Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Καρδιαγγειακό σύστημα.

Κατά την προσωπική μου άποψη το καρδιαγγειακό σύστημα
είναι το Α & το Ω της ύπαρξης της  ζωής
όχι μόνο του ανθρώπου, αλλά κάθε σπονδυλωτού οργανισμού.



Κοντολογίς το καρδιαγγειακό μας  σύστημα είναι ένα σύστημα οργάνων που είναι υπεύθυνο για την παροχής οξυγόνου ιαματικών και θρεπτικών ουσιών που δια μέσου των    φλεβών, αρτηριών και αγγείων  προμηθεύει όλα τα κύτταρα μας και αντίστροφα αποβάλει από αυτά τα απόβλητα, τοξίνες. 

Το μέσο μεταφοράς όλων αυτών είναι το αίμα.

Αναλυτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

        I.            Η διανομή οξυγόνου σε όλο μας το σώμα.

     
II.            Η διανομή θετικών ουσιών. ( Βιταμίνες, μέταλλα, άλατα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κτλ )

    III.            Η διανομή ιαματικών ουσιών. ( Από βότανα, μπαχαρικά και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα )

    IV.            Η μεταφορά των μεταβολικών αποβλήτων από τα κύτταρα. ( Διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες κτλ )

      V.            Η μεταφορά και διανομή νερού.  Θυμίζω το 70% του ανθρώπινου σωματικού βάρους αποτελείται από νερό )

    VI.            Η ενιαία ρύθμιση της θερμοκρασίας σε όλο το σώμα.

  VII.            Η σωστή ανάπλαση των κυττάρων. ( Διεργασία που μας διατηρεί στην νεανικότητα )

VIII.            Τέλος, η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού. ( Έκκριση ορμονών, ενζύμων κτλ )

Εξαρτώνται από την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.
 
Σε όλη ασφαλώς αυτή την  λειτουργία σημαντικότατο ρόλο παίζει η καρδιά και οι πνεύμονες , που θα αναλύσουμε σε άλλο δημοσίευμα μας,  πέρα από την καθαρή διατήρηση των αυλών σε φλέβες, αρτηρίες και τριχοειδή αγγεία σε συνάρτηση της καλής, φυσιολογικής  πηκτικότητας του αίματος.

 
Τι μπορεί να διαταράξει την σωστή λειτουργία όλων των προαναφερομένων ?

        I.            Οι τοξίνες της σύγχρονης ζωής. ( Εξωτερική παράγοντες  που προέρχονται από το περιβάλλον, την διατροφή, την στατικότατα )

      II.            Ο σχηματισμός θρόμβων στο αίμα. ( Που προέρχονται κύρια από την διατροφή και το περιβάλλον )

    III.            Η έλλειψη νερού. ( Που θα δημιουργήσει αφυδάτωση )

    IV.            Η έλλειψη οξυγόνου.

      V.            Τέλος, η φυσιολογική γήρανση.

 
Ποια θα μπορούσε να είναι η φυσική αντίσταση ακόμα και του χρόνου της κακής λειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος ?

       
 
I.            Ο εναρμονισμός μας με την φυσική ζωή. ( Φυσική, φυσιολογική διατροφή, πρόγραμμα σταθερό της ημέρας, αποφυγή πολυφαρμακίας κ.α. )

Θα ήταν ατόπημα να θεωρήσει κάποιος ότι η εναρμόνιση με την φύση είναι μόνο το να εγκαταλείψουμε όλοι το άστυ και να ζήσουμε στο εφεξής σε αγρούς, βουνά και θάλασσες.

Όμως η διατροφή μας μπορεί να έρθει σε μια λογική ισορροπία συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα.

Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, κρέας και ψάρι, πάντα στην εποχή τους.

Θα θυμίσω σε όλους ότι παγκοσμίως η Ελληνική κουζίνα θεωρείται αν όχι η καταλληλότερη για την μακροζωία, μια από τις πρώτες.

Η χρήση στην διατροφή μας ακόμα και την  μαγειρική του ελαιολάδου  έχει αποδεδειχθεί ότι συμβάλει θεαματικά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Αποφεύγουμε τα συντηρητικά,  τις υπερβολές στα τεχνητά λίπη,  τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Εχθρός επίσης του καρδιαγγειακού είναι σίγουρα και ο άστατος τρόπος ζωής γενικά.

Από τις ώρες διατροφής, τις ποσότητες αυτής,  μέχρι και τις ώρες ξεκούρασης και ύπνου.

Βάλτε πρόγραμμα στην καθημερινότητα σας από μικρές ηλικίες και δεν θα χάσετε.

Το βιολογικό ρολόι υπάρχει.

Τέλος.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στην υπερβολική χρήση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Αναμφίβολα τα φάρμακα σώζουν ζωές, αλλά μόνο ο γιατρός και ο φαρμακοποιός ξέρουν να τα χειρίζονται σωστά.

Η υπερβολική και αυτόβουλη κατανάλωση σε παυσίπονα, αγχολυτικά, αντιβιοτικά και αντισταμινικά  έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα τραγικές συνέπιες.
     
II.            Η καθημερινή σωματική μας άσκηση. ( Ανεξάρτητα αν η εργασία μας είναι ορθοστασίας ή κουραστική )

Δεν λέω, ο καναπές με την τηλεόραση, το κομπιούτερ ακόμα και στο κρεβάτι μας και οι ατελείωτες ώρες στα καφέ έχουν την χάρη τους, όμως τεμπελιάζουν σώμα και οργανισμό τραγικά.

Πέρα από το μυϊκό και αερόβιο μας, τεμπελιάζουν και το καρδιαγγειακό έτσι που στην ροη του αίματος σχηματίζονται τοπικές  λιμνάζουσες καταστάσεις.

Η δικαιολογία η δουλεία μου είναι κουραστική δεν μετριάζει τα προαναφερόμενα.

Μια ώρα σταθερού περπατήματος τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητο κλειδί στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού.
  
 

  III.            Η σωστή επιλογή μας σε φυσικά ιάματα που τα εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας. ( Η καλή γνώση, ο κατάλληλος συνδυασμός  και η αποφυγή της υπερβολής είναι μια πρώτη ασπίδα προστασίας )

Εδώ ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο μιας και πολλά είναι αυτά που ακούγονται ή γράφονται περί θαυματουργών φυσικών ιαμάτων.

Το να υπερθεματίζεις για το καλό αποτέλεσμα ενώ υποκρύπτεις και την πιθανή μελανή κηλίδα ενός ιάματος είναι σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά φορές και παγκοσμίως.

Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση που σίγουρα από την μια έχουμε αν όχι όλες τις φαρμακευτικές ουσίες να πατούν στις δράσεις των βοτάνων, τις περισσότερες φορές και από την άλλη την αυξημένη συσωρευτικά πυκνότητα ορισμένων εξ’ αυτών στο αίμα ?

Κατά την δική μου εκτίμηση, βότανα που ουσιαστικά είναι ικανά να προστατεύουν το καρδιαγγειακό στο σύνολο του δηλαδή, το αίμα σε συνδυασμό με την προστασία της  διατήρησης ελαστικότητας φλεβών αρτηριών και αγγείων  είναι αυτά που κλινικά μπορούν να το αποδείξουν.

Σίγουρα υπάρχουν αυτά με την έντονη αντιθρομβωτική δράση, σίγουρα και αυτά που εξομαλύνουν την ροη, ακόμα και αυτά που αποβάλουν τις τοξίνες, ή άλλα που εμπλουτίζουν με διάφορες ευεργετικές ουσίες το αίμα.

Όμως που να μην δημιουργούν τεράστιες πυκνότητες ή ακόμα και να μην επιβαρύνουν  στην χειρότερη νεφρούς και συκώτι είναι λίγα.

Για παράδειγμα το σκόρδο σαφέστατα εκτός των άλλων ευεργετημάτων του βελτιώνει την ελαστικότητα των αγγείων, των φλεβών και των αρτηριών.

Τι γίνεται όμως αν παραβούμε προς τα πάνω την δοσολογία του ?  

Θα παρατηρηθούν φαινόμενα υπότασης, αδυναμίας, πονοκεφάλου κ.α.

Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμα και στα φυσικά ιάματα κατά την λήψη τους εκτός και αν ανήκουν σε εκείνη την μικρή ομάδα των προσαρμογόνων που δίνουν την δυνατότητα ο οργανισμός να κρατήσει ότι χρειάζεται και να αποβάλει δια των φυσιολογικών οδών τα περισσεύματα.

Κατά την εκτίμηση σήμερα των ερευνητικών κέντρων Αμερικής και Ευρώπης, αλλά και βάση της κλασικής ιατρικής επιστήμης της Α. Ανατολής  είναι ένα το καταλληλότερο για την διατήρηση, αλλά και αποκατάσταση ενός βεβαρημένου καρδιαγγειακού συστήματος.  

Ganoderma Lucidum είναι το όνομα του και μέρα με την ημέρα εμπράκτως αποδεικνύει την σπουδαιότητα του στην ανθρωπότητα.

Το μόνο εντός εισαγωγικών μελανό σημείο του  είναι ένα και μόνο για την περίπτωση αποθεραπείας νοσημάτων προερχομένων από το καρδιαγγειακό.

Για να αποδώσει τα μέγιστα και ποθητά αποτελέσματα απαιτεί ο πάσχον να ενταχθεί σε μια συστηματική θεραπεία όπου και θα απαιτηθεί μεγάλος  χρόνος.

Στην πρόληψη η επίτευξη της διατήρησης ενός άριστου καρδιαγγειακού είναι αμεσότερη και μάλιστα το δασολογικό σχήμα που θα απαιτηθεί είναι κατά πολύ μικρότερο.

Η προσωπική μου άποψη, μιας και η καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού είναι η βασική προϋπόθεση της διατήρησης της καλής υγείας και της νεανικότητας  καλό είναι όλοι να το λαμβάνουν καθημερινά από  τα νεανικά τους χρόνια.

 
Σημείωση: Η συστηματική θεραπεία με Γανοδερμα, καθώς και ο τρόπος δράσης του,  θα γίνει ευκολότερα κατανοητή αν διαθέσετε 7 λεπτά και παρακολουθήσετε το βίντεο

 
    IV.            Η πρόληψη λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν μας κύρια την κληρονομικότητα.

Το περιβάλλων που αναγκαστικά ζούμε, η διατροφικές μας συνήθειες, το στρες, το άγχος, η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία, όπως προαναφέραμε συμβάλει στην σταδιακή κακή λειτουργία του καρδιαγγειακού.

Η κληρονομικότητα επίσης τονίζω ιδιαίτερα θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν μας  και να μας κάνει να ασχοληθούμε από την 3η δεκαετία της ζωής μας, για να μην πω την δεύτερη με την πρόληψη.

Πέρα από τις κλασικές αιματολογικές εξετάσεις που θα πρέπει τουλάχιστον ανά έτος να κάνουμε, η φύση απλόχερα μας έχει δώσει πολλές λύσεις έτσι ώστε να απομακρύνουμε από το αίμα μας τις επικίνδυνες τοξίνες που όσο και να τις αποφεύγουμε εντούτοις τις λαμβάνουμε.

Τέτοια φυσικά προϊόντα υπάρχουν πολλά όπως:

Απλά:

ü  Η Spiroulina. { Πλούσια σε χλωροφύλλη απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες. }

ü  Goji berry. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες }

ü  Ιπποφαες. { πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συστατικά που βοηθούν την ανάπλαση των κυττάρων }

ü  Grad berry. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και συστατικά που προσφέρουν ενέργεια }

ü  Nini. { Πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις ουσίες }

ü  Vitamin C. { Βιταμίνη της ζωής με έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες }

ü  Vitamin E. { Βιταμίνη της νιότης που βοηθά την σωστή ανάπλαση των κυττάρων }

ü  Μαγνήσιο. { Απαραίτητο συστατικό κύρια στις γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά }

ü  Τάραξο. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά }

ü  Γαϊδουράγκαθο. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συστατικά που βοηθούν την ανάπλαση των κυττάρων στο ήπαρ }

ü  Λουΐζα. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συστατικά που βοηθούν την εγρήγορση του μεταβολισμού. }

ü  Πράσινο τσάι. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά }

Σύνθετα:

ü  Schisandra. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά σημαντικά στην μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα. Προσφέρει ενέργεια. }

ü  Oblepicha.{  Πλούσιο σε συστατικά ανάπλασης των κυττάρων }

ü  Τζινσεγκ. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και προσφέρει ενέργεια }

ü  Βασιλικος πολτος. { Ιδανικός για την προστασία των αγγείων, πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βοηθά την ανάπλαση των κυττάρων }

ü  Cordiceps. { Πλούσιο σε ρυθμιστικές ουσίες της ροής του αίματος, βοηθά σημαντικά στην μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα, βοηθά κάθετα την ανάπλαση των κυττάρων, ενδυναμώνει του μυς και ρυθμίζει την έκκριση των ορμονών του οργανισμού. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.  } 

ü  Ganoderma Lucidum.  { Με πάνω από 300 δραστικά συστατικά εξασφαλίζει διαρκή αποτοξίνωση και σταδιακή εξομάλυνση σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Η απόλυτη ρυθμιστική αρωγή για το καρδιαγγειακό μας σύστημα }

ü  Ghia. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και σε ενέργεια }

ü  Σιταροχορτο. { Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά,  με ευεργετικές ιδιότητες στον μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων και τον εμπλουτισμό του αίματος. }

Ασφαλώς ο συγκεκριμένος κατάλογος θα μπορούσε να ήταν τεράστιος  αλλά θεωρώ ότι τα βασικά είναι τα προαναφερόμενα.

Ασφαλώς θα πρέπει να λάβετε  υπ’ όψιν σας ότι και ένα μεγάλο πλήθος φρούτων, λαχανικών, μπαχαρικών και δημητριακών έχουν παράλληλα και αντιοξειδωτικές δράσεις.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός.


Διαβάστε ακόμα: Καρδιαγγειακό & Ganoderma Lucidum.  &  Cordyceps Το θαύμα της φύσης.  &  Το αίμα.  &  Φάτε όπως οι Έλληνες !
 
 
Σημείωση: Όλα τα προαναφερόμενα φυσικά ιάματα έχουν δημοσιευμένη την ανάλυση τους. Μπορείτε εύκολα να τα αναζητείστε με το όνομα τους στην τοποθεσία αναζήτησης κάτω από το βίντεο  της ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ δεξιά της σελίδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα