Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Θα μπορέσω να κρύψω τουλάχιστον 10 χρόνια ?

Ομορφιά

Ένα ερώτημα από χιλιάδες στόματα γυναικών που ψάχνει απεγνωσμένα καταφατική απάντηση.


 
 

Γυναίκες κύρια, μα και άνδρες πολλές φορές στις μέρες μας, πασχίζουν να φέρουν τον χρόνο πίσω και αυτό τους κάνει εύκολη βορά σε υποσχέσεις και μάλιστα μεγάλου κόστους με  χειρότερο τις περισσότερες φορές απατηλές.

 
Τι είναι όμως αυτό που συμβαίνει και επέρχεται ο γηρασμός του δέρματος ?
 
Τι θα μπορούσε να δώσει νέες ελπίδες σε όλες σας ?
 
Ας τα πιάσουμε από την αρχή αναλυτικά.
Η δημιουργία της ρυτίδας.
Σε παλαιότερο άρθρο μας έχουμε αναφερθεί με λεπτομέρεια για τον γηρασμό του δέρματος και τα αίτια που τον προκαλούν.

Επιγραμματικά θυμίζω ότι το δέρμα μας όπως όλο το σώμα μας αποτελείται από κύτταρα τα οποία τρέφονται και αναπλάθονται τακτικά για να παραμένουν οι ιστοί που αποτελούν σε  νεανικότητα.

Η θρέψη των κυττάρων για να επιτελέσουν το έργο τους γίνεται δια μέσου του αίματος δια των τριχοειδών αγγείων.

Συνεπώς όταν τα τριχοειδή αγγεία φράξουν η περιοχή δεν τρέφεται σωστά και έτσι επέρχεται ο θάνατος σε ομάδες κυττάρων.

Εν’ προκειμένου το δέρμα παρουσιάζει ξηρότητα, ενδιάμεσα των ομάδων από κύτταρα που αποτελούν τους ιστούς δεν παράγεται το απαραίτητο κολλαγόνο και η ελαστίνη και τέλος παρουσιάζει σχισμές, κοινά ρυτίδες.

Κοντολογίς, η γήρανση του δέματος με ρυτίδες και διχρωμίες οφείλεται στην κακή κυκλοφορία ( Μικρο-κυκλοφορία ) του αίματος.

Εδώ επισημαίνω απλά ένα υπαρκτό θέμα.

Τα περισσότερα καλλυντικά μέχρι σήμερα που υπάρχουν στο εμπόριο, ή ακόμα και αυτά που φτιάχνομαι μόνοι στο σπίτι βασίζονται ουσιαστικά σε δυο λογικές.  

A.   Να ταΐσουν το δέρμα ( Τα κύτταρα που αποτελούν το δέρμα ) με διάφορες βιταμίνες, υγρασία κτλ.

B.   Να τροφοδοτούν το δέρμα μας με διάφορες ουσίες που ένα υγείες δέρμα παράγει από μόνο του. ( Κολλαγόνο, ελαστίνη κτλ )

Αυτό σαν αποτέλεσμα είχε, το μεν πρώτο απλά να υποβοηθά όταν και εφόσον υπήρχε μικρο-κυκλοφορία του αίματος, το δε δεύτερο από το να μην έχει κανένα αποτέλεσμα όταν υπάρχουν αγγεία κατεστραμμένα, έως και να κάνει κακό στις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος τεμπελιάζοντας όλο το σύστημα παραγωγής τους.

Τέλος και τελείως επιδερμικά κάποιες λίγες ομάδες έκαναν αναφορά και στην αξία μιας καλής αιμάτωσης του δέρματος.
 

Συμπερασματικά θα μπορούσε η κάθε μια από εσάς να καταλάβει πως δεν αρκεί να παστώνουμε το δέρμα μας με πανάκριβες κρέμες, παρά μόνο να το έχουμε πάντα καθαρό προστατευμένο από τους ρίπους της ατμόσφαιρας, την ηλιακή ακτινοβολία και επιμελώς να προσπαθούμε να διατηρήσουμε την καλή κατάσταση των αγγείων του.

 
 
 
Αν και έχω αντίληψή  ενός γερασμένου δέρματος,  μου έκανε τρομερή εντύπωση,  γνωστή και αναγνωρισμένη μεγάλη Γαλλική εταιρία καλλυντικών ( Αμερικανικών συμφερόντων σήμερα ) που κυκλοφόρησε πρώτα στην Αμερική τα καλλυντικά της με ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ.

Επί πρόσθετα μάλιστα, διαφημίζοντας τα προϊόντα αυτά στα  ΜΜΕ, εκτός από τα θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα κάθε ώριμης και νέας γυναίκας που υποσχόταν τόνιζε με στόμφο την έγκριση τους από τον αντίστοιχο οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ ( Που ως γνωστό για να εγκρίνει προϊόν προς χρήση, περνά από κόσκινο )  όχι μόνο για την ασφάλεια τους, αλλά και το αποτέλεσμα.
Τόσο δε πολύτιμα καλλυντικά θεωρούνται που από την μια χαρακτηρίζονται medicines, ιατρικά φαρμακευτικά και από την άλλη η τιμή τους ανερχοταν στα  345,00 δολάρια η κρέμα ημέρας, το βαζάκι τον 1,6 fl.oz. ( 50 ml )

 
Ως γνωστό σε όλους μας εκτός από τον γαστρεντερικό σωλήνα όπου ουσιαστικά γίνεται η απορρόφηση όλων των θρεπτικών και θεραπευτικών ουσιών και η μεταφορά τους στο αίμα, γίνεται και από το δέρμα.

Για αυτό τον λόγο θα έχετε όλοι σας συναντήσει πολλά φάρμακα να υπάρχουν σε κάψουλες, ή ταμπλέτες, να υπάρχουν και σε κρέμα για τοπική χρήση.

Απλοϊκό  παράδειγμα είναι τα γνωστά αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά να υπάρχουν σε ταμπλέτες, αλλά και σε κρέμα προκειμένου να μας ανακουφίσουν από τους πόνους.

Αυτό καταλήγοντας για εμένα προσκοπικά είναι η επανάσταση στην ομορφιά.
Καθημερνή λήψη του γανοδερματος από το στάμα με παράλληλη χρήση καλλυντικών με βασική ιαματική ουσία το γανοδερμα.
Σήμερα και στην Ελλάδα  υπάρχουν και καλλυντικά από την συγκεκριμένη διάσημη, αναγνωρισμένη διεθνώς  εταιρία, μιας και οι έρευνες που έκαναν οι επιστήμονες της απέδειξαν τα ευεργετήματα του ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ  ( Ganoderma Lucidum  ) και στο δέρμα.

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα