Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Καφές & Ντεκαφεϊνέ !

Είναι τόσο αθώος όσο παρουσιάζεται  ?
Προσωπικά δεν θέλω να έχω καμία σχέση
όχι μόνο με τα ντεκαφεϊνέ γενικά ροφήματα,
αλλά ακόμα και από όλα εκείνα που μοιάζουν με μόδα
και ονομάζονται λάιτ !
( Συνήθως τρόφιμα Χαμηλών λιπαρών )

Εν προκειμένου θα προτιμήσω να περιορίσω τους καφέδες μου αν αισθανθώ ότι με ενοχλούν, ή θα κάνω αυτό που κάνω εδώ και τρία χρόνια που πίνω καφέ εμπλουτισμένο με Ganoderma Lucidum μιας και εξουδετερώνει αφενός την τοξικότητα του καφέ και αφετέρου μου προσφέρει εγγυημένη προστασία στο καρδιαγγειακό μου σύστημα.

Ας γνωρίσουμε όμως τους λόγους αποφυγής των ντεκαφεϊνέ ροφημάτων.

 
Η καφεΐνη είναι ουσία που περιέχεται στον καφέ, το τσάι, τα ενεργειακά ποτά και αλλού και είναι υπεύθυνη για τη διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος. 

Θεωρείται ότι προσφέρει και άλλα οφέλη στην υγεία όπως μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης όμως, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, αϋπνία, άγχος και ανησυχία, ενώ η απότομη διακοπή της μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα στέρησης, όπως πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα. 

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν καφέ χωρίς καφεΐνη. 

Ο ντεκαφεϊνέ καφές ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Ο λόγος σχετίζεται με τις τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή της καφεΐνης.

Η πιο συνηθισμένη χημική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή της καφεΐνης είναι η άμεση εξόρυξη.

Πρόκειται για τον εμποτισμό πράσινων κόκκων καφέ σε ένα διάλυμα νερού και ενός χημικού διαλύτη, το χλωριούχο μεθυλένιο ή αλλιώς οξικός αιθυλεστέρας.

Αφού ο διαλύτης εκτελεί τη χημική αυτή αντίδραση, οι κόκκοι ξεπλένονται με νερό.

To χλωριούχο μεθυλένιο είναι ένα πτητικό, άχρωμο υγρό με οσμή χλωροφόρμιου.
Το χλωριούχο μεθυλένιο χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανικές διεργασίες σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες:

Στη φαρμακοβιομηχανία, στις κατασκευές για την αφαίρεση χρωμάτων, για την παραγωγή κόλλας και αφρού πολυουρεθάνης κα.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι η καφεΐνη να αφαιρεθεί πλήρως από τους κόκκους καφέ.

Όταν το χλωριούχο μεθυλένιο εισέρχεται στο σώμα σας, μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο παρεμποδίζει την κυκλοφορία του οξυγόνου.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων και άλλα προβλήματα υγείας.

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και να φανταστείτε ότι και κόπος έτσι μειώνονται και τα λιπαρά από τα τρόφιμα.

Σε ότι αφορά τον καφέ με Ganoderma που έχω εντάξει στην καθημερινότητα μου, επέλεξα και χρησιμοποιώ μόνο τον Lingzhi BlacK της Coffee DXN Pharmaceuticals.

Είναι ένας άριστος Arabica καφές πρώτης διαλογής, με πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα.

Για την εργασία μου και το σπίτι προμηθεύαμε την mega pack συσκευασία του κιλού, αλλά και δεν θα μου λείψουν ποτέ και τα ατομικά του φακελάκια.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού



Πηγή: onmed 
 
 
 
Διαβάστε ακόμα:

 


Ganoderma lucidum| Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν εδώ
Ganoderma Black Coffee| Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν ΕΔΩ

 Ταμπλέτες Σπιρουλίνας| Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν εδώ



Πηγή: onmed

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα