο και επώδυνο όχι μόνο για τον
 
πάσχοντα
 
αλλά και για το οικογενειακό του
 
περιβάλλον. 

 
Το δε άσχημο είναι ότι ολοένα και αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισης του που ναι μεν μπορεί να οφείλονται κατά ένα μέρος στην έγκαιρη διάγνωση του, αλλά σίγουρα κύρια στις προηγμένες χώρες αυξάνετε σημαντικά.  

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21η Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Σήμερα, υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και 40.000.000 παγκοσμίως, ενώ από τη νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.

Εξάλλου, από τη νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει όλη η οικογένεια. Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.
Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ τόσο στην πρόληψη όσο και την αναστολή της  εξέλιξης του νοσήματος με φυσικά ιάματα, διατροφή και άσκηση.

Ας λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι το Alzheimer είναι συνδεδεμένο άμεσα με την κληρονομικότητα και δεν πλήττει μόνο του υπερήλικες.

Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά που έχει κάνει την εμφάνιση του ακόμα και από την ηλικία των 48.

Τέλος το Alzheimer δεν έχει προτίμηση σε άνδρες ή γυναίκες.  

Η διατροφή απλά θα βοηθήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος και θα πρέπει να αποφεύγουμε τις λιπαρές τροφές, το γρήγορο φαγητό και την υπερβολή στην ζάχαρη.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι το ελαιόλαδο θεωρείται ευεργετικό, τα ψάρια και κύρια η σαρδέλα και τέλος τα φρούτα και τα λαχανικά.

Επίσης το αλκοόλ σε περιορισμένες ποσότητες δεν είναι απαγορευτικό για το νόσημα ( 1 με 2 ποτήρια κόκκινο κρασί )

Τέλος ο καλής ποιότητας γνήσιος  καφές Arabica βοηθά σημαντικά τόσο στην εμφάνιση  όσο και στην αναστολή της εξέλιξης της νόσου.
Κατά την προσωπική μου άποψη ιδανικός τέτοιος καφές είναι ο Lingzhi Black Coffee της εταιρίας DXN Pharmaceuticals που συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα και το ίαμα Ganoderma που έχει και κλινικές αποδείξεις στην συγκεκριμένη νόσο.     

Από τα βότανα το γκινγκο  Ginkgo λέγετε ότι βοηθά την μνήμη όπως ο βασιλικός πολτός, αλλά κλινικές αποδείξεις δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Αντίθετα υπάρχουν για το βότανο του Αϊ Γιάννη, η βάλσαμο όπου χρειάζεται προσοχή στην χορήγηση του, το Ganoderma που θεωρείται ιδανικό και χωρίς παρενέργειες και τέλος το Lions Mane που είναι ειδικευμένο για την ανάπλαση των νευρικών κυττάρων όπου επίσης δεν έχει παρενέργειες.  

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης του Ganoderma και του Lions Mane πάνω Alzheimer στο  σε επόμενη δημοσίευση θα σας πληροφορήσω αναλυτικά.

 Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός

 

 

 
 
Διαβάστε ακόμα:
 

 

 



ΠΗΓΗ: sansimera.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα