Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Γρήγορο αδυνάτισμα ?

Αν και είμαι τελείως αντίθετος με την απότομη απώλεια πολλών κιλών,

βρήκα εξαιρετικού ενδιαφέροντος το άρθρο αυτό και μόνο ως εκκίνηση μιας σωστής, οργανωμένης δίαιτας σας το παραθέτω.
Μαγικά χάπια ( που κατά την γνώμη μου το πιθανότερο είναι να είναι αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. ) που κόβουν την όρεξη, ρόφημα που αδυνατίζει, σκόνες που αντικαθιστούν τα γεύματα, σούπες και χυμοί που μεταβολίζουν το λίπος, μασαζοκορσέδες και ένα σωρό άλλα, έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο.
Το γεγονός όμως παραμένει ένα.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους απλά δεν μας προσφέρουν τίποτα και αντίθετα μάλιστα εγκυμονεί ο κίνδυνος σοβαρής διατάραξης της λειτουργίας του οργανισμού μας, στην δε καλύτερη περίπτωση ( Μικρή ) μπορεί να υπάρξει μια απώλεια κιλών που όμως θα μας επιστραφεί πίσω σύντομα και μάλιστα με τόκο.

Ας δούμε τώρα και μια άλλη άποψη.

Δίαιτες αποτοξίνωσης

Συνήθως πρόκειται για υγρές δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών τη βδομάδα. Περιλαμβάνουν συνήθως μόνο φρούτα και λαχανικά.

Σχόλιο

  • Η γρήγορη απώλεια αποτελεί μια κύρια αιτία της γρήγορης επαναπρόσληψης.
  • Η στέρηση τροφών δημιουργεί στον οργανισμό τις προϋποθέσεις για υπερφαγικά επεισόδια μετά το πέρας της δίαιτας. Έτσι, το άτομο υπερκαταναλώνει τροφές που του έλειψαν και στερήθηκε.
  • Η απώλεια βάρους είναι αποτέλεσμα απώλειας υγρών και μυικού ιστού και όχι λίπους.

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της μπορεί να καταναλωθεί απεριόριστη ποσότητα τροφής, αρκεί αυτή να προέρχεται από πρωτεϊνούχες ή λιπαρές τροφές και όχι από υδατάνθρακες. Έτσι μπορεί να καταναλώνονται άφοβα και μέχρι σκασμού μπέικον, αυγά, κρέας, βούτυρο κα., αλλά όχι μακαρόνια, πατάτες, ψωμί κ.α. συναφή αμυλώδη. Ωστόσο το "κρυφό χαρτί" της δίαιτας αυτής είναι ότι πρέπει μετά από κάθε γεύμα να καταναλώνεται γκρέιπφρουτ ή χυμός γκρέιπφρουτ γιατί έχει το χαρακτηριστικό "να διαλύει τα λίπη". Μάλιστα, οι εφευρέτες της διατείνονται ότι όσο περισσότερο τρως τόσο περισσότερο χάνεις. Και συνεχίζουν: αν δεν χάσεις στην αρχή μην απογοητευτείς, έτσι πρέπει, μετά την πέμπτη μέρα θα χάνεις 3 κιλά την εβδομάδα.

Σχόλιο

  • Το γκρέιπφρουτ δεν διαλύει τα λίπη. Ο μόνος γνωστός τρόπος για να κάψει ο οργανισμός λίπος είναι όταν η ενέργεια που καταναλώνεις είναι μικρότερη από αυτή που ξοδεύεις.
  • Είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, γεγονός πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για βραχύβια χρήση.
  • Ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε πολλές παθήσεις.
  • Η στέρηση πολλών τροφών τις κάνει πολύτιμες για τον οργανισμό, ο οποίος μετά το τέλος της δίαιτας θα τις υπερκαταναλώσει.

Η δίαιτα της Λαχανόσουπας

Πρόκειται για μία ειδική συνταγή σούπας λαχανικών βασισμένη στο λάχανο. Η λαχανόσουπα αποτελεί το καθημερινό πιάτο σε ένα αυστηρά υποθερμιδικό πρόγραμμα διάρκειας 7 ημερών. Παράλληλα με τη σούπα, ο διαιτώμενος καταναλώνει και άλλες τροφές όπως φρούτα, άπαχο γάλα, λαχανικά και μικρή ποσότητα ψαριού και κρέατος. Εφευρέθηκε ένα εβδομαδιαίο μοντέλο με διαφορετική προσθήκη τροφής στην καθημερινή λαχανόσουπα, "ντύνοντας" έτσι επιστημονικοφανώς ένα όχι σωστό διαιτητικό σχήμα. Οι υποστηρικτές της δεν διατείνονται λιποδιαλυτική δράση για τη λαχανόσουπα, αλλά προτείνουν το μοντέλο αυτό ως μία λύση αποτοξίνωσης στη σημερινή εποχή της υπερκατανάλωση κρέατος.

Σχόλιο

  • Υπερβολικά μονότονη, δημιουργώντας, ακόμα και στο διάστημα της μίας εβδομάδας το αίσθημα της στέρησης.
  • Ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά και κατ' επέκταση άτομα σε ομάδες κινδύνου (εγκυμονούσες, θηλάζουσες, παιδιά, άτομα με ιστορικό συνεχών διαιτών κα) δεν πρέπει να τις δοκιμάζουν.

Όλες οι προαναφερόμενες δίαιτες αποτελούν μη επιστημονικό τρόπο απώλειας βάρους, επικίνδυνο για την υγεία, δεν προτείνουν ένα γενικότερο πρόγραμμα αλλαγής τρόπου ζωής και προάγουν το φαινόμενο yo-yo που αποδεδειγμένα οδηγεί σε αύξηση βάρους και προβλήματα υγείας.

Καλό θα ήταν λοιπόν αν θέλουμε αυτό το καλοκαίρι να είμαστε πιο λεπτοί και πιο υγιείς να μην υποκύψουμε στον πειρασμό του "εύκολου και γρήγορου" αποτελέσματός. Αυξάνοντας τη σωματική μας δραστηριότητα με το κολύμπι και το παιχνίδι στην παραλία και ακολουθώντας παράλληλα ισορροπημένη διατροφή μπορούμε να χάσουμε με αργό και σταθερό ρυθμό τα κιλά που μας βασανίζουν.

Η άποψη μου.

Ναι σίγουρα τα περιττά κιλά πρέπει όλοι, όσοι τα έχουμε δηλαδή να τα μειώσουμε όμως με άσκηση, διατροφή και συγκεκριμένα συμπληρώματα με στόχο στο βάθος του χρόνου.

Όσο πιο αργά θα χάσουμε τα κιλά μας, τόσο δεν θα κινδυνεύουμε να τα ξανά πάρουμε πίσω.

Αρχικά θα πρέπει να επανα-κινήσουμε τον μεταβολισμό μας.

Η Spiroulina και το Ganoderma Lucidum είναι ο καταλληλότερος σύμμαχος γι’ αυτό σε συνδυασμό ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Παράλληλα, αφαιρούμε τελείως τα ανθρακούχα αναψυκτικά, μειώνουμε την ζάχαρη μας στον καφέ σιγά, σιγά, το ψωμί, καθώς και την μερίδα μας στο πιάτο και τέλος ακλουθούμε τα εξής τρικ:

        I.            Πέντε γεύματα την ημέρα. ( Πρωινό, πρόγευμα, κυρίως γεύμα, απογευματινό, βραδινό )

      II.            Εντάσσουμε φρούτα και λαχανικά στην κύρια διατροφική μας συνήθεια ακόμα και στο κυρίως γεύμα.

    III.            Στην διατροφή μας συμπεριλαμβάνουμε τα πάντα.

    IV.            Περιοριζόμαστε απλά στο αίσθημα του χορτασμού και όχι της βαρυστομαχιάς.

      V.            Φροντίζουμε έτσι ώστε μετά το μεσημεριανό μας κυρίως γεύμα τουλάχιστον για μια ώρα να μην ξαπλώνουμε.

    VI.            Διατηρούμε ένα σταθερό ωράριο των γευμάτων αυστηρά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

  VII.            Καταναλώνουμε πάνω από τρία λίτρα νερό την ημέρα.

VIII.            Περιορίζουμε έως καταργούμε την κατανάλωση αλκοόλ.

    IX.            Βαδίζουμε καθημερινά σε επίπεδο mars.

      X.            Επιλέγουμε συνδυασμένες τροφές συμπεριλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

    XI.            Αποβάλουμε το άγχος για την απώλεια των περιττών κιλών. ( Απλά σε όποιων αρέσουμε )

  XII.            Τέλος ζυγιζόμαστε σε σταθερή ώρα μια φορά την εβδομάδα. ( Κατά προτίμηση πρωί μετά την τουαλέτα )  


Αυτά με  εξατομικευμένη δοσολογία ανάλογη των αναγκών Spiroulina,  τουλάχιστον δυο καφέδες με Ganoderma Lucidum Black και με κάψουλες  Reishi Gano RG και Ganocelioum  θα μας εξασφαλίσουν ενεργοποιημένο, δραστήριο μεταβολισμό ( Τυχών ατασθαλία μας δεν θα επηρεάζει το σωματικό μας βάρος ) και απώλεια 3 – 4 κιλών ανά μήνα έως ότου επιτευχτεί ο στόχος μας.

Παράλληλα τόσο το Ganoderma Lucidum όσο και η καθημερινή μας άσκηση ( Περπάτημα ) θα μειώσει τον κίνδυνο χαλάρωσης του σώματος μας με τα τόσα αντιαισθητικά προβλήματα.

Ganoderma lucidum| Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν εδώ
Ganoderma Black Coffee| Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν ΕΔΩ

 Ταμπλέτες Σπιρουλίνας| Προμηθευτείτε το πιστοποιημένο προϊόν εδώ


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα