Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Αντισυλληπτικά χάπια δεν είναι πάντα και τόσο αθώα.

  Γυναίκα
   
  Πολλές φορές έχω αναφερθεί στα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, που ναι μεν είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας μας, αλλά έχουν και φορές δυσάρεστες συνέπειες.
  Γι’ αυτό πάντα θα σας τονίζω ότι μόνο ο γιατρός σας ξέρει να τα χειρίζεται σωστά με αρωγό τον φαρμακοποιό.
  Δεν παίρνουμε ποτέ συνταγή φίλης εν’ προκειμένου για να εξασφαλίσουμε την αντισύλληψη μας.
  Οι συνταγές που δίνει μόνο ο γιατρός είναι ατομικές και ΟΧΙ γενικές προς όλους.
  Αντισυλληπτικά χάπια:
  Αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου
  
Η λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών (χαπιών, επιθεμάτων, κ.α.) για τουλάχιστον πέντε συνεχόμενα χρόνια σχετίζεται με πιθανή υπερδιπλάσια αύξηση του κινδύνου μίας νέας γυναίκας να εμφανίσει έναν σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο, το γλοίωμα.
 
Σύμφωνα με μία νέα δανική επιστημονική έρευνα, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη διάρκεια χρήσης των αντισυλληπτικών και στον κίνδυνο εμφάνισης του εγκεφαλικού όγκου.
 
Η χρήση για πάνω από πέντε χρόνια αντισυλληπτικών μόνο με προγεσταγόνο (προγεστερόνη) αυξάνει τον κίνδυνο κατά 2,4 φορές.
Για άλλες μεθόδους ορμονικής αντισύλληψης, ο κίνδυνος από την παρατεταμένη χρήση είναι, επίσης, αυξημένος, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Γκάιστ του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οντένσε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό κλινικής φαρμακολογίας "British Journal of Clinical Pharmacology", μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία της Δανίας και εντόπισαν όλες τις γυναίκες ηλικίας 15 έως 49 ετών, οι οποίες διαγνώστηκαν με γλοίωμα (συνολικά 317 περιπτώσεις).
 
Από την άλλη, ο Ντέιβιντ Γκάιστ επισήμανε πως, παρά το μικρό αυτόν κίνδυνο, λόγω παρατεταμένης χρήσης, (το γλοίωμα εμφανίζεται σε πέντε γυναίκες ανά 100.000 κάθε χρόνο), τα αντισυλληπτικά προσφέρουν περισσότερα οφέλη, γι' αυτό οι γυναίκες μπορούν να τα χρησιμοποιούν.
 
 
Τα ορμονικά αντισυλληπτικά περιέχουν γυναικείες ορμόνες και χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο.
Ουσιαστικά, ενεργοποιούν το φυσικό μηχανισμό αντισύλληψης μίας γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, έτσι ώστε να μην ξαναμείνει έγκυος, όσο κυοφορεί.
Όσον αφορά το γλοίωμα, αν και λίγα πράγματα είναι γνωστά για τις αιτίες του, όπως και για τους άλλους εγκεφαλικούς όγκους, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναικείες ορμόνες μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου.
 
 
Διαβάστε ακόμα:
 
 
 
 
virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα