Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Μπύρα. Η θετική της πλευρά.

Health News

Μπορεί να την κατηγορούμε για την κοιλιά που κάνει στην υπερβολή της, μπορεί να θεωρούμε ότι έχει πολλές θερμίδες, αλλά δεν πρέπει να αψηφούμε τα θετικά της μπύρας γνωστά άλλωστε από την αρχαιότητα.

Ένα, ένα από αυτά κλινικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η μπύρα κάνει καλό στο… μυαλό

Αν ανήκετε σε εκείνους που τους αρέσει να πίνουν μπύρα… είστε σε καλό δρόμο.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύτηκε από την American Chemical Society, η μπύρα δεν μας φέρνει απλώς στο κέφι, δεν μας δροσίζει μόνο το καλοκαίρι, αλλά προστατεύει και τον εγκέφαλό μας από διάφορες νόσους, όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.
Φαίνεται πως μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο, το άνθος που δίνει στην μπύρα την πικρή γεύση της, εμποδίζει τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού και έτσι κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση.
Ο λόγος για την ξανθοχουμόλη, η οποία σταματά την οξείδωση, δηλαδή τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων από υπερβάλλον οξυγόνο – διαδικασία που θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες εμφάνισης ασθενειών που ξεκινούν από τον εγκέφαλο.
Αν υπάρχει ξανθοχουμόλη η οξείδωση είναι λιγότερο πιθανή, άρα και οι ασθένειες τις οποίες προκαλεί.
Άρα μια μπύρα είναι ό,τι πρέπει για να μην… κοιμάται ο εγκέφαλος και τα κύτταρα να μην αλλοιώνονται.
 
 
Διαβάστε ακόμα:
 
 
 
ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα