Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τα κιλά μπορεί να χάθηκαν, αλλά νοσείς βαρέως !

Αδυνατιστικά σκευάσματα οδηγούν στην εντατική!

 
Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον ως άρθρο και απόλυτα σύμφωνο με τις αρχές μου.


Αρχές που δεν σας έκρυψα ποτέ είτε μέσα από το blog, είτε σε δια ζώσης συνομιλίες.

Διαβάζοντας προσεκτικά στην συνέχεια θα κατανοήσετε απόλυτα γιατί σας αποτρέπω το να στοχεύσετε σε πολλά κιλά αδυνατίσματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Χάστε πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα»,
«Αποκτήστε αναλογίες μοντέλου»,
«Επιτέλους, θα έχετε το κορμί των ονείρων σας»…

Η διαφήμιση χαπιών αδυνατίσματος -κυρίως μέσω διαδικτύου, αλλά και μέσω παρουσιάσεων τελεμάρκετινγκ- αποτελεί φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, με το υπουργείο Υγείας να το έχει αποδεχθεί ως μείζον πρόβλημα. Κι αυτό διότι, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση των σκευασμάτων αυτών, και αποκρύπτονται τεχνηέντως από τους επιτήδειους, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό…

Οι καταγγελίες από πολίτες, που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας και οδηγήθηκαν ακόμη και στην εντατική από τη χρήση των, κατά τα άλλα, «θαυματουργών» αυτών φαρμάκων, ολοένα και πληθαίνουν.

{ Μάλιστα, γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα ότι υπεβλήθη σε εγχείρηση διάτρησης στομάχου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, μετά τη λήψη αδυνατιστικών χαπιών. }

 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των σκευασμάτων αυτών, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των μη συνταγογραφούμενων και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο.

Στην έξαρση του φαινομένου έχει συμβάλει σημαντικά η καθιέρωση της αγοραπωλησίας φαρμάκου μέσω ίντερνετ, η οποία καταργεί την ασφάλεια στην εκτέλεση των συνταγών και στη διακίνηση των φαρμάκων, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.

Έτσι, τα ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων ή αλλιώς e-shop φαρμακεία «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια στο διαδίκτυο, με τη  νομιμότητά τους να παραμένει θολή, ενώ το αρμόδιο υπουργείο αναζητά ένα σαφέστερο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους.

Η βασική διαφορά των νόμιμων ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων με τα παράνομα έγκειται στο ότι τα πρώτα συνδέονται άμεσα με τον φαρμακοποιό της γειτονίας μας και το φαρμακείο του, καθώς έχουν σαφή στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα τους.

Επιπλέον, δεν πωλούν φάρμακα, αλλά παραφαρμακευτικά προϊόντα -συμπληρώματα διατροφής, δερμοκαλλυντικά, αντιηλιακά-, τα οποία δεν συνταγογραφούνται.

Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται και αδυνατιστικά.

Εν αντιθέσει, στα παράνομα ηλεκτρονικά φαρμακεία διατίθενται φάρμακα, ενώ αναφέρονται συνήθως στα στοιχεία επικοινωνίας το κινητό τηλέφωνο και το μικρό όνομα ενός «υποτιθέμενου» επαγγελματία.

Αδυνατιστικά μόνο με έγκριση του ΕΟΦ

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Λουράντο, πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), «τα σκευάσματα που κυκλοφορούν μέσω φαρμακείων και αφορούν το αδυνάτισμα είναι όλα εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ)».

Όπως τονίζει: «Δρουν κατά κύριο λόγο στο κέντρο της όρεξης ή της διούρησης, στη λιποδιάλυση και στην εν γένει λειτουργία της πέψης και της καύσης.

Μπορεί να μην χορηγούνται με ιατρική συνταγή, ωστόσο ο φαρμακοποιός οφείλει να λάβει υπόψη το ιστορικό του πελάτη και βάσει αυτού να κινηθεί αναλόγως.

Για παράδειγμα, αν μία γυναίκα πάσχει από υπερθυρεοειδισμό, ο φαρμακοποιός πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να της χορηγήσει προϊόντα που περιέχουν ιώδιο, διότι ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας της».

Ηλεκτρονικά «φαρμακεία»… καφετέριες


Οποιοσδήποτε φαρμακοποιός κινεί σκευάσματα εκτός εγκρίσεων ΕΟΦ είναι παράνομος και διώκεται ποινικά, φέροντας αποκλειστικά ο ίδιος ευθύνη», διαμηνύει ο κ. Λουράντος, ενώ εξηγεί: «Όταν γίνεται ανάκληση ενός φαρμάκου, ο ΕΟΦ ενημερώνει τον ΠΦΣ, ο οποίος γνωστοποιεί το περιστατικό στα φαρμακεία της χώρας».

Η παράνομη διακίνηση αδυνατιστικών φαρμάκων γίνεται, ως επί το πλείστον, είτε από υπηρεσίες τελεμάρκετινγκ, είτε από ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων. «Το 80% των ηλεκτρονικών αυτών φαρμακείων χαρακτηρίζονται ως παράνομα, με τους ιδιοκτήτες τους να μην είναι καν φαρμακοποιοί με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου, αλλά επιτήδειοι που πωλούν φάρμακα για δικό τους κέρδος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία των πολιτών», σημειώνει, για να μας παραθέσει ένα ενδεικτικό παράδειγμα:

«Αναζητήσαμε ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο και θελήσαμε να επισκεφθούμε από κοντά την έδρα του.

Πήγαμε, λοιπόν, στη διεύθυνση, που αναγραφόταν στην ιστοσελίδα του, αλλά αντί για φαρμακείο στη Γλυφάδα, βρήκαμε… μια καφετέρια!

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το μέγεθος του προβλήματος…».

«Ο ΠΦΣ και ο ΕΟΦ μπορούν να τα καταγγείλουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο»

«Έχουμε καταθέσει ως ΠΦΣ σχετική τροπολογία στο Υπουργείο Υγείας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων και την ανάγκη δημιουργίας νέου νομοθετικού πλαισίου, μέσω του οποίου θα καθορίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης της λειτουργίας των νόμιμων ηλεκτρονικών φαρμακείων», διευκρινίζει ο κ. Λουράντος και συμπληρώνει:

«Έχουμε ενημερώσει το υπουργείο για την επικινδυνότητα των διαφημιστικών μηνυμάτων, που κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αφορούν σκευάσματα για το αδυνάτισμα, την υπογονιμότητα και τη στυτική δυσλειτουργία. Εμείς και ο ΕΟΦ μπορούμε απλώς να καταγγείλουμε ό,τι υποπέσει στην αντίληψή μας, αλλά, από εκεί και ύστερα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτ” άλλο».

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν, ότι ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει δώσει οδηγία να ελεγχθεί πλήρως το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων-φαρμακείων στη χώρα μας και προσεχώς αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος.

Για το ίδιο θέμα, προσπαθήσαμε να έχουμε και την επίσημη τοποθέτηση του ΕΟΦ. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, όμως, μέχρι στιγμής ο οργανισμός σιωπά, αφήνοντας αναπάντητο το ζήτημα της στάσης του απέναντι σε σκευάσματα που δεν φέρουν την άδειά του.

 

Χριστίνα Φαραζή

 

Συμπληρώνοντας, χωρίς ίχνος παρέμβασης και αμφισβήτησης της εγκυρότητας του άρθρου θα τονίσω τα εξής:

          I.            Διευκρινίζω ότι το άρθρο δεν αναφέρετε μόνο σε σκευάσματα με μορφή ταμπλέτας, ή κάψουλας. Σαφέστατα συμπεριλαμβάνει ροφήματα, σταγόνες, χυμούς κ.α.  που προκύπτουν από χημικές ουσίες ή από ένα η πολλά βότανα.

        II.            Η λειτουργία του οργανισμού διαταράσσετε ακόμα και σε αυτούς ή αυτές που αποφάσισαν να μην τρώνε καθόλου, ή να υποσιτίζονται προκομμένου να δουν την ζυγαριά τους να κατεβαίνει ραγδαία. Υπάρχουν ειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που θα σας καλύψουν οργανισμό και σώμα σε ενέργεια.  

      III.            Οι παρενέργειες που προκαλούν τέτοιου τύπου σκευάσματα δεν είναι μόνο οι αναφερόμενες. Προκαλούν μεγάλες φθορές και φορές μη ανατάξιμες παθήσεις κύρια στο λεμφικό, νευρικό και γαστρεντερικό σύστημα. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα είναι το φαινόμενο γιο, γιο που κατά 95% παρουσιάζουν. Δηλαδή τα κιλά που χάθηκαν με όλους τους προαναφερόμενους κινδύνους να σου επιστρέφουν πίσω με τόκο. ( Έχασα 15 κιλά και μόλις σταμάτησα τα σκευάσματα αυτά σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να τρώω ιδιαίτερα έβαλα 20. )

     IV.            Τέλος θα υπερθεματίσω την αξία του φαρμακείου της γειτονιάς σας. Μόνο αυτό ξέρει, έχει όλο το ιστορικό της υγείας σας. Να είστε επιφυλακτική επιεικώς σε άτομα που σας συστήνουν τέτοιου τύπου σκευάσματα χωρίς να σας ζητούν πληροφορίες για την κλινική σας εικόνα.  
 
 
              Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ
και στο εξής.
Τα μαϊμού διαδικτυακά φαρμακεία δεν προμηθεύουν
μόνο αδυνατιστικά, αλλά και άλλα σκευάσματα αγνώστου προελεύσεως που κάνουν τους άνδρες δυνατούς,
τις γυναίκες θερμές και τα σώματα όλων φέτες. ΠΡΟΣΟΧΗ.
 
 

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:
Αδυνάτισμα και καλή υγεία ? & Αδυνάτισμα :   &  Myco Veggie & η φιλοσοφία του
 
 
Πηγή: altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα