Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

Είναι ο υπαρκτός κίνδυνος όλων των ανδρών που αντιμετωπίζεται
με επιτυχία μόνο αν τον κοιτάξουμε στα μάτια. 
 
 
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό της Γηραιάς Ηπείρου σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τον καρκίνο του προστάτη.
Περισσότεροι από 100.000 άνδρες στο δυτικό κόσμο και άγνωστος αριθμός στον υπόλοιπο πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του προστάτη, ο οποίος μπορεί να θεραπευθεί στο 70% των περιπτώσεων, αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Γι' αυτό καλείται ο ανδρικός πληθυσμός
άνω των 50 ετών να επισκέπτεται κάθε χρόνο
τον ουρολόγο του και να υποβάλλεται
σε δακτυλική εξέταση του προστάτη
και μέτρηση του προστατικού καρκινικού δείκτη (PSA).

Δεδομένα:

  • Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πρώτος διαγιγνωσκόμενος καρκίνος σε Ευρώπη και
    Αμερική και υπεύθυνος για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στις νεοπλασίες ετησίως, μετά τον καρκίνου του πνεύμονα.
  • Έχει υπολογισθεί ότι περίπου το 9,5% των ανδρών ηλικίας άνω των 50 ετών θα εμφανίσει καρκίνο προστάτη και περίπου το 2,5% αυτών θα καταλήξει από αυτή τη νόσο.
  • Ο καρκίνος του προστάτη στα αρχικά στάδια δεν συνοδεύεται από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συμπτώματα.
  • Μόνο σε προχωρημένα στάδια της νόσου εμφανίζονται διαταραχές της ούρησης η συμπτώματα που οφείλονται σε μεταστάσεις, με κυριότερο τον οστικό πόνο.
  • Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη είναι:

– H Ηλικία: Όσο μεγαλώνει ο άνδρας, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να αναπτύξει καρκίνο του προστάτη.
– Το Οικογενειακό Ιστορικό: Αν κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού (πατέρας, αδελφός) έχει καρκίνο του προστάτη, τότε ο κίνδυνος να αναπτύξει και ο ίδιος καρκίνο αυξάνεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο τακτικός έλεγχος συστήνεται να αρχίζει μια δεκαετία νωρίτερα, δηλαδή στα 40 έτη.
– Η Φυλή: Οι Αφρικανοί αναπτύσσουν με μεγαλύτερη συχνότητα καρκίνο του προστάτη σε σχέση με τους λευκούς η Ασιάτες.
– Η Διατροφή: Μία δίαιτα πλούσια σε ζωική λίπη και φτωχή σε φρούτα, λαχανικά και ψάρι θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
 
Πέρα από την συμπυκνωμένη πληροφόρηση που έχουμε από την δημοσίευση της  έγκριτης ιστοσελίδας σαν σήμερα,  θεωρώ απαραίτητο να συμπληρώσω ότι η φύση έχει πρόβλεψη απλόχερα όχι μόνο για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, αλλά και φορές ακόμα και την θεραπεία.

Η ρίγανη, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα παντζάρια, αμύγδαλα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα θαλασσινά, η σαρδέλα, είναι τροφές που μπορούμε εύκολα να τα εντάξουμε στα καθημερινά μας γεύματα με την σιγουριά ότι παρέχουμε στον εαυτό μας ( Οι άνδρες ) προστασία στον προστάτη.

Από την άλλη βιταμίνες D & E θα μας βοηθήσουν μετά την ηλικία των 50 επιπρόσθετα αρκεί να τις λαμβάνουμε σωστά από τις τροφές, ή κατά διαστήματα με μέτρο ως συμπλήρωμα σε ταμπλέτες και κάψουλες.

Ειδικευμένα βότανα, ιάματα για τον προστάτη μπορούν να θεωρηθούν, ο κουρκουμάς, ( Μάλιστα τελευταία γίνονται έρευνες και για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη ) η τσουκνίδα και ο κολοκυθόσπορος.

Κλινικές αποδείξεις όμως υπάρχουν τόσο για την προστασία, όσο και για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη μόνο για το Cordyceps εξειδικευμένα και για την γενικότερη αντικαρκινική δράση του Ganoderma Lucidum.

Τέλος έχει αποδεδειχθεί ότι η συχνή ερωτική επαφή είναι σύμμαχος της υγείας του προστάτη.   

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.

 Διαβάστε ακόμα:  
 

 

 ΠΗΓΗ:
www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα