Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Γανοθεραπεία.


Μέρος 1ο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεται για την περίπτωση ανάγκης εισαγωγής σας στην Γανοθεραπεία


 
Δεν μοιάζει να είναι ακόμα μια μόδα των φυσικών ιαμάτων γιατί επιστημονικά έχει αποδεδειχθεί η δράση για το Ganoderma Lucidum.

Πολλά είναι τα αποδεδειγμένα ευεργέτημα του στον άνθρωπο ακόμα και από απλές μικρές καθημερινές του λήψεις, πράγμα που προδικάζει ίαση στην περίπτωση εισόδου ασθενούς στην Γανοθεραπεία.

Ποια είναι όμως η Γανοθεραπεία ?

Γανοθεραπεία ονομάζουμε την στοχοποιημένη και συστηματική λήψη Γανοδέρματος με εξατομικευμένες δοσολογίες επί μακρό χρονικό διάστημα.    

Για να γίνει πιο κατανοητή η παρακάτω αναφορά στην Γανοθεραπεία και τον τρόπο δράσης υπέρ της γενικότερης αποκατάστασης ή και διατήρησης της υγείας από το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano ή Canoselium οφείλω με λόγια απλά να αναφερθώ επιγραμματικά για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και ο οργανισμός.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από οστά, μυς, χόνδρους και όργανα υποστηριζόμενα από τις λειτουργιές του οργανισμού που αποτελείται από τα εξής βασικά συστήματα:

  1. Καρδιαγγειακό σύστημα.
    Είναι ένα βασικό σύστημα και αποτελείται από αρτηρίες φλέβες και αγγεία που ως εργασία έχουν να μεταφέρουν με το αίμα και την κυκλοφορία του το οξυγόνο τις τροφές και τις ιαματικές ουσίες προκειμένου να διατηρείται η απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων και κατά συνέπεια ιστών, οργάνων, αδένων κτλ
  2. Αναπνευστικό σύστημα. Αποτελείται από τους πνεύμονες με εργασία να μεταφέρει στο αίμα το οξυγόνο και να αποβάλει από αυτό το διοξείδιο.
  3. Το γαστρεντερικό σύστημα. Αποτελείται από τον γαστρεντερικό σωλήνα, ( Οισοφάγο, στομάχι, δωδεκαδάκτυλο, λεπτό και παχύ έντερο, κ.α. ) όπου εργασία έχει να αφομοιώνει, απορροφά θρεπτικές και ιαματικές ουσίες και να τις εναποθέτει στο αίμα προκειμένου να τις μεταφέρει με την σειρά του σε όλο το σώμα.
  4. Νευρικό σύστημα. Αποτελείται από νεύρα, τένοντες, νευροδιαβιβαστές, νευρώνες για να δίνει κίνηση στο σώμα και τον οργανισμό με τον συμπαθητικό τρόπο ή τον παρασυμπαθητικό. Και εδώ το αίμα είναι που διατηρεί την ζωή στα νευρικά κύτταρα.
  5. Ουροποιητικό σύστημα.
    Αποτελείται από τους νεφρούς, τους ουροδόχους σωλήνες, την ουροδόχο κίστη κ.α. με σκοπό να αποβάλει από το αίμα όλα τα άχρηστα και τοξικά υγρά ( Τοξίνες κτλ )
  6. Μυο-σκελετικό σύστημα. Αποτελείται από μυς, οστά και χόνδρους στις αρθρώσεις και ως σκοπό έχει να μας δίνει κίνηση, μορφή και δύναμη. Την διατήρηση του και αυτό το σύστημα την οφείλει στην κυκλοφορία, μικρό-κυκλοφορία του αίματος.
Το ΠΑΖΛ του ανθρωπίνου σώματος το συμπληρώνουν όργανα ( Δέρμα, ήπαρ κτλ ) και αδένες ( Χολή, Θυρεοειδής κτλ )

Συνοψίζοντας όλα τα προαναφερόμενα για να διατηρηθούν στην ζωή χρειάζονται οξυγόνο, νερό, και θρέψη που πραγματοποιούνται από το αίμα και η καλή του κυκλοφορία εξασφαλίζει την υγεία.

Τι συμβαίνει με το Γανόδερμα ?

 
Το Ganoderma Lucidum κλινικά απέδειξε ότι με τις 300 και πλέων θεραπευτικές, ιαματικές του ουσίες ( Μοναδικό ) λειτουργεί βάση της προαναφερόμενης αρχής της ζωής.

Δηλαδή όλες του οι δραστικές ουσίες συνεργάζονται αρμονικά και εν’ αρχή στηρίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα. ( Κυκλοφορία του αίματος, διάλυση θρόμβων, ποιότητα στην ροη του και την περιεκτικότητα σε οξυγόνο, νερό και θρεπτικά συστατικά, δημιουργία παράπλευρης κυκλοφορίας στα τριχοειδή όπου αυτό θα απαιτηθεί. ) 

Στην συνέχεια με ανοικτή την δίοδο,( Καλή κυκλοφορία του αίματος και σωστή μεταφορά όλων των απαραίτητων ουσιών ) η κάθε ιαματική ουσία της σύνθεσης του βρίσκει τον στόχο της και δρα θεραπευτικά στην ρίζα του προβλήματος και ΟΧΙ μόνο στα συμπτώματα του.

Όποιος κατανοήσει ( αν και απλοϊκός ) τον μηχανισμό δράσης του Γανοδέρματος θα του προσάψει αβίαστα τον χαρακτηρισμό ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ.

Όμως το ίαμα των αυτοκρατόρων της κλασικής ιατρικής επιστήμης της Άπω Ανατολής δεν σταματά εδώ.

Είναι απαλλαγμένο από παρενέργειες και επικίνδυνες συνέργιες γιατί όλες του οι δραστικές ουσίες είναι υδατο-διαλυτές αφενός και αφετέρου και  κυριότερο είναι ένα από τα λίγα προσαρμογόνα βότανα.

Δηλαδή από την μια δεν επιβαρύνει κύρια νεφρούς, συκώτι με αφύσικες και επιβαρυντικές  πυκνότητες σε αυτά και αποβάλλεται από τον οργανισμό μα και από την άλλη ο οργανισμός θα λάβει τις ποσότητες που απατούνται προκειμένου να λειτουργήσει ( Ιαθεί ) σωστά.

Για παράδειγμα θα δει ίαση και ο υπερτασικός εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, αλλά και ο υποτασικός.

Το ίδιο καλό θα κάνει σε έναν που πάσχει από υψηλή χοληστερόλη, αλλά και σε αυτόν που πάσχει από χαμηλή.

Κοντολογίς θα φέρει, αργά ή γρήγορα και αυτό είναι δεδομένο, όλους του δείκτες μέτρησης του οργανισμού ( Λευκά, ερυθρά, ασβέστιο, σίδηρο, τριγλικερίδια, τανξαμινάσεις, κάλιο κτλ ) στα φυσιολογικά επίπεδα ακόμα και όλες τις εκκρίσεις των ρυθμιστικών ορμονών.

Δεν χαρακτήρισε τυχερούς ο Διοσκουρίδης τους Κινέζους ιατρούς που το είχαν στην θεραπευτική τους φαρέτρα, όπως και αυτή δεν το ονομάτισαν τυχαία το βότανο της αθανασίας και το ελάμβαναν λόγο σπανιότητας μόνο αυτοκράτορες τους.
 
Συνεχίζεται
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
 
 

3 σχόλια:

Άρθρα

σχετικά άρθρα