Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μήπως ήρθε η μέρα να σταματήσεις να καπνίζεις ?

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

 
Κοινά αποδεκτό από όλους μας είναι πως το κάπνισμα δεν προσφέρει τίποτα στην υγεία του ανθρώπου, αντίθετα μάλιστα μόνο αρνητικά προσωνύμια
έχει για αυτήν.
Όμως και πέρα των επίσημων στατιστικών που θα ακολουθήσουν οι καπνιστές έχουν αντικειμενικές δυσκολίες για την διακοπή του τόσο με το δηλητήριο που προκαλεί εθισμό και ονομάζεται νικοτίνη, όσο και με την συνήθεια των κινήσεων και της γεύσης.  

Εδώ και τώρα απαλλαγή.
 
 
Σήμερα υπάρχουν τρόποι αποτροπής αυτής της βλαβερής πράξης αρκεί ο κάθε καπνιστής να εξοπλιστεί με θέληση και πραγματικά να προσπαθήσει.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος λοιπόν που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Η Ελλάδα δυστυχώς είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών.
Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.
Συντριπτικά είναι και τα στατιστικά της παθογένειας από το τσιγάρο στον άνθρωπο που τονίζω ιδιαίτερα ότι συμπεριλαμβάνονται και οι παθητικοί καπνιστές σε αυτό.
Ο καρκίνος του φάρυγγα, λάρυγγα και των πνευμόνων προηγείται με ένα ποσοστό πάνω από 89%
Ακολουθούν οι καρδιοπάθειες και τα νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος με 75%.
Τέλος, γενικότερα σε ένα ποσοστό πάνω από το 95% το κάπνισμα ενοχοποιείται για όλες τις πνευμονοπάθειες.
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
 


 
 

 

 

Πηγή: sansimera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα